29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χωρίς βαθμό αλλά με το κεφάλι ψηλά και στη Ρωσία η Εθνική Κύπρου(χάσαμε 1-0)

Χωρίς βαθμό αλλά με το κεφάλι ψηλά και στη Ρωσία η Εθνική Κύπρου(χάσαμε 1-0)

By on 11 Ιουνίου, 2019 0 705 Views

Ένα γκολ του Ιόνοφ στο 38΄ ήταν αρκετό για την Ρωσία προκειμένου να της χαρίσει τη νίκη με 1-0 επί της Εθνικής μας ομάδας στο παιχνίδι που έγινε στο Νίζνι για την 4η αγωνιστική των προκριματικών ομίλων του Euro 2020.
Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα μέχρι και το φινάλε, αλλά από την στιγμή δεν κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς στο Α΄ημίχρονο όπου έχασαν καλές ευκαιρίες, η Κύπρος ήταν στο κόλπο για βαθμολογικό κέρδος μέχρι και το τέλος.
Η καλύτερη προϋπόθεση για την Εθνική μας δημιουργήθηκε στο 29ο λεπτό. Μετά από πάσα του Αβραάμ στον Μαργκάσα, από αριστερά έστειλε τη σέντρα και ο Πιέρος Σωτηρίου καλά τοποθετημένος, έστειλε τη μπάλα μόλις πάνω από τα δοκάρια των Ρώσων.

Είχαμε ακόμα μια ευκαιρία με μια κεφαλιά του Αρτυματά και μια προυπόθεση μετον Εφραίμ μέχρι και το φινάλε αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε την έκπληξη.
Το τελικό 1-0 για τους Ρώσους κρίνεται δίκαιο και θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο ωστόσο η Εθνική μας πάλεψε και στάθηκε αξιοπρεπώς ιδιαπιτερα στο β΄ημίχρονο απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και μπορεί να γυρίσει στην Κύπρο με το κεφάλι ψηλά και με ελπιδοφόρα μηνύματα απο τους νεαρούς που χρησιμοποιήθηκαν και στα δυο παιγνίδια.


ΡΩΣΙΑ: Γκιγέρμε, Φερνάντες, Σεμένοφ,  Οζντόεφ, Ζόπνιν (78′ Μπαρίνοφ), Κουντράσοφ, Ντζικίγια, Κολοβίν, Αντ. Μίρατσουκ (64΄ Αλ. Μίρατσουκ), Ιόνοφ, Τζούμπα

Στον πάγκο: Λούνεφ, Σούνιν, Νιουστατερ, Πετρόφ, Μπελγάεφ, Μπαρίνοφ, Σμόλοφ, Τσάλοφ, Μίρατσουκ, Μπακάεφ, Αχμέτοφ, Τσέρνοφ

ΚΥΠΡΟΣ: Πάρντο, Κούσουλος, Λαίφης, Ιωάννου, Αβραάμ (70΄ Πίττας), Γεωργίου (46′ Εφραίμ), Μαργκάσα, Κωστή, Αρτυματάς, Σωτηρίου, Μακρής (80΄ Σπόλιαριτς).

Στον πάγκο: Πέτρου, Μιχαήλ, Μ.Ιωάννου, Βασιλείου, Κατελάρης, Εφραίμ, Αντωνίου, Μυτίδης, Αντωνιάδης, Σπόλιαριτς, Πίττας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κολοβίν,Κουντράσοφ/ Μακρής, Μαργκάσα