Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

ΚΟΠ και Υπουργείο Παιδείας υλοποιούν το πρόγραμμα «Football for Schools»

29 Ιουνίου, 2019
526 Views
0 Comments
ΚΟΠ και Υπουργείο Παιδείας υλοποιούν το πρόγραμμα «Football for Schools»

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση ΚΟΠ - Υπουργείου Παιδείας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη είχε αντιπροσωπεία της ΚΟΠ αποτελούμενη από το Γενικό Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά και τους Μάριο Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, με θέμα την υλοποίηση του προγράμματος «Football for Schools». Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Στον Υπουργό Παιδείας επεξηγήθηκαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τα οφέλη υλοποίησης του, με τον Υπουργό να δηλώνει την προθυμία του για συνεργασία με την ΚΟΠ προκείμενου το πρόγραμμα να υλοποιηθεί από την επόμενη σχολική χρονιά. Για το σκοπό αυτό θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ Ομοσπονδίας και Υπουργείου το προσεχές διάστημα.

Το πρόγραμμα «Football for Schools» αποτελεί πρωτοβουλία της FIFA, της UNESCO και του WFP (World Food Programme) και απευθύνεται προς τις Ομοσπονδίες μέλη της FIFA οι οποίες καλούνται να το υλοποιήσουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας.

Ο σκοπός του προγράμματος  είναι διευκόλυνση και αύξηση της συμμετοχής των παιδιών στον αθλητισμό και η προώθηση σημαντικών δεξιοτήτων ζωής για ηλικίες μεταξύ 4-7 ετών, 8-11 ετών,  12-14 ετών.

Το ποδόσφαιρο έχει σημαντικό ρόλο στο εκπαιδευτικό σύστημα αφού μέσω αυτού τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τα οφέλη του αθλητισμού, τις αρχές και αξίες του και να αντλήσουν τα σημαντικά οφέλη της άσκησης.

Το πρόγραμμα δίνει δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα παιδιά για να παίξουν και να διδαχθούν ποδόσφαιρο καθώς επίσης να αναπτύξει τις γνώσεις και δεξιότητες των γυμναστών – προπονητών όσο το δυνατόν καλύτερα έτσι ώστε να μπορούν να προπονήσουν και να διδάξουν σωστά το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Μερικά από οφέλη  που θα προκύψουν από την υλοποίηση του προγράμματος:

•Τα παιδιά θα έχουν όλα τα οφέλη της άσκησης,  αναπτύσσοντας κοινωνικές δεξιότητες όπως ομαδικότητα, φιλία και συνεργασία.
•Τα παιδιά θα μάθουν τα βασικά του ποδοσφαίρου όπως τεχνική, άμυνα, επίθεση, τακτική.
•Οι δάσκαλοι θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν και να ενδυναμώσουν τις γνώσεις του ως «προπονητές» ποδοσφαίρου.
•Θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό προς τους δασκάλους που αφορά την προπόνηση του ποδοσφαίρου. Οι δάσκαλοι θα έχουν πρόσβαση σε κινητή εφαρμογή (mobile app) online και offline.
•Θα δοθεί αθλητικό υλικό στα σχολεία που θα συμμετάσχουν.

Comments are closed.