Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

Έτσι έγραψε ιστορία η Ανόρθωση 26 Ιουλίου 2005(βίντεο και φωτογραφίες)

26 Ιουλίου, 2019
547 Views
0 Comments
Έτσι έγραψε ιστορία η Ανόρθωση 26 Ιουλίου 2005(βίντεο και φωτογραφίες)

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης. Δεκατέσσερα χρόνια που όσα άλλα κι αν περάσουν δεν θα σβηστούν από κανένα, εκείνες οι ΜΑΓΙΚΕΣ στιγμές μέσα στο ΓΣΠ.

Το Στάδιο της Λευκωσίας ήτο κατάμεστο, χιλιάδες οπαδών μέσα στην αφόρητη ζέστη να καρτερούν με ανυπομονησία και άγχος για το πρώτο σφύριγμα του Νορβηγού Skjerven. Ο αντίπαλος συνένωνε όλους τους Έλληνες της Κύπρου. Η πολύφημη και δυνατή Τραπεζούντα με 25 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την Ανόρθωση ερχόταν με προκλήσεις για να πάρει την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα.Ήταν νη πρώτη σύγκρουση Κυπριακής ομάδες με Τουρκική μετά την εισβολή του 74

Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης ως πραγματικοί πολεμιστές κατάφεραν το αδιανόητο για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της εποχής. Κατάφεραν και κέρδισαν του Τούρκους με 3-1 με πρωτεργάτη εκείνης της ομάδας, τον παίκτη – προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια και σκόρερ τους Νικολάου, Φρούσσο και Τσιταϊσβίλι.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους χιλιάδες οπαδούς να φεύγουν αγκαλιασμένοι για τον άθλο της Κύπρου. Λες και ήταν μια νίκη σε πολεμική μάχη, ένα ηχηρό χαστούκι για το όσα πάθαμε από τους κατακτητές.

Η εντεκάδα της Ανόρθωσης: Γεωργαλλίδης, Κατσαβάκης, Νικολάου, Σαμάρας, Πουρσαϊτίδης, Ξενίδης, Μαραγκός, Χάμπερ, Καπάνταης, Τσιταϊσβίλλι και Κετσπάγια. Αλλαγές: Χάτζι (Σαμάρας), Κινκλάντζς (Κετσπάγια), Φρούσσος (Καπάνταης)

Δείτε τα στιγμιότυπα που ακολουθούν και πάλι ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Εξαντλημένος ο Κόπα αναζητεί χέρι βοηθείας για να σηκωθεί από το χορτάρι
Ο ματωμένος Κόπα πνίγεται στην αγκαλιά του Χάτζι
Αλλαγή στις ισορροπίες με την αποβολή του Γιαταρά
«Γίνεται… γίνεται το 3-1» αναφωνεί ο Σάββας Κοσιάρης
Άλμα στον… Θεό και 2-1 από τον Φρούσο
Εκστασιασμένος πανηγυρίζει το γκολ ο αρχηγός
Ξερό αριστερό βολέ από Νικολάου και 1-0

Comments are closed.

echo do_shortcode( '[contact-form-7 id="891" title="Newsletter"]' ); ?>