28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ:Είναι τιμή μας που είναι στην ομάδα ο Σωφρόνης.Ποτέ δεν τέθηκε θέμα

ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ:Είναι τιμή μας που είναι στην ομάδα ο Σωφρόνης.Ποτέ δεν τέθηκε θέμα

By on 6 Μαΐου, 2019 0 8291 Views

Μήνυμα συνέχισης της συνεργασίας με το Σωφρόνη Αυγουστή. Μιλώντας στον Super Sport Fm 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου, έβαλε «φρένο» στη σεναριολογία λέγοντας.
«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα Σωφρόνη Αυγουστή».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φανούριος Κωνσταντίνου:

Πως σας βρίσκει το τέλος της αγωνιστικής που έφερε οριστικά την απώλεια του πρωταθλήματος;
«Συγχαρήκαμε το ΑΠΟΕΛ, μας κέρδισαν για 4η φορά και πήραν το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολη μέρας για εμάς αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε για να επανέλθουμε πιο ανταγωνιστικοί. Το τέλος δεν μας αφήνει ικανοποιημένους γιατί δεν πήραμε κανέναν από τους δύο τίτλους αλλά υπάρχει η επόμενη μέρα που μας βρίσκει να προχωράμε στον σχεδιασμό για τη νέα περίοδο που θα φέρει αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας».

Για δεύτερη σερί χρονιά η ομάδα έμεινε χωρίς τίτλο…
«Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει ανεβάσει η ίδια τις προσδοκίες και όταν δεν κατακτάς τίτλους δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Κάναμε την καλύτερη πορεία που κάναμε ποτέ στην Ευρώπη αλλά με τα τωρινά δεδομένα χωρίς τίτλο είναι αποτυχία».

Για την δήλωση του προπονητή μετά το τέλος του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ ότι δεν θέλει να είναι βάρος στην ομάδα;
«Δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία για μια δήλωση του προπονητή εν βρασμώ ψυχής. Ποτέ δεν ήταν βάρος ο Σωφρόνης για την ομάδα, ποτέ δεν τέθηκε θέμα Σωφρόνη Αυγουστή, αντίθετα είναι τιμή μας που είναι στην ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτε αυτή την στιγμή, τις επόμενες μέρες θα προκύψουν αποφάσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Έκλεισε ο κύκλος της ομάδας, μας έλειψε ο τίτλος του πρωταθλητή. Αυτό έγινε και πριν μερικά χρόνια όταν έκλεισε ο κύκλος μιας άλλης ομάδες και η νέα ομάδα που χτίστηκε μπήκε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ δύο φορές, πήρε Κύπελλα και διεκδίκησε πρωταθλήματα. Από αύριο αρχίζει το χτίσιμο μιας νέας ομάδας. Θα είναι μεταβατική η νέα αγωνιστική περίοδος, έτσι είναι όταν προχωράς σε πολλές αλλαγές».

Για τα λάθη στον προγραμματισμό και για το γεγονός ότι δεν βοήθησαν οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι;
«Ο μόνος που ανταποκρίθηκε ήταν ο Περέιρα ο οποίος είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Η ομάδα επένδυσε πολλά στην μεταγραφική περίοδο το περασμένο καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να στοχοποιούμε τον οποιονδήποτε. Δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος είναι ανίκανος επειδή δεν πέτυχε σε τρεις ποδοσφαιριστές. Στο ποδόσφαιρο όλοι μαζί καρπώνονται τις επιτυχίες, το ίδιο και στις αποτυχίες Δεν μπορεί να φταίξει ένα άτομο, είτε ο κ. Κίρζης, είτε ο Σωφρόνης Αυγουστή, είτε εγώ. Προφανώς για να αποτύχουμε υπάρχουν ευθύνες. Σε λάθη δεν υποπίπτει αυτός που παραμένει αδρανής, αυτός που δεν παίρνει αποφάσεις και αυτός που κρύβεται».

Τον πρώτο λόγο για το χτίσιμο του νέου Απόλλωνα θα έχει η ίδια ομάδα, ο Νίκος Κίρζης, ο Πέτρος Κονναφής και ο Σωφρόνης Αυγουστή;
«Από το 2012 όταν ανέλαβε την προεδρία ο κ. Κίρζης, καθοριστικό ρόλο στον προγραμματισμό είχε ο κ. Κονναφής. Απλώς τώρα βγήκε μπροστά και ίσως να του ασκείται αυστηρή κριτική. Το γενικότερο δείγμα είναι επιτυχημένο αλλά φέτος αποτύχαμε. Είναι φυσιολογικό να ασκείται κριτική και να βγει πίεση σε άτομα που έχουν σημαντικό ρόλο. Θα προχωρήσουμε με μεγάλη ωριμότητα. Είναι η μόνη χρονιά από τις εφτά που αποκλειστικοί υπεύθυνοι που δεν πετύχαμε τους στόχους μας είμαστε εμείς και κανείς άλλος».

Ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν;
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε αυτή την διαδικασία. Πρέπει να σεβαστούμε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα και άλλοι βοήθησαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο».

Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις;
«Θα παρθούν αποφάσεις για το καλό του Απόλλωνα και μόνο. Θα προσπαθήσουμε ώστε η ομάδα να πραγματοποιήσει το βήμα για να κάνει χαρούμενους τους οπαδούς της. Αυτό το βήμα που δεν κάναμε τα τελευταία εφτά χρόνια θα πρέπει να ψάξουμε».

Πότε να περιμένουμε νεότερα όσον αφορά τον προγραμματισμό;
«Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος θα προχωρήσουμε σε αποδεσμεύσεις και μεταγραφές».