26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΤΙΜΟΥΡ: Συνεχίζω από εκεί που ξεκίνησα το 1991 όταν ήρθα στην Κύπρο(Όλα όσα λέχθηκαν στην παρουσίαση)

ΤΙΜΟΥΡ: Συνεχίζω από εκεί που ξεκίνησα το 1991 όταν ήρθα στην Κύπρο(Όλα όσα λέχθηκαν στην παρουσίαση)

By on 17 Μαΐου, 2019 0 3087 Views

Ολοκληρώθηκε παρουσίαση του Τιμούρ Κετσπάγια από την Ανόρθωση. Διαβάστε όλα όσα λέχθηκαν. 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΛΛΑΪΔΗΣ (ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ)
«Θέλω να συγχαρώ τον Ευγένιο Χαμπουλλά ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ποδοσφαιρικής εταιρείας και είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθει με βαθμό άριστα».

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ)
«Να ευχαριστήσω τον κ. Πουλλαίδη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου όπως και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αλλά και του σωματείου. Ευχαριστώ και τον κόσμο για τα μηνύματα που μου έστειλε από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η επιστροφή μου στα διοικητικά. Την χαρακτήρισαν Back to the future γιατί εγώ επέστρεψα και η Ανόρθωση έχει μέλλον, έχει δυνάμεις που θα ενωθούν και θα προχωρήσει  για επίτευξη των στόχων και προώθηση όλων των ιδεωδών που πρεσβεύει. Να τονίσω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί με την επιστροφή μου συναντιούνται οι δρόμοι μας με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Πάντα εκτιμούσα απεριόριστα τις αγωνιστικές ικανότητες αλλά και για το ήθος και την αγάπη που έδειχνε για την Ανόρθωση. Απλά για ενημέρωση σας η πρώτη φορά που τον συνάντησα ήταν περί το 2003 πριν την επιστροφή του. Πληροφορήθηκα ότι ήταν στην Κύπρο και προβληματιζόταν αν θα συνέχιζε εδώ ή στο εξωτερικό. Επικοινώνησα μαζί του και χρειάστηκε 15 λεπτά να αποφασίσει να συνεχίσει στην Ανόρθωση. Τα υπόλοιπα ακολούθησαν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, συναντιόμαστε ξανά και με την στήριξη πρώτα του κόσμου της Ανόρθωσης θα μπορέσουμε φέτος με σκληρή δουλειά και απόλυτη συνεργασία να επαναφέρουμε την Ανόρθωση εκεί που πρέπει».

Η πρώτη τοποθέτηση του Τιμούρ Κετσπάγια:

«Δεν είναι μόνη δική μου επιστροφή. Βλέπω και άλλες επιστροφές. Δεν λέω ότι ξεκινώ κάτι καινούργιο. Συνεχίζω από εκεί που ξεκίνησα το 1991 όταν ήρθα στην Κύπρο. Κάθε φορά που ήμουν στην Ανόρθωση, υπήρχαν προβλήματα. Δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Με αυτούς που είναι δίπλα μου έχουμε πίστη ότι θα κάνουμε αυτά που θέλει ο κόσμος της Ανόρθωσης. Όλοι μαζί ενωμένοι, αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Πιστεύω ότι και αυτή τη στιγμή θα βρουν τους τρόπους για να προχωρήσει και να πρωταγωνιστήσει. Η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει, να παίρνει τίτλους. Έχω δύο χρόνια για να φέρω τίτλο στην ομάδα. Δεν θέλω να κοροϊδεύω τον κόσμο. Χρειάζεται χρόνος, αλλά χρόνος δεν υπάρχει. Με τη στήριξη όλων αυτών θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να φέρουμε τίτλους πίσω, αυτούς που έχουμε χάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Πόσοι φεύγουν, πόσοι έρχονται και από πού έρχονται;

«Δεν μπορώ να πω τώρα πόσοι θα φύγουν και πόσοι θα έρθουν γιατί είναι νωρίς και δεν είναι και σωστό επειδή η ομάδα έχει και παιχνίδι. Θα γίνουν αλλαγές, έγινε κάποια δουλειά και ελπίζω ότι πριν να αρχίσει η ομάδα προετοιμασία το ρόστερ θα είναι συμπληρωμένο κατά 90%. Δεν θα κλείσουμε 100% το ρόστερ. Θα έχουμε άλλους δύο μήνες και θα περιμένουμε γιατί την τελευταία στιγμή ίσως έρθει κάτι καλό. Ο προγραμματισμός άρχισε αλλά δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να πω ότι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν».

Γιατί όταν προσεγγιστήκατε ξανά δεν αποδεχθήκατε την πρόταση και τώρα επιστρέφετε;

«Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή τότε, τώρα είναι κατάλληλη στιγμή. Μιλήσαμε με τον κ. Πουλλαίδη και τον κ. Χαμπουλλά. Και αυτοί ξέρουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην ομάδα. Έχουμε μεγάλη θέληση να πετύχουμε αυτά που περιμένει όλος ο κόσμος της Ανόρθωσης. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να πρωταγωνιστεί, δεν έμαθε να είναι σε αυτή την κατάσταση την αγωνιστική και την οικονομική. Το αγωνιστικό ανήκει σε εμάς και το οικονομικό στον κ. Πουλλαίδη και τους συνεργάτες του. Ο κάθε ένας έχει την ευκαιρία να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου έζησα στην Κύπρο και τα περισσότερα χρόνια τα ποδοσφαιρικά και τα προπονητικά ήταν στην Ανόρθωση. Πάντα έβλεπα αυτή την ομάδα μια όταν δεν ήμουν στην Ανόρθωση. Έβλεπα ότι χρειάζεται όχι απλές αλλαγές, αλλά αλλαγές που θα την βοηθήσουν να βρει τον δρόμο της. Έφτασε αυτή η στιγμή να τις κάνουμε».

Για την προσπάθεια που θα γίνει κατάκτηση τίτλων…

«Το συμβόλαιο μου είναι δύο χρόνια. Θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι που θα παίζω. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα, να φέρουμε παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Έχουμε και τώρα καλούς παίκτες. Υπάρχει μια βάση στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε σε αυτή τη βάση, να φτιάξουμε την ομάδα. Και το 2004, τα ίδια προβλήματα είχαμε και τα καταφέραμε. Το ίδιο πιστεύω και τώρα. Δεν ήρθε εδώ για να πιάσω μια δουλειά. Υπάρχουν ψηλοί στόχοι στην Ανόρθωση. Αν έρθει η επιτυχία από τον πρώτο χρόνο, δεν θα πούμε όχι. Στην Κύπρο, χρόνος δεν υπάρχει. Η ομάδα πάντα θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, κάθε χρόνο. Είτε εγώ είμαι εδώ, είτε άλλος. Είμαι αισιόδοξος».

Για τους συνεργάτες του…

«Κάποιους τους ξέρετε. Θα έρθουν και άλλα παιδιά μαζί μας για να φτιάξουμε ένα καλό προπονητικό τιμ».

Αν του βάζει πίεση η τοποθέτηση για κατάκτηση τίτλων…

«Πίεση πάντα υπάρχει. Εμείς βάζουμε στους εαυτούς μας. Θέλω να κερδίσω, αυτός είναι ο στόχος μου. Πάντα βάζω ψηλούς στόχους. Δεν θέλω να κρυφτώ. Θέλω να κερδίσω πρωτάθλημα και κύπελλο, για αυτό θα προσπαθήσω. Κάθε χρόνο, όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό θα κυνηγήσουμε».

Σε αυτή την 10ετία η Ανόρθωση από ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος, πόσο εύκολο είναι να γίνει η αντίθετη διαδρομή;
«Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω την Ανόρθωση σε αυτή την κατάσταση. Και την σεζόν 2004-2005 ήμασταν οικονομικά δύσκολα. Στο τέλος η ομάδα που φτιάξαμε αν δεν ήταν η καλύτερη ομάδα όλων τον εποχών στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ήταν  μια από τις καλύτερες. Όλοι ήταν δίπλα στην ομάδα τότε και βοηθούσαν. Οι καιροί άλλαξαν σε σχέση με πριν 14 χρόνια. Και οικονομικά άλλαξαν τα πράγματα και οι ομάδες άλλαξαν. Δεν άλλαξε όμως ο Ανορθωσιάτης. Με 1,2,3 άτομα δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Η Ανόρθωση έδειξε ότι όταν όλοι είναι ενωμένοι μπορεί να τα καταφέρει. Έχει τα πάντα αυτή η ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Υπήρξαν δυσκολίες αλλά με θέληση και προσπάθεια μπορούν να γίνουν αυτά που όλοι περιμένουμε. Ξέρουμε καλά το Κυπριακό ποδόσφαιρο, ξέρουμε τι χρειάζεται και έχουμε και χρόνο μπροστά μας. Δεν έχουμε την πίεση της Ευρώπης. Είναι λυπηρό αυτό που δεν παίζει η ομάδα στην Ευρώπη αλλά αν θέλεις να αλλάξει τα πράγματα είναι καλό γιατί υπάρχει περισσότερος χρόνος. Κάποιοι παίκτες θα φύγουν, κάποιοι θα μείνουν και ελπίζουμε να φτιάξουμε την ομάδα που θέλουν όλοι. Αν παίζαμε Ευρώπη δεν θα είχαμε χρόνο γιατί οι Κυπριακές ομάδες αρχίζουν πολύ νωρίς. Μέχρι και τις 25 Αυγούστου έχουμε χρόνο, ενώ θα ξεκουραστούν και οι ποδοσφαιριστές περισσότερο».

Το γεγονός ότι η Ανόρθωση είναι μακριά από τους τίτλους τόσα πολλά χρόνια, δεν κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια να επιστρέψει;

«Η Ανόρθωση είναι μία. Μπορεί να μην πήρε τίτλους αλλά και όταν ήρθα για πρώτη φορά είχαν περάσει δύο 10ετίες χωρίς πρωτάθλημα και το πήραμε. Τότε ίσως να ήταν πιο δύσκολο με μόνο δύο ξένους και οι Κύπριοι δεν ήταν επαγγελματίες. Τώρα είναι πιο εύκολο γιατί μπορείς να φέρεις 15 ξένους από το εξωτερικό και θα δώσουμε και τις ευκαιρίες στους μικρούς για να δείξουν αν μπορούν να είναι στην ομάδα. Το 2005 ήταν η πρώτη χρονιά, δεν είχαμε χρόνο αλλά πήραμε το πρωτάθλημα. Το 2008 είχαμε χρόνο, κάναμε μια ομάδα και πετύχαμε κάτι που δεν περίμενε κανείς. Όπως είναι τώρα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις πολλές αλλαγές από την μια στην άλλη σεζόν, είναι θέμα να ξέρει το ποδόσφαιρο και να πετύχεις στους παίκτες. Δείξαμε πολλές φορές ότι πετυχαίνουμε στις επιλογές μας. Δεν μπορείς να τους πετύχεις όλους αλλά στις περισσότερες επιλογές πετύχαμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που φέρνει και χρήμα και ηρεμία. ΑΝ δεν έχεις αποτελέσματα δεν πας πουθενά. Και εμένα μου αρέσει το καλό ποδόσφαιρο αλλά το αποτέλεσμα μετρά. Θα προσπαθήσουμε να το συνδυάσουμε αυτό αλλά αν έρθει να μου πει κάποιος να διαλέξω, θα διαλέξω το αποτέλεσμα. Στο εξωτερικό δίνουν εκατομμύρια και δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Αν έρχονταν τα αποτελέσματα δεν θα γίνονταν αυτές οι αλλαγές τα τελευταία χρόνια στην ομάδα».

Για την ευθύνη που έχει ο ίδιος…

«Είναι μεγάλη ευθύνη. Γυρίζω σε μια ομάδα που πέρασα πολλά. Δεν είναι μόνο ότι επιστρέφω. Ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από μένα και την ομάδα. Ξέρουν και αυτοί τι να περιμένουν από μένα. Έχουμε πετύχει πολλά σε Κύπρο και Ευρώπη. Ξέρω ότι χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε για την ομάδα, ούτε για μένα. Δεν θέλω να κρυφτώ και να λέω, δώστε μου χρόνο. Θέλω να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Όλοι μαζί να πετύχουμε αυτά που περιμένει ο κόσμος ειδικά με αυτά που τον μάθαμε μέχρι πριν 10 χρόνια. Όταν τρως γλυκό και μετά πικρό δεν είναι εύκολο. Έγιναν λάθη, αλλά δεν θα κοιτάξω πίσω. Θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Για να πετύχουμε κάτι, θέλουμε τη βοήθεια όλων. Μόνοι μας δεν θα τα καταφέρουμε».

Αν θα αποκτηθούν παίκτες – ονόματα…

«Έχουμε βρει κάποιους παίκτες μέχρι τώρα. Δουλέψαμε και έγιναν κάποιες κινήσεις. Όλα θα τα ξεκαθαρίσουμε στη συνέχεια. Και παλιά βλέπαμε παίκτες που ήταν στην Κύπρο και μας βοηθούσαν. Ποτέ δεν κυνηγούσα τα μεγάλα ονόματα. Κυνηγούσα τους παίκτες που είχαν όρεξη. Δεν θέλω να έρχονται για τουρισμό. Θέλω να έχουν όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο».

Για την κάρτα φιλάθλου…

«Πήγα στο γήπεδο, έβγαλα κάρτα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δεν καταλάβω γιατί γίνεται θόρυβος για την κάρτα. Δεν κατάλαβα τι έγινε, ούτε γιατί κάποιοι είναι αρνητικοί. Δεν ξέρω τι θα πω για αυτή την κάρτα. Υπάρχει πολλή κούραση».

Για την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ και για το ότι Απόλλων ΑΕΚ είναι σε καλύτερο επίπεδο και γενικά για τα μπάτζετ…

«Δυστυχώς, με τα σημερινά δεδομένα, το ποδόσφαιρο είναι και business. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα. Δεν σημαίνει ότι αν πληρώνεις 10 εκ. ευρώ μπάτζετ έχεις εξασφαλισμένο πρωτάθλημα. Απλά είναι πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Πληρώνοντας λίγα μπορείς να φέρεις και καλύτερους παίκτες».

Για τη δομή του πρωταθλήματος…

«Με δέκα ομάδες θα ήταν πολύ καλύτερα. ‘Έτσι θα έδιναν σημασία και στη Β΄ Κατηγορία, εκεί που γίνονται πράγματα και θαύματα».

Αν έχει καταλήξει στον αριθμό μεταγραφών και αν θα είναι διψήφιος…  

«Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε διψήφιο. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για όλους. Μετά το Σαββατοκύριακο, θα καθίσουμε ήσυχα να δούμε τι θα κάνουμε.  Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥΛΛΑΪΔΗ

Για το πως έπεισε τον Τιμούρ Κετσπάγια…

«Υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση. Την πρώτη φορά τον κάλεσα για σουβλάκια. Τη δεύτερη φορά του προσέφερα δουλειά. Διάλεξε την Ανόρθωση γιατί την αγαπά».

Για τη σχέση με την ΚΟΠ…

«Πνέει νέος αέρας στην ΚΟΠ και όλα θα πάνε καλά».