26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Στο τρίτο ημίχρονο ανατροπή και νίκη του ΑΠΟΕΛ

By on 16 Ιουλίου, 2019 0 1390 Views

Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του έξτρα χρόνου (του τρίτου ημιχρόνου ουσιαστικά), το ΑΠΟΕΛ νίκησε 2-1 την Δόξα στο τελευταίο του φιλικό πριν από τα παιχνίδια του β΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ,.
Ήταν ένα φιλικό διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Αφενός η ατμόσφαιρα στις κερκίδες δεν παράπεμπε σε φιλικό καθώς ο κόσμος ήταν αρκετός μιας και δεν χρειαζόταν η κάρτα φιλάθλου, με την επιστροφή των οργανωμένων να ξεχωρίζει και αφετέρου ήταν ένα παιχνίδι το οποίο χωρίστηκε σε τρία ημίχρονα, δύο 45λεπτα και ένα διάρκειας 30 λεπτών. Το ζήτησε ο Τραμετσάνι αυτό για να χρησιμοποίησε αρκετούς ποδοσφαιριστές όπως και έκανε.
Η αλήθεια είναι ότι όσο η Δόξα έπαιξε με θεωρητικά βασικούς, προτού δηλαδή κάνει τις μαζεμένες αλλαγές ο Χατζηλούκας, τα βρήκε σκούρα το ΑΠΟΕΛ και έβγαλε κάποια αμυντικά κενά. Στην πορεία οι πρωταθλητές βελτιώθηκαν και έβαλαν πίεση χωρίς να γίνουν όμως ουσιαστικοί μιας και δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Το γκολ που δέχτηκαν μάλιστα ήρθε από αμυντικό λάθος του Βούρου και ο Μπραμπίγια νίκησε στο Μπέλετς στο 58΄. Η πίεση συνεχίστηκε από τους γηπεδούχους και έγινε ακόμα πιο έντονη στο τρίτο ημίχρονο, στην επιπλέον μισή ώρα που διευθετήθηκε για να παίξουν οι δύο ομάδες. Σε αυτό το διάστημα ο Σάβιτς ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με προβολή στο 116΄, ενώ ο Μπέζιακ με γκολάρα στο 119΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
ΑΠΟΕΛ (Π.Τραμετσάνι): Μπέλετς (90΄ Βάτερμαν), Βούρος (65΄ Σιέλης), Λαφράνς (46΄ Σάβιτς), Ιωάννου, Γιάκολις (88΄ Μακρής), Μιχαίλοβιτς (83΄ Ζοαοζίνιο), Σόουζα, Γκέντσογλου (60΄ Μάτιτς), Ντε Βινσέντι (75΄ Άλεφ), Χαλένιους (70΄ Τάμαρι), Πάβλοβιτς (70΄ Βιντιγκάλ) (στο 90΄ μπήκαν στο παιχνίδι οι Μπέζιακ, και Καλογήρου)
ΔΟΞΑ (Λ.Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Μουκτάρης, Παπαφώτης, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Αρτάμπε (46΄ Αρτάμπε), Αλεξάνδρου, Τραϊτσέφσκι, Μιντίκκιης, Καρλάο (46΄ Μπατέν), Μπραμπίγια. (Στο 60΄ πέρασαν στο παιχνίδι για την Δόξα οι Μπα, Παρασκευά, Χριστοφή, Χαραλάμπους, Βαλέντε, Ντερβίτ, Σωκράτους, Φασουλιώτης, Βελετίνας, Χατζηκωνσταντή και στο επιπλέον ημίωρο έπιαξε ο τερματοφύλακας Στυλιανός Κωνσταντίνου, στο 103΄ Μπήκε στο παιχνίδι ο Ντερβίτ)