19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στον τελικό με ανατροπή η Αταλάντα.(Μετά από 23 χρόνια)

Στον τελικό με ανατροπή η Αταλάντα.(Μετά από 23 χρόνια)

By on 26 Απριλίου, 2019 0 459 Views

Λάτσιο – Αταλάντα θα είναι τελικά το φετινό ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ιταλίας που θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου στο “Ολίμπικο”. Μία ημέρα μετά την πρόκριση των “λατσιάλι” στον τελικό με το 1-0 κόντρα στην Μίλαν στο “Σαν Σίρο” στον δεύτερο ημιτελικό των δύο ομάδων, ακολούθησαν και οι “μπεργκαμάσκι”.

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι βρεθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Φιορεντίνα όμως έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1 και με συνολικό σκορ 5-4 (ο πρώτος ημιτελικος των δύο ομαδων στην Φλωρεντια είχει λήξει ισόπαλος 3-3) έκλεισε ραντεβού για τον πρωτό τελικό Κυπέλλου Ιταλίας στην ιστορία της μετά το 1996!

Οι “βιολα” (βασικός ο Κέβιν Μιραλάς, έγινε αλλαγή στο 88′) πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 3′ με τον Μουριέλ, όμως ο Ίλιτσιτς έφερε γρήγορα το ματς σε ισορροπία στο 14′ με εύστοχο πέναλτι και ο Παπού Γκόμες ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στο “Ατλέτι Ατζούρι Ντ’Ιτάλια” στο 69′ πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης και συνάμα και της ιστορικής πρόκρισης.

Σημειώνεται πως αυτός θα είναι ο τεταρτος τελικός Κυπέλλου για την Αταλάντα, η οποία θα κυνηγήσει το δεύτερό της τρόπαιο μετά από εκείνο που κατεκτησε τη σεζόν 1962-63 όταν και είχε νικήσει με 3-1 την Τορίνο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Παλομίνο, Μασιέλο, Τζιμσιτί, Καστάν, Ντε Ρόον, Φρόιλερ, (58′ Πάσαλιτς), Γκόζενς (92′ Πεσίνα), Γκόμες, Ίλιτσιτς (84′ Μαντσίνι), Σαπάτα

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Λαφόντ, Μιλένκοβιτς, Πετσέλα, Τσεκερίνι, Μπιράγκι, Μπενάσι (78′ Σιμεόνε), Βερετούτ, Ζέρσον (65′ Νταμπό), Κιέζα, Μουριέλ, Μιραλάς (88′ Φερνάντες)