29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Η Ιταλία με ανατροπή κέρδισε την Βοσνία

By on 11 Ιουνίου, 2019 0 523 Views

Οχι ότι η εικόνα της εθνικής Ελλάδας επιτρέπει αισιοδοξία για πρόκριση στο Euro 2020, αλλά τουλάχιστον ήταν καλό το αποτέλεσμα στο Ιταλία-Βοσνία.

Οι Βόσνιοι το έλεγαν ότι θα ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με την ήττα στη Φινλανδία, λόγω της επιστροφής του Πιάνιτς. Η ομάδα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι όντως παρουσιάστηκε καλύτερη από ό,τι πριν λίγες μέρες αλλά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο: Νίκη της Ιταλίας. Ετσι, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έκανε το 4×4 στον όμιλο στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, η οποία -υπό άλλες συνθήκες- θα μπορούσε να χαρεί για αυτό το αποτέλεσμα στο Τορίνο…

Ενα αποτέλεσμα που ήρθε με ανατροπή, αφού μπορεί οι Ιταλοί να πήραν από νωρίς την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχαν ουσία, σε αντίθεση με τους Βόσνιους: Στο 32′ ο Μπέσιτς πάτησε για τον Βίσκα και αυτός γύρισε για τον Τζέκο, ο οποίος έκανε το 0-1 από κοντά. Οι Ατζούρι αντέδρασαν, απείλησαν με τους Κουαλιαρέλα-Μπερναρντέσκι και ισοφάρισαν τελικά στο 48′ με το υπέροχο μονοκόμματο του Ινσίνιε μετά το κόρνερ του “Μπέρνα” (1-1). Η Βοσνία προσπάθησε για το 1-2 αλλά δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια η Ιταλία πήρε το πάνω χέρι, πίεσε και τελικά δικαιώθηκε στο 86′, όταν ο Ινσίνιε βρήκε τον Βεράτι κι αυτός με ωραίο τρόπο νίκησε τον Σέχιτς για το τελικό 2-1.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Σιρίγκου, Μαντσίνι (66′ Ντε Σίλιο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερον, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπερναρντέσκι (81′ Μπελότι), Ινσίνιε, Κουαλιαρέλα (46′ Κιέζα).

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Τοντόροβιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Τσίβιτς (71′ Νάστιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Σάριτς, Βίσκα, Γκότσακ (80′ Τσίμιροτ), Τζέκο.