24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μανθάτης και άλλος ένας ολοκληρώνουν τις μεταγραφές.Πλήρως ικανοποιημένος ο Κετσπάγια

Μανθάτης και άλλος ένας ολοκληρώνουν τις μεταγραφές.Πλήρως ικανοποιημένος ο Κετσπάγια

By on 24 Ιουλίου, 2019 0 1381 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την προετοιμασία των κυανολεύκων, το φιλικό με την Αλ-Ταβουόν, το μεταγραφικό σχεδιασμό, τον Μανθάτη, την επιστροφή από την Ολλανδία και τα διαρκείας.

Πως πάνε τα πράγματα στην προετοιμασία; «Σήμερα είναι η 9η μέρα που βρισκόμαστε στο Μιλ. Σήμερα το πρωί, δεν διεξήχθη προπόνηση καθώς έχουμε το φιλικό απόψε. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες είχαμε διπλές προπονήσεις, ακόμη και πριν το φιλικό που δώσαμε την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα στις 20:00 θα παίξουμε με την Αλ-Ταβουόν, ίσως και η πιο δυνατή ομάδα που θα παίξουμε, αν αναλογιστεί κανείς και την ποδοσφαιρική της αξία και τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της, ανεξαρτήτως αν εμείς δεν γνωρίζουμε την ομάδα».

Φιλικό με φιλικό, βγαίνουν συμπεράσματα από την τεχνική ηγεσία: «Σαφώς, όσο φτάνουμε πιο κοντά στην έναρξη της αγωνιστική περιόδου και με τα φιλικά να γίνονται σε πιο εντατικούς ρυθμούς, τα συμπεράσματα που θα βγαίνουν από την τεχνική ηγεσία θα είναι πιο χρήσιμα. Από το φιλικό με την Ζάμαλεκ ως το τελευταίο στην Ολλανδία. Αναμένεται να υπάρξει μια κατάληξη όσο περνάει ο καιρός από την τεχνική ηγεσία, όσο αφορά τον σχηματισμό, τους παίκτες που θα χρησιμοποιούνται και είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουν μέσα στο επόμενο διάστημα».

Τι γίνεται στο μεταγραφικό κομμάτι; Πως έχει το θέμα Μανθάτη; «Σε σχέση με το μεταγραφικό κομμάτι, απομένουν δυο κενές θέσεις στον κατάλογο α’. Όσο αφορά το κομμάτι του Μανθάτη, ζητήσαμε την άδεια από τον Ολυμπιακό να μιλήσουμε με τον ποδοσφαιριστή, συμφωνήσαμε στο μεγαλύτερο κομμάτι μαζί του με την επιθυμία του ιδίου να έρθει να έχει το ρόλο της. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για κάποια άλλα διαδικαστικά θέματα. Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη η κάθοδός του στην Ολλανδία. Δεν είναι κάτι που μπορεί να χαλάσει τη μεταγραφή, από τη στιγμή που έχουμε συμφωνήσει και τον θέλουμε, αλλά και θέλει να αγωνιστεί στην ομάδα μας».

Για την ενίσχυση σε βάθος στο ρόστερ: «Είναι θετικό ότι τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα δεν παίρνουν θέση στον Κατάλογο α΄. Είναι επιλογές ου προσθέτουν και βάθος. Καμία ομάδα δεν μπορεί με 15 ξένους μόνο να πετύχει στο στόχους της».

Ο Μανθάτης θα είναι στον κατάλογο β’; «Ναι, αλλά πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Πέρσι, είχε διψήφιο αριθμό συμμετοχών, δεν θα πάρει απλά μια θέση στον κατάλογο β’».

Όπως είπαμε απομένουν άλλες δυο μεταγραφές. Υπάρχει κάτι νεότερο; «Αυτή τη στιγμή αξιολογούνται περιπτώσεις μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών. Εφόσον κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα, η δεύτερη προσθήκη μπορεί να περιμένει λίγο καιρό ακόμη. Εφόσον αλλάξει κάτι στο μυαλό του προπονητή μετά την προετοιμασία, θα πραγματοποιήσει και την συγκεκριμένη μεταγραφή».

Έχουν φτάσει στην Ολλανδία ο κ. Χαμπουλλάς και ο κ. Πουλλαΐδης; «Από χθες βρίσκονται στην Ολλανδία, δεν έχουν έρθει ακόμη όμως στο προπονητικό κέντρο, κάτι που θα γίνει σήμερα για να παρακολουθήσουν και το σημερινό φιλικό. Θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον προπονητή για να δουν τι άλλο πρέπει να γίνει και τι κινήσεις θέλει ο ίδιος».

Είναι ικανοποιημένος ο Τιμούρ; «Είναι πλήρως ικανοποιημένος. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο ρόστερ και από την ενσωμάτωση των παικτών. Υπάρχουν 4 Γεωργιανοί, 2 Έλληνες, 1 Ουκρανός που έχει καλή επαφή με τον προπονητή. Ο Αρτυματάς, ο Μαργκάσα και ο Στυλιανού, δεν είναι άγνωστοι στους παίκτες που ήταν στο ρόστερ και δημιουργείται ένα καλό κλίμα. Είναι σημαντικά αυτά τα μικρά, για να δημιουργήσουμε την ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που θέλουμε».

Υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα; «Τις προηγούμενες δυο μέρες όλοι οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά».

Πότε επιστρέφει η αποστολή στην Κύπρο; «30 Ιουλίου ολοκληρώνεται η προετοιμασία. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιουλίου. Απομένουν ακόμη δυο φιλικά στην Ολλανδία και ακολούθως κάποια άλλα φιλικά στην Κύπρο».

Για τα διαρκείας, υπάρχει κινητικότητα; «Υπάρχει, τα διαρκείας κινούνται γύρω στα 3200, συνεχίζεται η προπώληση από τα σημεία που μπορούν οι οπαδοί μας να προμηθευτούν τα εισιτήρια».