Like

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ:Οριστική και αμετάκλητη απόφαση

30 Απριλίου, 2019
3734 Views
0 Comments
ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ:Οριστική και αμετάκλητη απόφαση

Αναδρομή στην πορεία του ως πρόεδρος και την παραίτηση του από τα αξιώματα του, υπέβαλλε ο Μιχάλης Χατζηπαντελας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Χατζηπαντελας στη ΓΣ της Ανόρθωσης.

«Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τα μέλη της Συνέλευσης για την ιστορική απόφαση που πήρε. Η Ανόρθωση γυρίζει σελίδα. Ξημερώνει μια καινούργια μέρα, με την ευχή και την ελπίδα ότι στο πνεύμα των ημερών, θα φέρει και την Ανάσταση στον Σύλλογό μας.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στα μέλη της Επιτροπής, τους φίλους Ευγένιο Χαμπουλλά, Χρήστο Σαββίδη και Γιώργο Χατζηστεφάνου, οι οποίοι έφεραν σε πέρας την αποστολή τους με επιτυχία. Θα ήταν φρόνιμο να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία διαχείρισης, με στόχο το καλό, τόσο του Σωματείου όσο και της Εταιρείας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Χρήστο Πουλλαϊδη για τη βοήθεια και την στήριξή του, οικονομικά και ηθικά, και να καλέσω ολόκληρη την οικογένεια της Ανόρθωσης να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα είχα τονίσει ότι για τους Ανορθωσιάτες της γενιάς μου, η προσφορά στην Ανόρθωση δεν είναι προτίμηση, ούτε πεδίο γενναιοδωρίας, αλλά υποχρέωση βασισμένη σε αρχές και ιδανικά. Ήμασταν και θα είμαστε, ΑΠΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, αυτής της υπέροχης ιδέας που γεννήθηκε πριν από 108 χρόνια κι αποτελεί τον ΦΑΡΟ για την πόλη και την Επαρχία Αμμοχώστου.

Οι όροι εντολής που μου ανατέθηκαν με την ανάληψη της προεδρίας της Εταιρείας ήταν ξεκάθαροι:

Πρώτον: Να ξεπεράσουμε την κρίση!

Δεύτερον: Να διαχειριστούμε τα αγωνιστικά θέματα με στόχο να αποφύγουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις και «περιπέτειες», που χτυπούσαν πολύ δυνατά την πόρτα μας.

Τρίτον: Να περάσουμε με επιτυχία τα Κριτήρια Μαρτίου της UEFA.

Και τέταρτον: Να διεξάγουμε μία έρευνα στα οικονομικά της Εταιρείας, να εξετάσουμε προσεκτικά τι έχει ξοδευτεί και να διερευνηθεί οποιαδήποτε οικονομική ανωμαλία. Διαφάνεια, δηλαδή, όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη!

Θέλω να πιστεύω ότι οι όροι εντολής που μας ανατέθηκαν έχουν υλοποιηθεί. Επιτρέψετέ μου να πω ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, χωρίς να χρειάζεται να επεκταθώ σε τι έχει γίνει τους τελευταίους δύο μήνες. Τα αποτελέσματα είναι εκεί!

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ότι μέσα στην αφόρητη πίεση, και το βάρος της τεράστιας ευθύνης, σίγουρα θα κάναμε και λάθη. Κι απολογούμαι αν πικράναμε κάποιους ή αν κάποια πράγματα δεν τα καταφέραμε καλύτερα.

Έγινε μεγάλη συζήτηση για τις ευθύνες μας ως Δ.Σ. του Σωματείου στην άσκηση ελέγχου στην προηγούμενη διοίκηση της Εταιρείας. Αναμφίβολα ήταν δύσκολο κι έγινε δυσκολότερο, λόγω της έλλειψης διαφάνειας και σωστής επικοινωνίας. Είναι πασιφανές ότι δεν είχαμε πλήρη εικόνα και σε αρκετές περιπτώσεις καταβλήθηκε συνειδητή προσπάθεια να μην έχουμε σωστή ενημέρωση. Μία απλή επιστολή προς την Εταιρεία, έπρεπε να περάσουν 20-25 ημέρες για να απαντηθεί!

ΩΣΤΟΣΟ, εκ των υστέρων, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ίσως έπρεπε να αντιδράσουμε με μεγαλύτερο ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, και ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις του κόσμου. Όταν πρόκειται για την ομαλή λειτουργία, την επιβίωση της Ανόρθωσης, εκπτώσεις δεν πρέπει να γίνονται για κανέναν! Κι εγώ, αν και «μαυροπινακισμένος», μάλλον έπρεπε να αντιδράσω διαφορετικά.

Στην προηγούμενη Συνέλευση, εν μέσω έντασης, είχα προτείνει να υποτάξουμε το εγώ μας, για να πρυτανεύσει το ΕΜΕΙΣ. Κι είχα σημειώσει, επίσης, ότι η Ανόρθωση μαζί με τον προσανατολισμό της, κινδυνεύει να χάσει την ανθρωπιά της. Γι’ αυτό και φτάσαμε στο σημείο να αποθεώνονται άτομα αμφιβόλου ποιότητας και ηθικής και να συκοφαντούνται και να σπιλώνονται γνήσιοι, αληθινοί Ανορθωσιάτες. Οι οποίοι ναι μεν μπορεί να έκαναν λάθη, αλλά ποτέ δεν έκλεψαν, ποτέ δεν καταχράστηκαν, ποτέ δεν ενήργησαν εναντίον των συμφερόντων της Ανόρθωσης, αλλά αντιθέτως προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες και χρήματα!

Αισθάνομαι, την υποχρέωση να ευχαριστήσω και δημόσια τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Εταιρείας και του Συλλόγου και ιδιαίτερα κάποιους ανθρώπους που ήταν σημαιοφόροι της προσπάθειας μας:

Τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου, Λοΐζο Λοΐζου, για την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη βοήθεια.

Τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο του Σωματείου, Τάσο Αναστασιάδη που επωμίστηκε πολύ βαρύ φορτίο, διοικητικά και οργανωτικά και αρίστευσε.

Από τα βάθη της καρδιάς μου απευθύνω θερμές ευχαριστίες προς τον Οικονομικό Σύμβουλο του Σωματείου, Κώστα Γιωρκάτζη, που πολλές φορές μας καθοδήγησε με τη σοφία του, αλλά και για τη γενναία οικονομική του εισφορά.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που εδώ και κάποια χρόνια έχει αποτραβηχτεί από την πρώτη γραμμή, αλλά ήταν και παραμένει ισχυρό στήριγμα για όλα τα τμήματα της Ανόρθωσης. Τον πρώην πρόεδρο Σάββα Κάκο, ο οποίος δεν αρνήθηκε ποτέ να στηρίξει οικονομικά και το έκανε και πολύ πρόσφατα, ιδιαίτερα γενναιόδωρα.

Αισθάνομαι χαρούμενος και συγκινημένος επειδή υπάρχει ελπίδα και συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για την Ανόρθωση. Ήταν γνωστό σε όλους ότι η θητεία μου στην προεδρία της Εταιρείας και του Σωματείου, είχε ημερομηνία λήξης. Οπόταν, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για αυτό το σύντομο ταξίδι, και ταυτόχρονα να υποβάλω ενώπιών σας την παραίτησή μου.

Παραιτούμαι από τα αξιώματα, αλλά παραμένω αθεράπευτος Ανορθωσιάτης, απλός στρατιώτης, πιστός στην εξέδρα σε όλα τα γήπεδα που αγωνίζονται αθλητές και αθλήτριες με τον φοίνικα στο στήθος!

Η απόφαση μου είναι οριστική και αμετάκλητη.

Σας ευχαριστώ πολύ, κρατώντας τη στήριξή σας σαν πολύτιμο φυλακτό».

Comments are closed.