19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024

Η Ρεάλ σκόνταψε σε Γκουαρδιόλα…(1-1)

By on 24 Αυγούστου, 2019 0 478 Views

Το γκολ του Μπενζεμά στο 82′ φάνηκε ότι θα λυτρώσει την Ρεάλ, αλλά ο Γκουαρδιόλα στο 88′ την σόκαρε, δίνοντας την ισοπαλία στη Βαγιαδολίδ!

Επί χρόνια η Βασίλισσα είχε βρει τον μπελά της από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτός, βέβαια, είναι εκτός Ισπανίας πια, το αν θα της κάνουν κάτι ή όχι οι Μπλαουγκράνα δεν μπορεί να το πει κάποιος με σιγουριά, αλλά το “επώνυμο” Γκουαρδιόλα θα σχετίζεται πάντα με κάτι άσχημο για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οπως, για παράδειγμα, αυτή η γκέλα με τη Βαγιαδολίδ, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 82′ από το γκολ του Μπενζεμά (έχει βάλει τα 10 από τα τελευταία 16 των Μερένχες) αλλά βρήκε τον τρόπο για να απαντήσει και να… χαλάσει τον Ζιντάν, όπως χάλασε αυτός τον κορυφαίο Χάμες όταν τον αντικαθιστούσε χωρίς λόγο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μάλλον λίγα πράγματα, με δεδομένη και τη διαφορά δυναμικότητας. Η Ρεάλ, όπως αναμενόταν, είχε από την αρχή την μπάλα αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς μεγάλες φάσεις. Βασικά, κάποια καλά σουτ του Χάμες ήταν οι καλύτερες στιγμές των Μαδριλένων, οι οποίοι ανέβασαν ταχύτητα στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους, έχοντας και την πρώτη τους καθαρή ευκαιρία με τον Μπενζεμά που νικήθηκε από τον Μάσιπ (38′). Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ζιντάν να εκπλήσσει στο 57′, όταν για να βάλει τον Βινίσιους έβγαλε τον Χάμες, ο οποίος ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της ομάδας του. Η δεύτερη κίνηση του Γάλλου, ένα 10λεπτο αργότερα, ήταν η είσοδος του Γιόβιτς και σε αυτή την περίπτωση για εκατοστά δε δικαιώθηκε άμεσα, αφού στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Σέρβος φορ σημάδεψε δοκάρι με κεφαλιά!

Η ώρα περνούσε, το 0-0 παρέμενε, η Βαγιαδολίδ το πίστευε και η Ρεάλ ένιωθε την πίεση πλέον, μέχρι που ήρθε η φάση του 82ου λεπτού. Τότε που ο Μπενζεμά γύρισε ωραία και με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0, πιστεύοντας, όπως και όλοι βασικά, ότι έδωσε τη λύση και το δεύτερο τρίποντο στους Μαδριλένους. Μέχρι που φτάσαμε στο 88′, όταν ο Οσκαρ έβγαλε ωραία στην πλάτη του Βαράν για τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος έγραψε το 1-1 και πάγωσε το Santiago Bernabeu…

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρος, Καζεμίρο, Ισκο (68′ Ισκο), Χάμες (57′ Βινίσιους), Μπέιλ, Μπενζεμά (90′ Βάθκεθ).

Βαγιαδολίδ: Μάσιπ, Πόρο (80′ Αντονίτο), Κίκο Ολίβας, Γκουαρδιόλα, Ουνάλ, Οσκαρ Πλάνο, Σαν Εμετέριο (84′ Ανουάρ), Μογιάνο (59′ Ρούμπιο), Μίτσελ, Νάτσο, Σαλίσου.