19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • A.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ:O ΚΟΑ εφαρμόζει το νόμο για την κάρτα.Κλείνει το Μακάρειο αν …

A.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ:O ΚΟΑ εφαρμόζει το νόμο για την κάρτα.Κλείνει το Μακάρειο αν …

By on 10 Ιουλίου, 2019 0 594 Views

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης μίλησε το πρωί στον Super Sport FM 104.0 για το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου αλλά και του αιτήματος της Ομόνοιας για το Μακάρειο στάδιο.

Αναλυτικά:

«Είχε γίνει ένα νομοσχέδιο από το υπουργείο δικαιοσύνης, μετά από συνάντηση με ΚΟΠ και σωματεία που πήγε στη νομική υπηρεσία. Προχωρά σαν πρόταση νόμου αυτό το νομοσχέδιο. Αν υπάρξει πλειοψηφία, ίσως πάει και στην Oλομέλεια θα φανεί σήμερα. Ο ΚΟΑ είναι εμπλεκόμενος, είναι το εκτελεστικό όργανο. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, επειδή ο κόσμος που λέει καταργείστε το μέτρο κτλπ, εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή. Το ξέρει ο κόσμος, αλλά σημαντική μερίδα πιστεύει πως είναι νόμος του ΚΟΑ. Αν η Βουλή ψηφίσει κάτι διαφορετικό και εμείς πάρουμε οδηγία να το εφαρμόσουμε, θα το κάνουμε.

Αυτό το μέτρο δούλεψε τη σεζόν που μας πέρασε, έχουν εκδοθεί 72.000 κάρτες. Εμάς η δικιάς μας θέση είναι ότι ένα μέτρο που ψηφίζεται θα πρέπει να του δοθεί ο χρόνος να δείξει τα δόντια του. Eμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να του δοθεί χρόνος, κι αν δείξει πως δεν μετράει… είχαμε μια αρνητική επίδραση με την μείωση της προσέλευσης. Θα πρέπει να δούμε τους λόγους, πόσο μέτρησε αυτός ο νόμος. Εμείς περιμέναμε να τελειώσει ο χρόνος, θα κάνουμε έρευνα για το θέμα. Αν η Βουλή αποφασίσει τροποποίηση, θα τρέξουμε να το κάνουμε.

Αυτό το νομοσχέδιο είχε ετοιμαστεί μετά από τις συναντήσεις με την ΚΟΠ και τα σωματεία. Υπήρχε άποψη να εκδίδεται η κάρτα από τα σωματεία. Τώρα 10 σωματεία έστειλαν επιστολή που ζητούν αναστολή. Το πώς θα διαφοροποιηθεί η απόφαση της Βουλής, θα πρέπει να περιμένουμε. Θα υπάρξει αλλαγή αν αποφασιστεί από την Βουλή».

Για το θέμα του αιτήματος της Ομόνοιας: «Θα μελετήσουμε το αίτημα της Ομόνοιας, δόθηκαν εξηγήσεις και ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα. Θα το μελετήσουμε είναι θέμα της πολιτείας. Αν η Αρχη Αδειοδότησης μας πει ότι είναι ακατάλληλο το «Μακάρειο» τότε το κλείνουμε αμεσως..»