26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αξιολογούνται ονόματα προπονητών στην Ομόνοια.Περιμένουν για το Μακάρειο

Αξιολογούνται ονόματα προπονητών στην Ομόνοια.Περιμένουν για το Μακάρειο

By on 30 Μαΐου, 2019 0 5505 Views

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου.

Τι γίνεται με το θέμα προπονητή; «Δημιουργήθηκε η μικρή λίστα με προπονητές που κρίθηκε ότι πληρούν τα κριτήρια. Ακολούθησαν οι επαφές με τους εκπροσώπους των προπονητών και το επόμενο βήμα είναι η απευθείας επικοινωνία με τους προπονητές. Θα αρχίσει η απευθείας επικοινωνία με τους προπονητές που είναι στη μικρή λίστα. Δεν έχουμε θέσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα».

Σε πόσους προπονητές έχετε καταλήξει; «Δεν είναι αρκετές οι επιλογές. Είναι κάποιοι προπονητές που κρίθηκαν ότι πληρούν τα κριτήρια. Αξιολογήθηκαν όλοι οι προπονητές που προτάθηκαν, αλλά και άλλοι. Έγινε πολλή δουλειά και φτάσαμε στο σημείο να πάμε σε απευθείας επαφές με προπονητές».

Υπάρχουν και προπονητές που έχουν ξαναδουλέψει στην Κύπρο; «Να μείνουμε ως εδώ., να μην μπούμε στη διαδικασία να πούμε κάτι περισσότερο. Δεν έχει διαρρεύσει απολύτως τίποτα για το θέμα προπονητή και δεν έχει γίνει κάτι που να μας ενοχλήσει. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό τον χαρακτήρα, γιατί μας βοηθά αρκετά στη δουλειά που γίνεται».

Πως θα στελεχωθεί το τεχνικό τιμ; «Θα μπορέσουμε να μιλήσουμε ανοικτά όταν προσληφθεί ο προπονητής. Η φιλοσοφία είναι να διατηρεί η ομάδα το δικό της προπονητικό τιμ. Θα υπάρχει η δυνατότητα να έχει 1-2 συνεργάτες ο προπονητής, όμως θέλουμε να διατηρούμε το τιμ και την αγωνιστική φιλοσοφία, η οποία θα είναι συγκεκριμένη και δεν θα αλλάζει. Ο κάθε προπονητής πρέπει να ταυτίζεται με τη φιλοσοφία της Ομόνοιας. Θα γνωρίζει με ποιες συνθήκες έρχεται να δουλέψει, πως είναι το μοντέλο λειτουργίας. Θα πρέπει να συμφωνεί με τον τρόπο λειτουργίας. Πέραν αυτού είναι και άλλα κριτήρια που εξετάζονται, όπως η προσωπικότητα, το να αντέχει σε συνθήκες πίεσης, ενώ αν έχει κάνει πρωταθλητισμό θα είναι πολύ καλό. Επίσης είναι τα οικονομικά κριτήρια, το θέμα με τον χαρακτήρα του και τη σχέση που μπορεί να έχει με όλους στην ομάδα».

Θα έρθουν στην Κύπρο κάποιοι προπονητές για τις τελικές επαφές; «Ξέρουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε. Θα μείνω μέχρι στο σημείο που βρισκόμαστε με την απευθείας επικοινωνία με τους προπονητές που είναι στη μικρή λίστα».

Το θέμα προπονητή επηρεάζει τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό; «Ο  προγραμματισμός προχωρά σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας. Είμαστε σε προχωρημένες επαφές με κάποιους ποδοσφαιριστές και αναμένουμε εξελίξεις. Ο νέος προπονητής θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα και άμεσα θα εμπλακεί στη διαδικασία».

Τι ισχύει με τον Κορέια; «Για ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων που αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ, δεν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι».

Τι γίνεται με τον Κατελάρη; «Δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι σε σχέση με την περασμένη βδομάδα. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές, όπως είναι πάντα. Υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση ανάμεσα μας. Δεν θέλουμε να υπάρχει διαφορετική ερμηνεία».

Προκύπτει κάτι νεότερο με τον Ρομπέρζ; «Μόνο αν κρίνουμε ότι υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε κάτι, θα το κάνουμε».

Τι γίνεται με τους Μότα και Μεχίας που δεν υπολογίζονται; «’Έχουν ενημερωθεί ότι είναι εκτός πλάνων για τη νέα σεζόν. Τόσο με αυτούς τους δύο, όσο και με τους υπόλοιπους έξι που είναι εκτός πλάνων, έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για λύση της συνεργασίας».

Να αναμένουμε ανακοινώσεις από την 1η Ιουνίου; «Δεν είναι απαραίτητο ότι θα περιμένεις τη συγκεκριμένη ημερομηνία για να προχωρήσεις σε ανακοίνωση. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ορόσημο αυτή η ημερομηνία».

Πως έχουν τα δεδομένα με την έδρα της ομάδας; «Για το ΓΣΠ δεν έχουμε να αναφέρουμε κάτι καινούργιο. Όσον αφορά το Μακάρειο, δεν έχουμε λάβει απάντηση από τον ΚΟΑ, ούτε στο αίτημα που έγινε πριν 2 μήνες, αλλά ούτε και σε σχέση με την ολοκληρωμένη πρόταση πριν 10 μέρες για τα βελτιωτικά έργα που θα πρέπει να γίνουν».

Πως χειρίζεστε το θέμα από δω και πέρα; «Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα πρέπει να ανακοινώσουμε την έδρα μας. Για το Μακάρειο, δεν διαπιστώνουμε πραγματική βούληση για να προχωρήσει το όλο θέμα. Παρατηρούμε μια αδικαιολόγητη κωλυσιεργία. Ο χρόνος κυλά χωρίς να παρουσιάζεται η παραμικρή εξέλιξη. Εδώ και τρεις μήνες δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά».

Τι γίνεται με το θέμα για το τηλεοπτικό; «Γίνονται συζητήσεις με την PrimeTel όμως δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία».