19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Κολομβία αποκάλυψε τη μιζέρια της Εθνικής Αργεντινής

H Κολομβία αποκάλυψε τη μιζέρια της Εθνικής Αργεντινής

By on 16 Ιουνίου, 2019 0 571 Views

Η Κολομβία ήταν καλύτερη, κέρδισε δίκαια με 2-0 την Αργεντινή και έκανε βήμα πρόκρισης, αφήνοντας ξανά στη μιζέρια την ομάδα του Μέσι.

Η τελευταία φορά που η Κολομβία είχε κερδίσει την Αργεντινή ήταν το 2007 για τα προκριματικά του Μουντιάλ (2-1), ενώ η τελευταία φορά που οι Αργεντίνοι ηττήθηκαν σε πρεμιέρα του Copa America σε αυτή του τη μορφή ήταν το 1987. Αυτές οι δύο παραδόσεις έσπασαν στην Βραζιλία, όπου η Κολομβία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια και κέρδισε με 2-0 την Αργεντινή, που για ακόμη μία φορά απογοήτευσε.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Από το πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι η Κολομβία είναι πιο καλοδουλεμένη και οργανωμένη ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία πάσα των παικτών του Σκαλόνι ήταν επιτυχημένη στην αντίπαλη περιοχή και ότι η καλύτερη ευκαιρία ήταν απλά… υποψία ευκαιρίας, όταν στο ξεκίνημα ο Οσπίνα βγήκε και πρόλαβε τον Αγουέρο ύστερα από εντυπωσιακή πάσα του Μέσι.

Στο υπόλοιπο διάστημα οι Κολομβιανοί ήταν εκείνοι που έψαχναν το γκολ και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα. Ο Μπάριος ήταν εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή, με την Κολομβία να χάνει ευκαιρίες με τον Μαρτίνες (16’) και Χάμες (30’), με τους Οταμέντι και Αρμάνι στη δεύτερη περίπτωση να δείχνουν όλα αυτά που πηγαίνουν στραβά αυτή τη στιγμή στην Αργεντινή. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο με πολλές διακοπές και τα πράγματα ήταν καλύτερα στην επανάληψη.

Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Παρέδες δοκίμασε το πόδι του, όμως είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ η είσοδος του Ντε Πάουλ στη θέση του άφαντου Ντι Μαρία έδωσε νέα πνοή στην Αργεντινή. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορούσε να βοηθήσει τους παίκτες του Σκαλόνι να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΜΑΡΤΙΝΕΣ
Ο ρυθμός ήταν καλύτερος και μπορεί οι τυπικά φιλοξενούμενοι να χρειάστηκαν λίγο χρόνο παραπάνω να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα στη μεσαία γραμμή, όμως το έκαναν. Ο Οσπίνα κράτησε το μηδέν στην προσπάθεια του Παρέδες στο 59’, ενώ οι Αργεντίνοι συνέχιζαν να απειλούν μόνο με μακρινές προσπάθειες. Εκτός από τη φάση του 66’, που σπατάλησαν ίσως τη μοναδική τους ευκαιρία για να φτάσουν στη νίκη.

Ο Οταμέντι είδε αρχικά τον Οσπίνα να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του και στη συνέχεια ο Μέσι με δεύτερη κεφαλιά από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα άουτ! Αυτή η φάση ήταν πιθανότατα εκείνη που πλήρωσε η Αργεντινή, καθώς στο 71’ ο Μαρτίνες αποδείχθηκε πιο εύστοχος στην απέναντι εστία και με γκολάρα έκανε το 0-1! Ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα, καθώς η ομάδα του Σκαλόνι δεν είχε ούτε το πλάνο ούτε την ψυχολογία να πάρει κάτι από το ματς.

Τα πάντα τελείωσαν και τυπικά στο 86’, όταν ο Λέρμα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ζαπάτα, που ήρθε από τον πάγκο, έκανε το 0-2 από κοντά! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και μπορεί αυτή η ήττα να μην είναι καταδικαστική για την Αργεντινή, όμως το τουρνουά ξεκίνησε όπως τελείωσε και το μεγάλο προηγούμενο πέρυσι το καλοκαίρι: με μιζέρια.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Ταλιαφίκο, Οταμέντι, Πετσέγια, Σαβάρια, Ροδρίγκες (67’ Πισάρο), Παρέδες, Λο Σέσλο, Ντι Μαρία (46’ Ντε Πάουλ), Μέσι, Αγουέρο (79’ Σουάρες)

Κολομβία (Κάρλος Κεϊρόζ): Οσπίνα, Μεδίνα, Μίνα, Σάντσες, Τεσίγιο, Μπάριος, Ουρίμπε, Κουαδράδο (64’ Λέρμα), Χάμες, Μουριέλ (13’ Μαρτίνες), Φαλκάο (81’ Ζαπάτα)