19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Νίκη στο πιο δυνατό φιλικό για το ΑΠΟΕΛ

By on 11 Ιουλίου, 2019 0 4100 Views

Παρουσιάζοντας σημάδια βελτίωσης, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ, στο τέταρτο και τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Ήταν το πιο δυνατό τεστ για τους γαλαζοκίτρινους, που είχαν καλύτερη συνοχή σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά και σωστή αμυντική λειτουργία, στοιχείο που έλειπε από το προηγούμενο φιλικό με τη Ριέκα, παίρνοντας τη νίκη με γκολ του Χαλένιους στο 84’.

Ο Πάολο Τραμετσάνι έδειξε σε μεγάλο βαθμό τις προσθέσεις του για την ενδεκάδα που έχει κατά νου για τα ευρωπαϊκά ματς. Ο Μπέλετς ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Λαφράνςε στο κέντρο, αριστερά ο Νικόλας Ιωάννου και δεξιά ο Βούρος, ενώ στα άκρα σε όλη τη γραμμή αγωνίστηκαν οι Γιάκολις δεξιά και Μιχαίλοβιτς αριστερά. Ανασταλτικός μέσος ήταν ο Γκέντσογλου και μπροστά του σε πιο προωθημένο ρόλο είχαν οι Σόουζα και Ντε Βινσέντι. Το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τάμαρι και Πάβλοβιτς.

Το ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο, διάστημα που δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία με τον Τάμαρι που έχασε τετ α τετ στο 19’ στέλνοντας τη μπάλα έξω. Στο 26’ η Σαχτάρ είχε δοκάρι με τον Σόλομον.

Οι Ουκρανοί σταδιακά ανέβασαν ρυθμό, χωρίς να έχει πολλές φάσεις το ματς. Ο Πάολο Τραμετσάνι έκανε λίγες αλλαγές περνώντας στο γήπεδο τους Μάτιτς, Βιντιγκάλ και Χαλένιους, ο οποίος ήταν ο σκόρερ του γκολ που έκρινε το χθεσινό φιλικό, με κεφαλιά στο 84’ μετά από σέντρα σουτ του Γιάκολις.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Βούρος, Ιωάννου, Λαφράνς, Μιχαίλοβιτς, Γκέντσογλου, Σόουζα, Ντε Βινσέντι (75′ Μάτιτς), Γιάκολις, Τάμαρι (79′ Βιντιγκάλ), Πάβλοβιτς (75′ Χαλένιους).