25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Πιο κοντά στον τίτλο με ρεκόρ η Μπάγερν

By on 20 Απριλίου, 2019 0 424 Views

Ηταν Σεπτέμβριος του 2008, όταην η Βέρντερ έριχνε πέντε μέσα στο Μόναχο. Μόνο που έκτοτε δεν θα μπορούσε ποτέ ξανά να νικήσει την Μπάγερν. Στα 11 χρόνια που ακολούθησαν, οι Βαυαροί μετρούν σε 24 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και έδρες 21 επιτυχίες και μόλις τρεις ισοπαλίες. Μάλιστα, αυτό το 1-0 που πήραν έστω και δύσκολα το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν η 19η διαδοχική νίκη τους στα μεταξύ τους, ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθόλου καλή διάθεση αγωνιστικά. Η καλύτερη στιγμή τους ήταν το δοκάρι του Γκνάμπρι (54′), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή του Βελίκοβιτς να τους δώσει την ευκαιρία να σκοράρουν. Το γκολ ήρθε με σπάνιο και απρόσμενο τρόπο, το μακρινό σουτ του Ζίλε (76′), που άλλαξε πορεία σε πόδι αμυντικού, για να καταλήξει στα δίχτυα και να στείλει την Μπάγερν στο +4 από την Ντόρτμουντ, που παίζει την Κυριακή (16:30) στη Φράιμπουργκ.

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Ούλραϊχ, Μπόατενγκ, Ζίλε, Αλάμπα, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ (59′ Γκορέτσκα), Τιάγκο, Γκνάμπρι (87′ Ρενάτο Σάντσες), Κομάν, Μίλερ (71′ Ριμπερί), ΛεβαντόφσκιRemaining Time-0:07FullscreenMute

Βέρντερ Βρέμης (Φλόριαν Κόφελντ): Παβλένκα, Γκέμπρε Σελασιέ, Μόισαντερ, Αουγκούστινσον, Βελίκοβιτς, Σαχίν (81′ Πισάρο), Κλάασεν, Μέβαλντ (60′ Λάνγκαμπ), Ρασίκα 73′ Οσακό), Εγκεσταϊν, Κρούζε.

Εξάρα στο… εξάποντο η Αουγκσμπουργκ
Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η Αουγκσμπουργκ, η οποία στο… εξάποντο παραμονής με τη Στουτγκάρδη τη διέλυσε με 6-0 και βρέθηκε στο +10 από την αντίπαλό της (και τα μπαράζ παραμονής). Ο Σταφυλίδης αγωνίστηκε σε όλο το ματς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο μισάωρο είχαν σφραγίσει το τρίποντο. Ο Κεντίρα στο 11′ πέτυχε το 2-0 και ο Χαν στο 18′ το 2-0. Μάλιστα και οι δυο ασίστ προήλθαν από τον Σμιντ. Ο Μαξ στο 29′ πέτυχε το 3-0, ενώ ο Ρίτερ στο 53′ το 4-0. Ασταμάτητη η Αουγκσμπουργκ, με τον Μαξ στο 58′ να πετυχαίνει το 5-0 και τον Ρίτερ στο 68′ να διαμορφώνει το 6-0. 

Νίκη γοήτρου η Μάιντς!
Επιστροφή στις νίκες για τη Μάιντς, η οποία διέλυσε με 3-1 τη Φορτούνα και την πλησίασε στην 10η θέση. Με το… καλημέρα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάτελα, ωστόσο ο Λουκεμπακιο έφερε το ματς στα ίσα στο 19ο λεπτό. Ο Ονισιγο στο 67′ και ο Μάτελα στο 87΄ διαμόρφωσαν το 3-1. 

Ονειρεύεται Champions League η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν έχει τον υπέρτατο στόχο της τετράδας, ενώ η Νυρεμβέργη δίνει την ύστατη μάχη για σωτηρία. Νικήτρια αναδείχτηκε στο μεταξύ τους η πρώτη, που καθάρισε με 2-0 και βρέθηκε στο -4 από την τετράδα (σ.σ.: με ματς περισσότερο). Οι Ασπιρίνες χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 61′, για να βρουν το 1-0 με τον Αλάριο, ενώ ο Φόλαντ (86′) κλείδωσε το τρίποντο και άφησε τους ηττημένους στο -3 από τα μπαράζ παραμονής και στο -9 από την απ’ ευθείας σωτηρία.