16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Η Premier League αρνείται να υιοθετήσει τον κανονισμό για τη γραμμή και τον γκολκίπερ!

Η Premier League αρνείται να υιοθετήσει τον κανονισμό για τη γραμμή και τον γκολκίπερ!

By on 20 Ιουνίου, 2019 0 529 Views

Βλέποντας τον χαμό που έχει προκληθεί με το VAR και την ακριβή θέση των τερματοφυλάκων σε εκτελέσεις πέναλτι, η Premier League διεμήνυσε πως ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν θα ισχύει στα δικά της παιχνίδια!

Η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος αφουγκράστηκε όσα συμβαίνουν κυρίως στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Γυναικών στη Γαλλία και τις αντιδράσεις που προκαλούνται από την παρέμβαση του VAR και την ανάγκη οι τερματοφύλακες να… πατούν στη γραμμή τους, όταν η μπάλα στήνεται στην άσπρη βούλα.

Πρώτες είχαν παραπονεθεί οι Νιγηριανές σε ματς με τη Γαλλία και το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε περιστατικό το οποίο ουσιαστικά οδήγησε τη Σκωτία σε αποκλεισμό. Η Αργεντινή εκτέλεσε δύο φορές ένα πέναλτι στο φινάλε γιατί η Βρετανίδα γκολκίπερ κουνήθηκε ελάχιστα πιο μπροστά από την γραμμή του τέρματος και εκεί διαμορφώθηκε το τελικό 3-3 για να έρθει ο αποκλεισμός των Σκωτσέζων.

Στην Premier League, πήραν την απόφαση να μην ισχύει αυτό στα ματς του πρωταθλήματος από τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο ντεμπούτο του VAR στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Δεν θα υπάρχει ριπλέι και επίβλεψη της τεχνολογίας στις εκτελέσεις των πέναλτι και θα παραμένει στην κρίση του διαιτητή η θέση του τερματοφύλακα στην εστία του…