19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Νάπολι 4-3 την Φιορεντίνα με το VAR να γράφει ιστορία…

Η Νάπολι 4-3 την Φιορεντίνα με το VAR να γράφει ιστορία…

By on 24 Αυγούστου, 2019 0 847 Views

Σε ένα τρελό 90λεπτο με συνεχείς αλλαγές στο σκορ, οι Παρτενοπέι νίκησαν τους Βιόλα στο Artemio Franchi. Εγραψε ιστορία στα χρόνια του VAR το πέναλτι υπέρ του Μέρτενς, ντεμπούτο έκανε ο Ριμπερί, στον οποίο δε δόθηκε πέναλτι στο 91′.

Με τον… καλύτερο τρόπο άρχισε η φετινή Serie A, αφού στη Φλωρεντία έγινε μια ματσάρα, από την οποία δεν έλειψαν και τα δυνατά διαιτητικά λάθη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, σημασία στο τέλος της ημέρας έχει ότι η Νάπολι πήρε το τρίποντο, μπήκε κι αυτή με το δεξί στο πρωτάθλημα μετά τη Γιουβέντους και την επόμενη εβδομάδα στο Τορίνο θα έχουμε το πρώτο τετ α τετ ανάμεσα στους δύο εκ των τριών διεκδικητών του τίτλου.

Ο αγώνας άρχισε με τη Φιορεντίνα να παίρνει πέναλτι στο 9′ -μετά από εξέταση του VAR- για χέρι του Ζιελίνσκι και ο Πούλγκαρ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0. Η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα είχε ενθουσιασμό και δυσκόλευε αυτή του Κάρλο Αντσελότι, η οποία πάντως ανέτρεψε την κατάσταση μέσα σε λίγα λεπτά με πρωταγωνιστή τον Μέρτενς. Αρχικά επειδή με ωραίο πλασέ στο 38′ νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-1, εν συνεχεία για το θέατρο που έκανε στο 42′, κάνοντας προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τον πεσμένο Καστροβίλι. Ηρθε, αλλά αντί να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα πήρε πέναλτι από τον διαιτητή, ο οποίος δεν εξέτασε καν το VAR όντας σίγουρος για την απόφαση του. Ετσι, ο Ινσίνιε από τα 11 βήματα έκανε το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φιορεντίνα άρχισε καλά και ισοφάρισε στο 51′ με την κεφαλιά του Μιλένκοβιτς, αλλά στο 56′ η Νάπολι μπήκε πάλι μπροστά με το ωραίο διαγώνιο σουτ του Καγιεχόν (2-3). Το ματς είχε ακόμη μέλλον όμως… Στο 65′ ο Μπόατενγκ (στο ντεμπούτο του) με σουτ έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 3-3, αλλά δύο λεπτά μετά οι Μέρτενς-Καγιεχόν-Ινσίνιε συνεργάστηκαν μαγικά, για να κάνει ο Ιταλός το 3-4 με κοντινή κεφαλιά. Η τελευταία κίνηση του Μοντέλα ήταν να ρίξει στον αγώνα για το τελευταίο 15λεπτο τον Ριμπερί, τον οποίο τράβηξε και έριξε στην περιοχή ο Χισάι, αλλά δε δόθηκε τίποτα παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.