24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024

Κράτησε ο Λόρια,έδωσε τη νίκη ο Βργκοτς.

By on 29 Ιουλίου, 2019 0 3093 Views

Με νίκη έκλεισε τα φιλικά στην Ολλανδία η Ανόρθωση. Η «Κυρία» επικράτησε της Σάρζα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Βργκοτς με κεφαλιά στο 52΄.
Πέραν από την ψυχολογία που προσθέτει μια νίκη σε ένα φιλικό, το πιο σημαντικό ήταν ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε άλλη μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και το έκανε. Ουσιαστικά χρησιμοποίησε σχεδόν όλους όσους είχε στην διάθεση του, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα και έβγαλε επιπλέον συμπεράσματα. Αυτό που καταλάβαμε μέσα από την ενημέρωσε της επίσημης Ανόρθωσης μέσω σόσιαλ μίντια ήταν ότι ο Λόρια ήταν εξαιρετικός στο α΄ μέρος καθώς σε 3-4 περιπτώσεις έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν για την Κυπριακή ομάδα. Στο ημίχρονο η τεχνική ηγεσία, έκανε αρκετές αλλαγές. Η Ανόρθωση βελτιώθηκε στην επανάληψη, πολύ νωρίς στο 52΄ πέτυχε το γκολ με κεφαλιά του Βργκοτς μετά από κόρνερ του Ράγιος, ενώ στο 65΄ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν το πλασέ του Μανθάτη έφυγε ελάχιστα έξω.
Η σύνθεση της Ανόρθωσης: Λόρια (46΄ Παπαδόπουλος), Στυλιανού (46΄ Κοφί), Σίλντενφελντ (46΄ Γκαλίτσιος), Π. Αρτυματάς (55΄ Σελίν), Πηλέας (64΄ Σωτηρίου), Νταουσβίλι (58΄ Μαργκάσα), Ιωάννου (46΄ Βργκότς), Βασιλακάκης (46΄ Κ. Αρτυματάς), Οκριασβίλι (46΄ Μανθάτης), Εγγλέζου (46΄ Ράγιος), Κατσαράβα (62΄ Χατζηβασίλης).