28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο απολογισμός του Πρόδρομου Πετρίδη.Έδωσε σημαντικές απαντήσεις

Ο απολογισμός του Πρόδρομου Πετρίδη.Έδωσε σημαντικές απαντήσεις

By on 30 Μαΐου, 2019 0 5796 Views

Είπε σημαντικά πράγματα στον απολογισμό του στην Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μέτοχοι, φίλες και φίλοι ΑΠΟΕΛίστες

Σας καλωσορίζω στην σημερινή Γενική συνέλευση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Θα καταθέσω ενώπιον σας ένα σύντομο απολογισμό της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 αναφερόμενος σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις εργασίες της εταιρείας και θα έχουμε στην συνέχεια συζήτηση επί όποιων θεμάτων επιθυμείτε να συζητηθούν.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Θα ξεκινήσω όπως πάντα με το αγωνιστικό τμήμα. Θα χαρακτήριζα την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο ως ιδιαίτερη, η οποία σημαδεύτηκε από διάφορα σημαντικά γεγονότα. Ολοκληρώσαμε πέρσι ως Πρωταθλητές για 6η συνεχόμενη χρονιά και θέσαμε για ακόμη μια φορά ως στόχο να εξασφαλίσουμε είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο. Από πλευράς της διοίκησης έγινε ότι ήταν δυνατό για να ενισχυθεί η ομάδα σε τέτοιο βαθμό που θα έδινε όλα τα αναγκαία εργαλεία στον προπονητή για να εξυπηρετήσει αυτό τον στόχο. Αποκτήθηκε ότι μας ζητήθηκε με επιλογές από έμπειρους ποδοσφαιριστές, διατηρήσαμε στις τάξεις της ομάδας και αρκετούς από τους παλιούς. Ταυτόχρονα επιχειρήσαμε να δώσουμε συνέχεια σε ότι αφορά στο αγωνιστικό πλάνο που προϋπόθετε να επιτευχθεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, η μείωση του μέσου όρου ηλικίας της ομάδας μας. Η παραμονή του κ. Μπαλταζάρ στον πάγκο είχε ως στόχο να εξασφαλίσει μια αγωνιστική σταθερότητα στο προφίλ της τακτικής φιλοσοφίας.
Δυστυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στο πρακτικό μέρος. Ο αποκλεισμός από την Σούντοβα ήταν ιδιαίτερα οδυνηρός και στοίχησε πάρα πολύ, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Η ομάδα προσπάθησε να εκπληρώσει τουλάχιστον τον στόχο της εισόδου, σε όμιλο του Europa League, όμως παρά την προσπάθεια ήρθε ακόμα ένας οδυνηρός αποκλεισμός, στην διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Αστάνα. Ήταν η πρώτη χρονιά μετά από 5 συνεχόμενες παρουσίες σε ευρωπαϊκούς ομίλους που η ομάδα έχασε, πραγματικά στο παρά πέντε, τον πιο σημαντικό στόχο της χρονιάς. Και τον αναφέρω ως τον πιο σημαντικό αφού όλοι γνωρίζουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι σε ότι αφορά στον οικονομικό τομέα.
Δυστυχώς φθάσαμε στην ανάγκη να προχωρήσουμε σε αλλαγή του προπονητικού επιτελείου. Ταυτόχρονα με την αποδέσμευση του κύριου Μπαλταζάρ έγινε αποδεκτή και η παραίτηση του Διευθυντή Ποδοσφαίρου της ομάδας, Τόζα Σάμπουριτς, τον οποίο οφείλω για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω για την προσφορά του στον ΑΠΟΕΛ.
Έτσι ως διοίκηση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια τομή σε ότι αφορά στο ποδοσφαιρικό οργανόγραμμα με την πρόσληψη ενός έμπειρου sporting director. Το αναφέρω ως τομή γιατί αυτή η επιλογή θα προϋπόθετε την εξεύρεση ενός ατόμου που θα είχε εντελώς διαφορετικό προφίλ από όσους επιλέξαμε προηγουμένως. Κυρίως στο θέμα της εμπειρίας στον συγκεκριμένο χώρο τόσο σε θέματα ποδοσφαίρου αλλά και σε θέματα οργάνωσης των ζητημάτων της μετεγγραφικής αγοράς καθώς και κατοχής δικτύου παρακολούθησης ποδοσφαιριστών. Θα ήταν δηλαδή το πρόσωπο, που θα συγκέντρωνε όλες τις εξουσίες σε ότι αφορά στον έλεγχο καθημερινής λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας, την επιλογή του προπονητή, την ανάλυση και επιλογή ποδοσφαιριστών καθώς και την διεκπεραίωση των μετεγγραφών. Μετά από αξιολόγηση αρκετών υποψηφίων καταλήξαμε στην επιλογή του Domenico Teti. Ενός ανθρώπου με επαγγελματικό υπόβαθρο στον χώρο, με εμπειρία 10 χρόνων στην θέση και που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Καλέσαμε τον κ. Teti να μας υποδείξει τον προπονητή που θα μπορούσε να διαχειριστεί την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο και να την επαναφέρει σε τροχιά πρωταθλητισμού. Η επιλογή του κ. Teti ήταν ο Paolo Tramezzani. Στηρίξαμε την απόφαση του και ο κ. Tramezzani ήρθε στον Αρχάγγελο για να αναλάβει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.
Μπορώ να πω ότι, η αξιολόγηση του έργου του κ. Tramezzani ήταν θετική. Ανέλαβε μια ομάδα που είχε δεχθεί ένα δυνατό πλήγμα ψυχολογίας και με μεθοδικότητα κατάφερε να φέρει ισορροπία, να διαχειριστεί το ρόστερ και να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ, στον μεγάλο του στόχο που ήταν η κατάκτηση του 28ουπρωταθλήματος. Ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε τον 7ο συνεχόμενο τίτλο με διαφορά 8 βαθμών από την δεύτερη θέση έχοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στα ντέρμπι από όλες τις υπόλοιπες ομάδες και αναγνωρίστηκε καθολικά ως η κορυφαία ομάδα της χρονιάς. Ταυτόχρονα έφθασε μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου διεκδικώντας και το νταπλ.
Σε αυτό το σημείο θέλω να υπογραμμίσω τα εξής, γιατί έχω ακούσει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Αρκετά τα οποία προσβάλουν και εμένα τον ίδιο αλλά και ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Στέκομαι λοιπόν ενώπιων σας και λέω ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν συμβιβάζεται με καμία απώλεια ούτε παζαρεύει την κατάκτηση τίτλων. Όσοι ανώνυμα ή επώνυμα θεωρούν ότι πετώντας λάσπη θα επιτύχουν τους αλλότριους σκοπούς τους, θα με βρουν απέναντι τους.
Βρίσκομαι στο τιμόνι της ηγεσίας της πιο επιτυχημένης και ιστορικής ομάδας στην Κύπρο τα τελευταία 6 χρόνια. Το όνομα του ΑΠΟΕΛ έχει ταξιδέψει τα τελευταία δέκα χρόνια σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πιο γνωστός ακόμα και από την ίδια την Κύπρο για τον επαγγελματισμό, τις επιτυχίες και τις αξίες που αντιπροσωπεύει. Αφιερώνουμε ως διοίκηση αμέτρητες ώρες για να διατηρούμε την ομάδα στο υψηλότερο ανταγωνιστικό επίπεδο και να κάνουμε περήφανο τον κάθε ΑΠΟΕΛίστα. Ζούμε στην εποχή που όλες οι νέες γενιές δεν ξέρουν άλλο πρωταθλητή από την ομάδα μας. Η βάση οπαδών μας μεγαλώνει και στις μικρές ηλικίες λόγω των συνεχόμενων επιτυχιών, ο ΑΠΟΕΛ αποκτά συνεχώς νέους φιλάθλους.
Και όμως αγαπητοί φίλοι, υπάρχουν άτομα που η πρώτη και η τελευταία τους σκέψη είναι πώς να λοιδορήσουν, εμένα, τα μέλη της διοίκησης και κατ’ επέκταση τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Κάθε μέλος της οικογένειας του ΑΠΟΕΛ έχει ως μοναδική έννοια το καλό της ομάδας. Βρισκόμαστε στην διοίκηση της εταιρείας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και η προσπάθεια μας είναι να υπηρετούμε τους στόχους οι οποίοι μας έχουν ανατεθεί από την Γενική Συνέλευση της εταιρείας με σεβασμό και αυταπάρνηση αφιερώνοντας τον χρόνο μας για το μεγαλείο του πιο επιτυχημένου σωματείου στην Κύπρο.
Επιστρέφω στον αγωνιστικό τομέα για να ολοκληρώσω τον απολογισμό της χρονιάς αναφέροντας ότι ο προγραμματισμός για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο προχωρά κανονικά. O κ. Teti συνεχίζει να εφαρμόζει το πλάνο του και όπως έχουμε δημοσιοποιήσει μέσω των ανακοινώσεων αρκετό μέρος του προγραμματισμού έχει διεκπεραιωθεί. Ο στόχος είναι με την έναρξη της προετοιμασίας στις 21 Ιουνίου ο κ. Tramezzani να έχει στην διάθεση του, το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ και η ομάδα να ξεκινήσει απρόσκοπτα το βασικό στάδιο που θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία. Η εντολή που έχει ο κ. Teti είναι να προχωρήσει σε επιλογές προοπτικής αλλά και εμπειρίας που θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο αλλά ταυτόχρονα να διατηρηθούν αυτές οι επιλογές μέσα στο οικονομικό πλαίσιο που έχουμε θέσει και που πρέπει να είναι μειωμένο σε σχέση με πέρσι. Ακριβώς όπως λειτουργήσαμε και στην μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου.