29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Άξια Κυπελλούχος η ΑΕΛ.Μετά απο 30 χρόνια

By on 22 Μαΐου, 2019 0 4695 Views

Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο Coca Cola 2018-19. Το συγκρότημα του Ντούσαν Κέρκεζ επικράτησε με 2-0 του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, σπάζοντας την κατάρα με τους έξι συνεχόμενους χαμένους τελικούς, επιστρέφοντας στις κατακτήσεις μετά από το μακρινό 1989. Αυτό ήταν και το 7ο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας.

Ο Ντόσα Τζούνιορ άνοιξε το σκορ στο 10΄ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αβραάμ. Το γκολ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε από τον Αντάμοβιτς στο 66΄ μετά από τραγικό λάθος του Βούρου.

Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως οι ποδοσφαιριστές του δεν λειτούργησαν έξυπνα στα σημεία που μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ που θα άλλαζε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 35΄ με το γυριστό του Τάμαρι που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Γιάκολις (56΄ Μπέζιακ), Καζού, Μοράις, Σόουζα (69΄ Βιντιγκάλ), Ντε Βινσέντι, Νατέλ (83΄ Αλωνεύτης), Τάμαρι

Στον πάγκο: Ρόμο, Αρτυματάς, Εφραίμ, Ζαχίντ, Φακινέτι, Μπάλογκ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ν. Τεϊσέιρα, Τζούνιορ, Λαφράνς, Α. Τεϊσέιρα, Αβραάμ (61΄ Γουίλερ), Γκαστανιάγα, Ζντραβκόφσκι, Ντα Σίλβα (50΄ Αντάμοβιτς), Μακρής, Χουράδο (89΄ Σχρανζ)

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Φιντέλις, Γκοντάλ, Κυριάκου, Τζαρσίνιο, Αγκάνοβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Νικολάου (Χαράλαμπος Χαραλάμπους – Ι. Λαζάρου), 4ος: Βασίλης Δημητρίου, Παρ.: Κώστας Καπιτανής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τάμαρι, Μερκής, Ντε Βινσέντι, Μοράις, Ιωάννου / Αβραάμ, Λαφράνς, Βοζίνια, Γουίλερ, Ζντραβκόφσκι, Γκαστανιάγα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8.980