26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Το VAR πάλι κόντρα στην Σίτι( 2-2 με την Τότεναμ)

By on 17 Αυγούστου, 2019 0 549 Views

Ο Ζεσούς σκόραρε στο 92′, αλλά δεν… πανηγύρισε, μιας και το VAR λύτρωσε την Τότεναμ και της χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) μέσα στο Ετιχαντ.

Στα προημιτελικά του Champions League το VAR στεκόταν σύμμαχος στην Τότεναμ, αφού… ακύρωνε το γκολ του Αγουέρο κι έδινε την πρόκριση στους Σπερς. Στη 2η στροφή της φετινής Premier League, πάλι το VAR μπαίνει εμπόδιο στους πανηγυρισμούς των Πολιτών, αφού το γκολ του Ζεσούς (90+2′) δε μέτρησε ποτέ. Σίτι και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Έτιχαντ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η Σίτι δεν έχει χάσει εναρκτήριο παιχνίδι εντός στην μεγάλη κατηγορία από το 1989-1990, έμεινε και φέτος αήττητη, ωστόσο αποχώρησε από το Ετιχαντ με πικρή γεύση. Δεν κατάφερε να πετύχει την 5η διαδοχική νίκη κόντρα στους Σπερς κι έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η έντονη λογομαχία του Γκουαρδιόλα με τον Αγουέρο στην αλλαγή του Αργεντίνου, αν και οι δυο τους μάλλον τα βρήκαν στο τέλος του ματς, αφού ο φακός τους έδειξε να αγκαλιάζονται.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, μετά από μια χαμένη ευκαιρία του Στέρλινγκ στο 7′, ο Άγγλος επιθετικός ήταν αυτός που εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα ακριβείας του Ντε Μπρόινε στο 20ο λεπτό για το 1-0 με κεφαλιά. Μόλις στο 23′ η Τότεναμ αντέδρασε και ισοφάρισε με το ωραίο πλασέ του του Λαμέλα εκτός περιοχής που βρήκε και τον Έντερσον εκτός θέσης. Οι πρωταθλητές βγήκαν πάντως και πάλι στην επίθεση και στο 35′ ο Αγκουέρο με κοντινό πλασέ μετά από νέα κούρσα και σέντρα ακριβείας του Ντε Μπρόινε, έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του για το 2-1. Στα επόμενα λεπτά, Ντε Μπρόινε και Γκουντογκάν έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το 3-1, με τις τελικές στο φινάλε του πρώτου μέρους να είναι 8-1 για τη Σίτι και την Τότεναμ να είναι τυχερή που δεν είχε βαρύτερο σκορ στην πλάτη.

Με σφυροκόπημα της Σίτι συνεχίστηκε το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, με ευκαιρίες από Ντε Μπρόινε δις, Ζιντσένκο, Αγκουέρο και Μπερνάντο Σίλβα, όμως η Τότεναμ ήταν αυτή που σκόραρε ξανά κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 56ο λεπτό, ο Λούκας Μόουρα, ο άνθρωπος του αγώνα στον δεύτερο ημιτελικό του Champions κόντρα τον Άγιαξ, πέρασε στο ματς σαν αλλαγή πριν από κόρνερ και μετά την εκτέλεση του Λαμέλα με έξοχη κεφαλιά, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα 19 δεύτερα αργότερα, πέτυχε το 2-2 για τους «σπερς»!

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο πρώτο μεγάλο ματς του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος, αφού παρότι η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τη Σίτι να παίζει φουλ επίθεση και να πιέζει ασφυκτικά, χάνοντας ευκαιρίες με Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε και Μπερνάντο Σίλβα, δεν άλλαξε ούτε το σκορ. Ενώ το στατιστικό έδειχνε τελικές 19-3, η Σίτι για λίγα δευτερόλεπτα πανηγύρισε έξαλλα στις καθυστερήσεις, αφού ο Γκάμπριελ Ζέσους που είχε αντικαταστήσει τον Αγκουέρο σκόραρε με κοντινό πλασέ, όμως η χρήση του VAR αποδείχθηκε και εδώ εξόχως σημαντική στην εξέλιξη ενός αποτελέσματος. Όπως έδειξε το ριπλέι, η μπάλα έφτασε στον σκόρερ μετά από χέρι του Λαπόρτε και ως εκ τούτου το γκολ ακυρώθηκε και έμεινε το 2-2 ως το τελικό σφύριγμα.