29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Στο δρόμο του Απόλλωνα η Σάμροκ Ρόβερς

By on 19 Ιουλίου, 2019 0 5319 Views

Ο Απόλλωνας θα είναι η τρίτη Κυπριακή ομάδα που θα βρει στον δρόμο της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα η Σάμροκ Ρόβερς. Στο μακρινό παρελθόν η ομάδα από την Ιρλανδία επισκέφτηκε δυο φορές το νησί μας, την μια έφυγε χαρούμενη με την πρόκριση και την δεύτερη αποκλείστηκε.
Συγκεκριμένα για το Winners Cup της σεζόν 1978-1979 η Σάμροκ βρέθηκε απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και προκρίθηκε με δύο νίκες 2-0 στην Ιρλανδία και 1-0 στην Κύπρο.
Εννιά χρόνια μετά για το Κυπελλούχων η Σάμροκ βρήκε στον δρόμο της την Ομόνοια αλλά αυτή την φορά αποκλείστηκε από την Κυπριακή ομάδα. Η Ομόνοια νίκησε 1-0 στην Ιρλανδία και σε συνάρτηση με το 0-0 της Λευκωσίας βρέθηκε στην επόμενη φάση.

Οι Ιρλανδοί νίκησαν στην έδρα τους με 2-1 την Μπραν και σε συνάρτηση με το 2-2 του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση καθώς φάνταζαν το αουτσάιντερ από την ημέρα της κλήρωσης. To πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Δουβλίνο την Πέμπτη 25 Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα στο Tallaght Stadium.
Η νίκη-πρόκριση ήρθε με ανατροπή. Αυτό γιατί η Μπραν πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 57΄ με τον Μπάμπα αλλά οι γηπεδούχοι το γύρισαν. Ο Μπιν στο 76΄ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και ο Ο’ Νιλ στο 87΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΣΑΜΡΟΚ: Μάρνους, Ο’Μπράιαν, Λόπες, Γκρέις, Μπόουλ, Γουότς, Μπάιμ, Μπόλγκερ, Καβανάχ, Φιν, Κούμινς