29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Στην Λαμία δεν κερδίζει ο Παναθηναϊκός(1-1)

By on 24 Αυγούστου, 2019 0 452 Views

H καλή εικόνα των φιλικών πήγε… περίπατο για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα! Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Λαμία, η οποία τους κράτησε για τρίτη σερί φορά στο Πρωτάθλημα και πέμπτη συνολικά μακριά από τη νίκη στην έδρα της. Πέναλτι με VAR για το… ένα από τα δύο χέρια που έγιναν.

Ηταν η τρίτη χρονιά από τότε που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της χώρας που η Λαμία κατακτά θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «πράσινους» (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες). 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που είχε με συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας (73-27%), πλην όμως οι τελικές προσπάθειες ήταν ισορροπημένες (από δύο για κάθε ομάδα) και αποτύπωναν την εικόνα του ματς στο συγκεκριμένο διάστημα.

Η Λαμία περίμενε πίσω από τη μπάλα, με πέντε αμυντικούς και αρκετά προσωπικά μαρκαρίσματα, ενώ ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της υποσχόμενη ευκαιρία στο 20’ με τον Ρόμανιτς να περνάει τον Γιόχανσον και να εκμεταλλεύεται το λάθος του Διούδη. 


Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε κερδίζοντας ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, αλλά η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αργή, γεγονός που έδινε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να οργανώνονται μαζικά στα μετόπισθεν.

Ενα σουτ του Κολοβού που σταμάτησε στο χέρι του Πλιάτσικα εντός περιοχής και άλλαξε πορεία στην μπάλα, έδωσε το δικαίωμα στον διαιτητή Σκουλά (που αρχικά έδωσε κόρνερ) να κάνει για πρώτη φορά τη χρήση του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα και να καταδείξει σωστά το σημείο του πέναλτι.

Ο Μακέντα το εκτέλεσε εύστοχα στο 35’ ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι «πράσινοι» είχαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Δώνη στο 44’ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Βελλίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το μόνο που άλλαξε ήταν ότι οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες έγιναν ακόμα λιγότερες, με το θέαμα να είναι απογοητευτικό. 

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός με τη μπάλα στα πόδια, είχε παίκτες με αργές αντιδράσεις και προβλέψιμη κυκλοφορία της μπάλας και η πρώτη του εικόνα στο πρωτάθλημα ουδεμία σχέση είχε με αυτήν των φιλικών προετοιμασίας που έδωσε, με συνέπεια να μείνει στο βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος σαφώς συνιστά επιτυχία για τους γηπεδούχους. 

Λαμία: Βελλίδης, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Σάλιακας (90’+3΄Τσούκαλος), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76’ Σκόνδρας), Μπεχαράνο, Καραμάνος, Τουράμ (62’ Βασιλόγιαννης). 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης (82’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Μολό), Μακέντα, Κολοβός.