25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΡΓΚ:Αμυντικά δεν θα είναι μεγάλη η διαφορά, επιθετικά θα έχουμε διαφοροποιήσεις(δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας)

ΜΠΕΡΓΚ:Αμυντικά δεν θα είναι μεγάλη η διαφορά, επιθετικά θα έχουμε διαφοροποιήσεις(δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας)

By on 29 Ιουλίου, 2019 0 8827 Views

Ο Χένινγκ Μπεργκ μοιράζεται τις σκέψεις του για την πορεία της προετοιμασίας. Εξηγεί τον τρόπο δουλειάς και τα επόμενα βήματα, οι πρώτες του εντυπώσεις και πότε ο κόσμος να αναμένει ένα δείγμα της φιλοσοφίας της ομάδας #OMONOIA #OFCTV

Οι δηλώσεις του:

-«Όλα εξελίσσονται φυσιολογικά. Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τους ποδοσφαιριστές μου. Βέβαια είχα παρακολουθήσει βίντεο με προηγούμενα παιχνίδια όμως τώρα έχω την ευκαιρία να δουλέψω μαζί τους, να τους δω στις προπονήσεις και στους αγώνες. Μπορούμε να δουλέψουμε το δικό μας παιχνίδι και να βελτιώσουμε τακτικά την ομάδα σε σχέση με το πώς θέλουμε να αγωνιζόμαστε όπως και να δουλέψουμε ατομικά με τους ποδοσφαιριστές. Είναι μια φυσιολογική προετοιμασία και είμαι χαρούμενος που έχουμε αυτό τον χρόνο διότι έτσι είναι πιο εύκολο για τον προπονητή, να αναλαμβάνει δηλαδή πριν αρχίσει η σεζόν και όχι στη μέση».

– «Τις πρώτες εβδομάδες δουλέψαμε στο να θέσουμε τις βάσεις για τη φυσική κατάσταση. Υπήρχε μεγάλη διακοπή για την ομάδα, έτσι κάναμε κάποια τεστ μόλις επιστρέψαμε στις προπονήσεις. Αυτές οι πρώτες 2-3 εβδομάδες αφιερώθηκαν στη δημιουργία βάσης στη φυσική κατάσταση. Όταν ολοκληρώσουμε αυτό το μέρος της προετοιμασίας, θα αρχίσουμε τις κινήσεις μας στο γήπεδο, με το πώς θέλουμε να παίζουμε, με περισσότερη ένταση και ταχύτητα πιο κοντά στην ένταση που θέλουμε να έχουμε στους επίσημους αγώνες. Συνεπώς τώρα γίνεται πιο έντονη και περισσότερο επικεντρωμένη προπόνηση στη φυσική κατάσταση, μαζί με τα φιλικά παιχνίδια τα οποία ασφαλώς είναι και προπόνηση τακτικής και περισσότερο ατομική προπόνηση για την προετοιμασία για τους αγώνες. Μέχρι στιγμής είναι μια πολύ καλή περίοδος προετοιμασίας».

«Η φυσική μας κατάσταση είναι σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με όταν αρχίσαμε τη σεζόν. Φέραμε κάποιους νέους παίκτες. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που πρέπει να γνωρίσουν την ομάδα. Επίσης οι πιο παλιοί παίκτες θα πρέπει να κατανοήσουν το πώς θέλουμε να αγωνιζόμαστε. Αμυντικά δεν θα είναι μεγάλη η διαφορά, ωστόσο επιθετικά θα έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις. Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε. Τώρα που είναι βελτιωμένη η βάση της φυσικής κατάστασης μπορούμε να συντονιστούμε καλύτερα, να παίζουμε με ρυθμό, ένταση και ποιότητα αλλά και κατανόηση του τι θέλουμε να κάνουμε για να πλησιάσουμε το επίπεδο που χρειάζεται για να αρχίσουμε τις επίσημες υποχρεώσεις».

-«Πιστεύω πως ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει μέρος της αγωνιστικής μας φιλοσοφίας κυρίως στα τελευταία δύο φιλικά μας παιχνίδια. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν θα πρέπει να είμαστε κοντά σε απόδοση στο τι προσδοκούμε να παρουσιάζουμε και να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Βέβαια η κάθε ομάδα είναι “έργο σε εξέλιξη”. Τώρα είμαστε σε ένα επίπεδο και θέλουμε να ανεβούμε σε πιο ψηλό. Όταν αρχίσει η σεζόν θα επιδιώκουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν θα παραμείνουμε στάσιμοι, ούτε στο ίδιο επίπεδο. Η ιδέα είναι να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε κατά τη διάρκεια της σεζόν και ευχόμαστε να τελειώσουμε τη σεζόν σε ψηλό επίπεδο σε σχέση με το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα».

-«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Γνωρίσαμε τον κόσμο στην ανοικτή προπόνηση στη Λευκωσία, ήταν πολύ καλό που νιώσαμε την ατμόσφαιρα, τον ενθουσιασμό και το πάθος τους. Είναι καλά οργανωμένος σύλλογος, όλοι γνωρίζουν το καθήκον τους και τα φέρνεις εις πέρας με τον σωστό τρόπο. Το προσωπικό έχει ποιότητα και γνώσεις, ο καθένας στο αντικείμενο που ειδικεύεται. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν σκληρά, έχουν καλή προσέγγιση. Η προετοιμασία είναι μια δύσκολη περίοδος διότι φορτώνονται ιδιαίτερα. Επίσης δουλεύουμε και κάποια καινούργια πράγματα για τα οποία θα χρειαστούμε χρόνο. Όμως όλοι δείχνουν θετική συμπεριφορά στην προπόνηση και στο πως αγωνιζόμαστε».

Κ