23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σε άριστο επίπεδο οι σχέσεις UEFA – ΚΟΠ με αμοιβαίο όφελος

Σε άριστο επίπεδο οι σχέσεις UEFA – ΚΟΠ με αμοιβαίο όφελος

By on 2 Αυγούστου, 2019 0 475 Views

Τριμελής αντιπροσωπεία της UEFA, με επικεφαλής το Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA Zoran Lakovic παρακολούθησε τις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ. Τον κ. Lakovic συνόδευαν ο Υπεύθυνος του Προγράμματος Χατ Τρικ της UEFA Denis Bastari και ο Υπεύθυνος παροχής υπηρεσίων προς τις Εθνικές Ομοσπονδίες Μάριος Γεωργίου.

Μιλώντας προς τα μέλης της Γενικής Συνέλευσης, ο Ζόραν Λάκοβις αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ UEFA και ΚΟΠ, με αμοιβαίο όφελος.

Αναφέρθηκε επίσης στην προσφορά των Μάριου Λευκαρίτη και Κωστάκη Κουτσοκούμνη στο ποδόσφαιρο, με τη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο, προσφορά η οποία συνεχίζεται με την παρουσία του νυν Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα σε σημαντικές επιτροπές της UEFA και της FIFA. 

“Επιτρέψετε μου να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της ΚΟΠ Αλεξάντερ Σέφεριν και του Γενικού Γραμματέα Θεόδωρου Θεοδωρίδη.  Η ΚΟΠ, τότε, το 2016, σε μια δύσκολη περίοδο για το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο, πήρε την απόφαση να στηρίξη από τους πρώτους την υποψηφιότητα του κ. Σέφεριν για την Προεδρία της UEFA. Σήμερα, είναι για όλους εύκολο να λένε ότι στηρίζουν τον Πρόεδρο της UEFA, τότε, ήταν μια τολμηρή απόφαση από την ΚΟΠ, η οποία στην πορεία δικαιώνεται” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λάκοβιτς.

Επίσης, τόνισε την προθυμία της UEFA για στήριξη και χρηματοδότηση της προσπάθειας της ΚΟΠ για ανέγερση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

Παράλληλα εξήρε την προσπάθεια των Κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη λέγοντας πως, πρόκειται για μεγάλο κατόρθωμα το γεγονός ότι η Κύπρος διεκδικεί την 15η θέση στην κατάταξη της UEFA, έχοντας να ανταγωνιστεί χώρες με δεκαπλάσιο τουλάχιστον μέγεθος.