29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο ΦΟΔΕΡΙΝΓΧΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ:Λατρεύω την Κύπρο αλλά δεν νομίζω ότι θα γιορτάσουν το Σ/Κ(Τι λέει για την Ανόρθωση ,τον Οκκά και το νησί μας)

Ο ΦΟΔΕΡΙΝΓΧΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ:Λατρεύω την Κύπρο αλλά δεν νομίζω ότι θα γιορτάσουν το Σ/Κ(Τι λέει για την Ανόρθωση ,τον Οκκά και το νησί μας)

By on 5 Ιουνίου, 2019 0 1047 Views

O Σκωτσέζος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Μαρκ Φοδέρινγχαμ, παραχώρησε δηλώσεις στη διαδικτυακή εφημερίδα Capital City Press, για την επικείμενη αναμέτρηση της Εθνικής μας με τη Σκωτία. Θεωρεί την ομάδα της χώρας του πιο ισχυρή, λέει ότι προτεραιότητα στην Κύπρο είναι οι ξένοι και δεν μας ενδιαφέρουν οι Κυπριοι παίκτες και στάζει μέλι για τον Οκκά και την Ανόρθωση!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Όλοι πίστευαν ότι όταν έφυγα από το Norwich για να πάω εκεί, ήταν για διακοπές. Είχαν… σοκαριστεί. Τερματίσαμε στη 2η θέση, το ΑΠΟΕΛ στην 1η θέση και την επόμενη σεζόν έφτασε στα προημιτελικά του Champions League. Οι Κύπριοι παίκτες ήταν εξαιρετικά ταλαντούχοι.

Είχα έναν θρύλο στην ομάδα μου, τον Γιάννη Όκκα και τώρα είναι βοηθός προπονητή στην Εθνική Κύπρου. Εξακολουθώ να έχω επαφή μαζί του.

Δεν παράγουν πλέον παίκτες επιπέδου Οκκά , κυρίως λόγω του αριθμού των ξένων παικτών που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται να είναι προτεραιότητα. Ίσως η παρτίδα των κύπριων παικτών τους εκείνη την εποχή να ήταν κάτι σαν… εφάπαξ.

Υπάρχουν ακόμα μερικοί ταλαντούχοι παίκτες που αγωνίζονται στη μεσοεπιθετική γραμμή και μπορούν να τα καταφέρουν στο ένας εναντίον ενός. Νιώθω ότι η Σκωτία θα είναι πολύ ισχυρή γι ‘αυτούς. Η Σκωτία έχει τους παίκτες να κάνουν τη διαφορά.

Πηγαίνω στην Κύπρο με την οικογένειά μου κάθε χρόνο και η Ανόρθωση μας φιλοξενεί σε box. Η σύζυγος μου είπε στην πραγματικότητα: Προσπαθείς να πάρεις εισιτήριο για το Dens Park (σ.σ έδρα Νταντί), αλλά στην Ανόρθωση είναι δεδομένο το box.

Έδωσα αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για την Ανόρθωση και μας αντιμετωπίζουν υπέροχα όταν επιστρέφουμε εκεί. Οι οπαδοί είναι τόσο φανατικοί κι αν είσαι ένας από τους αγαπημένους τους, δεν το ξεχνούν ποτέ. Ήταν σαν να παίζεις για τη Σέλτικ ή την Ρέιντζερς, από την άποψη της πίεσης.

Από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, η Ανόρθωση είναι η αγαπημένη μου.

Το μόνο πρόβλημα ήταν ο προπονητής Στόιλοφ, ο οποίος ήθελε να φέρει αρκετούς νέους παίκτες και έπρεπε να αποχωρήσω, αλλά δεν έμεινε για πολύ εκεί. Οι οπαδοί γνωρίζουν την αλήθεια και πόσο μου άρεσε εκεί. Περίμενα να τελειώσω την καριέρα μου στην Ανόρθωση.

Λατρεύω την Κύπρο και τους ανθρώπους της – είναι ένας παράδεισος – αλλά δεν νομίζω ότι θα γιορτάσουν αυτό το Σαββατοκύριακο!