23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Aγγλία δικαιώθηκε στα πέναλτι μετά από τρία δοκάρια…και ακυρωθέν γκολ

H Aγγλία δικαιώθηκε στα πέναλτι μετά από τρία δοκάρια…και ακυρωθέν γκολ

By on 9 Ιουνίου, 2019 0 491 Views

Η Αγγλία είχε τρία δοκάρια και ένα γκολ που ακυρώθηκε, αλλά τελικά πήρε την 3η θέση στο Nations League επικρατώντας της Ελβετίας στη διαδικασία των πέναλτι.

Κάποτε έβλεπαν τα πέναλτι να πλησιάζουν και κατέρρεαν. Είτε πριν από αυτά, είτε όταν ερχόταν η ώρα της σχετικής διαδικασίας. Αυτό, όμως, φαίνεται ότι άλλαξε πλέον και μάλλον είναι και το… κέρδος της Αγγλίας από τον αδιάφορο μικρό τελικό του Nations League. Οπως απέκλεισαν την Κολομβία στο Μουντιάλ 2018, έτσι επιβλήθηκαν και των Ελβετών τώρα τα Λιοντάρια, με τον Πίκφορντ να αποκρούει την εκτέλεση του Ντρμιτς και να δίνει την 3η θέση στην ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, που δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά ήταν καλύτερη και είχε τις φάσεις για να νικήσει στο 90λεπτο ή στην παράταση…

Το ματς έμοιαζε με μαρτύριο μες τον καυτό ιβηρικό ήλιο.

Οι Άγγλοι έπαιξαν σχεδόν μονότερμα την Ελβετία, όμως το λυτρωτικό γκολ δεν ερχόταν ποτέ. Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών ξεκίνησε από νωρίς με τον Κέιν (3’) και συνεχίστηκε με Στέρλινγκ (14’) και Άλι (36’).

Το γκολ ήρθε στο 84ο λεπτό με τον Κάλουμ Γουίλσον όμως μετά από εξέταση του VAR ακυρώθηκε αφού ο σκόρερ είχε κάνει επιθετικό φάουλ πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ.

Ο μικρός τελικός έφτασε μετά την παράταση και στα πέναλτι, όπου και οι 6 παίκτες που επέλεξε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ευστόχησαν στα χτυπήματα τους! Ο Πίκφορντ απέκρουσε το 12ο πέναλτι του Ντρμιτς και με συνολικό σκορ 6-5 τα λιοντάρια τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρώτου Nations League στην ιστορία.https://

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ (87’ Ντρμιτς), Σερ, Ακάντζι, Ελβέντι, Μπαμπού, Τζάκα, Φλόιλερ, Φερνάντες (61’ Ζακάρια), Σακίρι (65’ Τσούμπερ), Σεφέροβιτς (113’ Οκαφόρ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Μαγκουάιρ, Ρόουζ (70’ Γουόκερ), Ντάιερ, Ντελφ (105’ Μπάρκλεϊ), Λίνγκαρντ (105’ Σάντσο), Ντέλε Άλι, Στέρλινγκ, Κέιν (75’ Γουίλσον)