19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στην Αρένα είναι ωραία…Τριάρα η ΑΕΚ και μεγάλο προβάδισμα

Στην Αρένα είναι ωραία…Τριάρα η ΑΕΚ και μεγάλο προβάδισμα

By on 25 Ιουλίου, 2019 0 4301 Views

Ο νόμος του «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» λειτούργησε ξανά. Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας μια άκρως αποτελεσματική εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο, συνέτριψε με 3-0 την Λέφσκι Σόφιας και βρίσκεται με το… ένα πόδι στον γ’ προκριματικό γύρο. Έτσι, οι κιτρινοπράσινοι σε 9 παιχνίδια στην Ευρώπη, δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα γκολ, ενώ παραμένουν αήττητοι με 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Το παιχνίδι δεν άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, με την Λέφσκι να απειλεί δύο φορές την εστία του Τόνιο, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να «κρατάει» ανέπαφη την εστία του. Σιγά σιγά, οι Λαρνακείς ισορρόπησαν το παιχνίδι και απείλησαν στο 40’ και στο 42’ με τον Γιάννου, όμως η τελική προσπάθεια στην πρώτη περίπτωση και η τελική πάσα στη δεύτερη, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Στο 45+1 όμως, σε μια απερίσκεπτη ενέργεια του Μιλάνοφ, η ΑΕΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στην επανάληψη, οι Λαρνακείς μπήκαν πιο δυνατά, θέλοντας να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός. Ο Ακοράν απείλησε στο 49’ και στο 51’, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της. Και ενώ… ανέβαζε ταχύτητα η ΑΕΚ, ο Γιάννου στο 66’ με προβολή-τακουνάκι μετά από σέντρα του Κάσες, νίκησε τον Μιγιάτοβιτς. Με το που μπήκε το γκολ, η ΑΕΚ θέλησε να «σκοτώσει» το παιχνίδι. Στο 70’ ο Ελληνοαυστραλός πάτησε πολύ ωραία τη μπάλα στον Ραούλ Ρουίθ που μπήκε μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Χέφελ με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής, έβαλε «φωτιά» στην «Αρένα» και ταυτόχρονα την ομάδα της Λάρνακας, με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο επαναληπτικός την ερχόμενη Πέμπτη στην Βουλγαρία.

*Ντεμπούτο για τον Ματία Σπόλιαριτς που πέρασε ως αλλαγή στο 87’.

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Ακοράν, Τρισκόφσκι(87′ Σπόλιαριτς), Χέφελ(76′ Ασούμπρε), Γκονζάλεθ, Σάστρε, Ραούλ, Κάσες, Γιάννου(78′ Φλοριάν)

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τάντι, Αντωνιάδης, Τέτε

Λέφσκι: Μιγιάτοβιτς, Γκοράνοφ, Παουλίνιο, Μαριάνι, Αλάρ(46′ Μοχάμεντ), Κάργας(46′ Γιουρούκοφ), Μιλάνοφ, Ρέις, Τιάμ, Ραϊνόφ, Ιβάνοφ(82′ Ντιμιτρόφ)

Στον πάγκο: Μιχαϊλοφ, Μάζουρεκ, Κοστόφ, Ιβάνοφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ακοράν / Κάργας, Ιβάνοφ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μιλάνοφ(2η κίτρινη)
ΓΗΠΕΔΟ: «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ»
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3252

Διαιτητές: Τιάγκο Μάρτινς (Πορτογαλία), Λουίς Κάμπος – Πέδρο Αλμέιδα