28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φαβορί ο Ουζουνίδης για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας

Φαβορί ο Ουζουνίδης για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας

By on 12 Ιουνίου, 2019 0 658 Views

Μπάχαλο έχουν γίνει τα πράγματα στην Εθνική Ελλάδος μετά την ταπεινωτική ήττα με 3-2 από την Αρμενία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport24.gr ο Ουζουνίδης είναι φαβορί για αναλάβει τα ηνία από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Διαβάστε το δημοσίευμα:

«Γίναμε επισήμως μπάχαλο. Η Εθνική μετά το παιχνίδι με την Αρμενία, μετά τη νέα ταπεινωτική ήττα έγινε Big Brother. Η εικόνα του Παπασταθόπουλου, η δύσκολη θέση του Μπασινά και η επόμενη μέρα με Ουζουνίδη ή Δέλλα.

Η Ελλάδα εμφάνισε για ακόμη μια φορά τις γνωστές παθογένειες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπάρξουν αλλαγές τις επόμενες ημέρες. Αλλαγές που αφορούν στον πάγκο της ομάδας, καθώς όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ουσιαστικά οι παίκτες έχουν θέσει βέτο. Ήδη έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, δέχεται από χθες το βράδυ πιέσεις για την αντικατάστασή του.

Η Εθνική μετά το παιχνίδι με την Αρμενία, μετά τη νέα ταπεινωτική ήττα, χωρίστηκε σε στρατόπεδα και έγινε Big Brother. Οι πρωταγωνιστές, αποφάσισαν να τα βγάλουν όλα στις κάμερες, χωρίς να μιλήσουν πρώτα μεταξύ τους, δίχως να λύσουν τις διαφορές τους στα αποδυτήρια, ξεγυμνώθηκαν στις κάμερες. Είναι από τις λίγες φορές που δεν χρειάζεται να κάνει κανείς, ρεπορτάζ, τα πάντα βγήκαν προς τα έξω.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ανέλαβε την ευθύνη και ταυτόχρονα ζήτησε να αλλάξει ο προπονητής. Και το έκανε σε LIVE μετάδοση!  Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας στην συνέντευξη τύπου, την ώρα που προσπαθούσε να πει αυτά που πίστευε πως ήθελαν να ακούσουν οι παίκτες του, με μοναδικό στόχο να παραμείνει στην θέση του μέχρι το τέλος των προκριματικών και όχι να αποτυπώσει την πραγματική εικόνα του αγώνα, πληροφορήθηκε από έναν δημοσιογράφο όσα δήλωσε ο Παπασταθόπουλος.

Αντί να εκμεταλλευτεί ως όφειλε για την θέση που έχει αναλάβει, το γεγονός πως δεν είχε ακούσει ο ίδιος τις δηλώσεις και να ξεγλιστρήσει, λεγοντας πως πρέπει να τις δει ο ίδιος και να μιλήσει με τον παίκτη του, πήγε σε απευθείας αντιπαράθεση και ο αρχηγός της Εθνικής έγινε “κύριος Παπασταθόπουλος”. Στη συνέχεια, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας είπε πως δεν θα ακούσουμε τους ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν κάνει το παραμικρό τα τελευταία 4 χρόνια.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο να πηγαίνουν στον Γραμμένο, παρουσία και άλλων συμβούλων της ΕΠΟ και να λένε πως αν δεν προχωρήσουμε σε αλλαγή προπονητή, θα αποχωρήσουν από την Εθνική και την επόμενη ημέρα το πρωί ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε συγγνώμη γιατί την επιλογή Αναστασιάδη. Μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΗΓΟΥ

Όλες οι πλευρές έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το χάλι και ακόμα κι ο τρόπος που λειτουργούν μετά το παιχνίδι δείχνει την ανεπάρκεια τους. Δεν ήταν εικόνα αρχηγού αυτή που είδαμε στο τέλος του παιχνιδιού, δεν γίνεται να έχεις αυτήν την άθλια αγωνιστική εικόνα και να βάλεις εκβιαστικό δίλλημα μπροστά στις κάμερες. Δεν λέω πως δεν έχει δίκιο, ο προπονητής έχει τεράστιες ευθύνες, όμως με αυτόν τον τρόπο τους φέρνεις όλους σε δύσκολη θέση και κάνεις την κατάσταση πιο δύσκολη.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΝΑ

Δεν γίνεται όποιος και να είναι ο προπονητής, να φαίνεται πως δύο παίκτες αποφασίζουν αν θα μένει η θα φεύγει από την Εθνική ομάδα και γι’ αυτόν τον λόγο είχε απόλυτο δίκιο ο Μπασινάς. Ήταν ο μόνος που βάσει της θέσης που είχε στάθηκε σωστά. Το κακό όμως είναι πως ο προπονητής τα θαλάσσωσε, λειτούργησε με έναν τρόπο που δεν γίνεται να στηριχθεί.

ΧΑΟΣ

Δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά, έναν προπονητή, που σε κάθε παιχνίδια αλλάζει τερματοφύλακα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Στο φιλικό στην Κωνσταντινούπολη παίξαμε χωρίς στοπερ, χάναμε από νωρίς με 2-0, ο Πασχαλάκης μας κράτησε. Ψάχνεις όπως λες για ρέντα και έχεις έναν τερματοφύλακα γεμάτο αυτοπεποίθηση, με εκπληκτικά προσόντα, που του πάνε όλα καλά και είναι γεμάτος ρέντα. Τον είδες να αντέχει στην πίεση, δεν γίνεται να μην πηγαίνεις μαζί του και να βάζεις με την Ιταλία τον Μπάρκα που είχε μέτρια χρονιά και ήταν τρίτη επιλογή.

Όμως αυτή η απόφαση το Σάββατο βγήκε ο Μπάρκας, έπαιξε καλά, όλοι περιμένουν να ξεκινήσει τον Μπάρκα και τελικά πάει με τον Βλαχοδήμο. Η απάντηση του, πως έχει τρείς ισάξιους τερματοφύλακες, λυπάμαι που το λέω, αλλά στερείται σοβαρότητας. Οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί έχουν τρείς καλούς τερματοφύλακες, έχουν την υποχρέωση όμως να επιλέξουν και να δείξουν ποιος είναι ο βασικός, το χάος με την επιλογή του τερματοφύλακα, είναι μία μικρογραφία της χαοτικής κατάστασης που δημιούργησε στην Εθνική.

Η επιλογή Αναστασιάδη, δεδομένα δεν βγήκε, το συμβόλαιό του τελειώνει τον Νοέμβριο, όμως με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, δεν γίνεται να παραμείνει. Ο ίδιος με τις επιλογές του, έχασε την εμπιστοσύνη, των παικτών, των ανθρώπων που τον επέλεξαν, ακόμα και των συνεργατών του, που ψάχνουν τρόπο να διαχωρίσουν την θέση τους, αλλά ο τρόπος που λειτούργησε ο Παπασταθόπουλος, τους το έκανε δύσκολο.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Ή ΔΕΛΛΑΣ

Πριν το παιχνίδι με την Αρμενία, κυκλοφορούσε το όνομα του Χιμένεθ. Από σήμερα προκρίνεται το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Ουζουνίδης μάλιστα ήταν ο πρώτος προπονητής που είχε στο μυαλό του ο πρόεδρος της ΕΠΟ και είχε κάνει μία αρχική κουβέντα μαζί του, τον Νοέμβριο του 2017, όταν ακόμα ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν πως η Εθνική πρέπει να πάει αποκλειστικά στην ομάδα του 2004 και προτείνουν μία λύση με Δέλλα προπονητή, πλαισιωμένο από Γιανακόπουλο, Μπασινά και θα γίνει μία προσπάθεια για ενεργοποίηση και άλλων παικτών από το 2004».