Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

ΒΑΛΕ:Εντυπωσιακή ζωή στην Κύπρο αλλά ήταν καιρός να φύγω

17 Αυγούστου, 2019
4526 Views
0 Comments
ΒΑΛΕ:Εντυπωσιακή ζωή στην Κύπρο αλλά ήταν καιρός να φύγω

Μια μεγάλη μορφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου, ο πρώην τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Μπρούνο Βάλε παραχώρησε συνέντευξη στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε στην Κύπρο και τον αγώνα που σημάδεψε τη ζωή του.Αναλυτικά:
«Η γυναίκα μου πάντα με στήριζε. Όταν ήρθε πρόταση από Κύπρο μου είπε αν είναι αυτό που θέλεις, τότε πάμε. Είμαι ένας τυχερός άντρας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές ήταν πάντα εκεί. Μόλις πήγα Κύπρο αμέσως άρχισαν οι ζέστες. Είδα ότι ο Απόλλωνας ήταν μία μεγάλη ομάδα, με προπονητικό κέντρο και κατάλληλες συνθήκες για ποδοσφαιρο. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα αλλά προσαρμόστηκα».

Το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος:
«Τακτικά οι ομάδες στην Πορτογαλία ήταν καλύτερες τότε. Αλλά τα τελευταία χρόνια που ήρθαν πολλοί ξένοι προπονητές στην Κύπρο το ποδόσφαιρο στην χώρα έχει αλλάξει προς το καλύτερο».

Οι δυσκολίες στην Κύπρο Κύπρο:
«Φοβήθηκα μία φορά όταν αγωνιστήκαμε στο γήπεδο της ΑΕΚ. Οι οπαδοί έριξαν φωτοβολίδα και με χτύπησε κοντά στο λαιμό. Έπεσα στο έδαφος αλλά ήμουν τυχερός. Εκτός από αυτό δεν είχα κανένα άλλο πρόβλημα».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο τρόπαιο:
«Το πιο σημαντικό μου τρόπαιο ήταν το πρώτο Κύπελλο όταν αντιμετωπίσαμε την ΑΕΛ».

Τι άρεσε περισσότερο στην Κύπρο:
«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στην Κύπρο ήταν ο καιρός. Η ποιότητα ζωής είναι εντυπωσιακή. Λιγότερο ήταν η γλώσσα, τα Ελληνικά. Η συνήθεια που απέκτησα εκεί ήταν το φραπέ. Πήρα μαζί μου μία μηχανή να το κάνω στην Πορτογαλία».

Για τον λόγο που έφυγε από την Κύπρο:
«Έφυγα από την Κύπρο και είχα ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά ήταν καιρός να το κάνω. Η μεγαλύτερή μου κόρη πηγαίνει σχολείο. Ήταν η οικογενειακή κατάσταση αυτό που με έκανε να φύγω»

Comments are closed.