24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ:Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο.Είδα γέρους και παιδιά να κλαίνε για την Ένωση…

ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ:Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο.Είδα γέρους και παιδιά να κλαίνε για την Ένωση…

By on 19 Μαΐου, 2019 0 8362 Views

Σε ποιόν θα έστηναν σήμερα άγαλμα στο Παραλίμνι, η απάντηση είναι εύκολη. Στον Σωκράτη Φυντανίδη. Ο Ελλαδίτης αμυντικός μπήκε αλλαγή για να ενισχύσει την άμυνα όταν η Ένωση κέρδιζε ,αλλά όταν όλα έδειχναν χαμένα πίστεψε όσο κανείς άλλος.Ψύχραιμα ζύγισε το πόδι του και έστειλε τον κεραυνό στο κέντρο του στόχου.Σκότωσε…την Αλκή και έσωσε την Ένωση.Πέτυχε το γκολ που που άξιζε μια ολόκληρη χρονιά.
Ο Ελλαδίτης αμυντικός μίλησε για το γκολ, για την παραμονή και για το μέλλον του.

«Είναι κάτι που θα θυμάμαι σε όλη μου την ζωή. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα, μια ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο, μια ομάδα που από τα σπλάχνα της βγήκαν  μεγάλοι ποδοσφαιριστές και αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος στην συνέχεια, να βγουν ακόμα τόσοι καθώς με αυτό τον τρόπο μεγαλώνει ένας σύλλογος. Η Ένωση είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Με βάση την ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα δεν έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι να διεκδικούμε την παραμονή. Υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές αλλά δεν βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που μπορεί αν βγάλει αυτή η ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο και αυτό ισχύει και στην δική μας περίπτωση. Είναι παράξενο που με αυτή την ποιότητα δεν πετύχαμε περισσότερα πράγματα».

Μίλησε μας λίγο για την στιγμή που πέτυχες το σημαντικό γκολ;
«Δεν είχα την αίσθηση του χρόνου, δεν ήξερα ότι ήταν η τελευταία φάση του αγώνα. Το κατάλαβα μόλις πέρασα μπροστά από τον διαιτητή την ώρα των πανηγυρισμών. Πολλοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι πάνε να αγωνιστούν σε μια ξένη χώρα, για έμενα βέβαια εδώ δεν είναι σαν αν παίζω στα ξένα αλλά σαν στο σπίτι μου,  δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι ένα γκολ για την ιστορία μιας ομάδας και για το μέλλον της. Εγώ το κατάλαβα όταν σκόραρα και είδα μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους μέχρι και τα παιδάκια των Ακαδημιών να κλαίνε».

Για το μέλλον σου, θα συνεχίσει στην Ένωση;
«Είμαι σε μια ηλικία που σιγά, σιγά φτάνω στο τέλος της καριέρας μου. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά, νιώθω δυνατός και θα παίξω για ακόμα κάποια χρόνια. Με την Ένωση έχω συμβόλαιο και θα το τιμήσω».