Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

Παρέμβαση ΠΑΝΣΥΦΙ:Κανόνες βάζει η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ στον οποιονδήποτε και όχι το αντίθετο.

20 Απριλίου, 2019
1363 Views
0 Comments
Παρέμβαση ΠΑΝΣΥΦΙ:Κανόνες βάζει η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ στον οποιονδήποτε και όχι το αντίθετο.

Ανακοίνωση-τοποθέτηση για τα όσα έγιναν στην Γ.Σ της Πέμπτης εξέδωσε πριν από λίγο ο Παν.Συ.Φι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση πιο κάτω.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Ανόρθωσις Αμμοχώστου αφού έχουν περάσει αρκετές ώρες από το τέλος της έκτακτης Γ.Σ. του Συλλόγου θα κάνει την δική του τοποθέτηση όπως είχαμε αναφέρει στο κάλεσμα μας γι’ αυτήν. Δυστυχώς για κάποιους, εμείς έχουμε μάθει να λέμε μόνο αλήθειες και δεν θα αρκεστούμε στα όμορφα και χαϊδευτικά λόγια που ακολούθησαν μετά την Γ.Σ. από διάφορους επώνυμους και ορισμένες ιστοσελίδες. Σε κάποιους αρέσκεται μάλιστα να ακούνε τα όμορφα ψέματα που τους αραδιάζουν, αλλά εμείς θα τους το χαλάσουμε με τις άσχημες αλήθειες.

Πριν μπούμε στο τι λέχθηκε, τι είχε προηγηθεί και το τι θα ακολουθήσει θέλουμε να κάνουμε μιαν αναφορά που την είχαμε κάνει κατά καιρούς και πλέον επιβεβαιωνόμαστε πλήρως. Η Γ.Σ. η οποία είναι η μικρογραφία του Συλλόγου μας, αποδεικνύει περίτρανα το γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα και εκπέμπουμε αυτή την εικόνα, τα προβλήματα και τα αλυσιδωτά λάθη που τείνουν να παραταθούν ακόμα περισσότερο για το ήδη ταλαιπωρημένο Σωματείο μας. Μια Γ.Σ. χωρίς αρχή και τέλος, για αρκετά χρόνια τώρα που δεν λέει να ωριμάσει, να βελτιώσει τον τρόπο διεξαγωγής της, να σεβαστεί τον λόγο που γίνετε και την Ιστορία του Σωματείου μας αλλά ταυτόχρονα να ψηφίζει και να εγκρίνει αποφάσεις και συμφωνητικά, να διορίζει και να εκλέγει ανθρώπους στα ανώτατα έδρανα του Σωματείου. Είναι πραγματικά λυπηρό, η συγκεκριμένη Γ.Σ. που έχει καταδικάσει με αποφάσεις της την Ιστορία του Συλλόγου, να συνεχίζει να καθορίζει και να υποθηκεύει το μέλλον αυτού του ένδοξου Σωματείου. Μια “παρέα” της δεκαετίας του 50 συνεχίζει απρόκλητα να χειροκροτεί ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αναφερθεί από την εκάστοτε κεφαλή του Συλλόγου, χωρίς να έχει καταλάβει την παραμικρή σημασία των λεγόμενων του. Υπάρχει άλλη μια “παρέα” που πρόσκειται, είτε επιχειρηματικά είτε οικογενειακά, στην οικογένεια Πουλλαΐδη συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο. Πάλι καλά που δεν έγινε και καμιά σοβαρή ψηφοφορία και να βλέπαμε τίτλους “Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία το …… και το…….”.

Για την ουσία τώρα της Γ.Σ. εμείς θα παραθέσουμε κάποια σημεία που εσκεμμένα κάποιοι δεν έστειλαν στα παπαγαλάκια τους λίγα λεπτά μετά την λήξη της, που εμείς θεωρούμε ότι όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει. Το είχαμε πει άλλωστε στην προηγούμενη μας ανακοίνωση, ότι η ενημέρωση μας θα σχηματιστεί βάση των απαντήσεων που θα πάρουμε.

 • Χθες για πρώτη φορά, και προς έκπληξη ακόμα και τέως προέδρων του Συλλόγου, έχει γίνει γνωστό ότι η αρχική συμφωνία διαχείρισης που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2014 για 7+3 χρόνια, έχει τροποποιηθεί με την έγκριση της Γ.Σ. σε έκτακτη, που είχε διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2015. Η τροποποίηση προβλέπει το 7+3 να γίνετε 10+5+5. Το παράδοξο της όλης αυτής “Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης”, είναι ότι διεξήχθη στην παρουσία 12!!! μόνο ατόμων, ξεκινώντας η ώρα 19:30 και ολοκληρώθηκε η ώρα 20:00. Πρόεδρος τότε του Σωματείου ήταν ο κ. Πουλλαίδης και ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος. Μια γνωστή παροιμία λέει : “Όποιος λειτουρκά δκυο εκκλησιές της μιας εννα της γελάσει”. Δώδεκα ολόκληρα άτομα δηλαδή αποφάσισαν την παραχώρηση του Σωματείου μας για ακόμα 10 χρόνια, με τους χείριστους όρους συμφωνίας που μπορούσε κάποιος να πράξει.
 • Ο πρόεδρος του Σωματείου αφού άρχισε να διαβάζει την ανταλλαγή δεκάδων επιστολών μεταξύ Σωματείου-εταιρείας, που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, θεώρησε ότι όλο αυτό είναι ο διακριτικός έλεγχος που έπρεπε να ασκεί ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος αυτού του Ιστορικού Σωματείου. Το μόνο που απέδειξε είναι ότι, «Όποιος δεν μπορεί να δείρει το γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι».
 • Ο κ.Πουλλαίδης δήλωσε απών και αυτό από μόνο του αρκεί. Κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται για κάτι, κάνει τα άπαντα των δυνάμεων του να βρίσκεται κοντά σε εκείνο που νοιάζεται. Προτίμησε να στείλει τους εκπροσώπους/συνεργάτες του, μια τακτική που εφαρμόστηκε και στην θητεία του σε διάφορα καίρια πόστα με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται τραγικά. Αν αναλογιστούμε ότι ένας εκ των αντιπροσώπων του, κρατούσε μια στάση ειρωνική μέχρι και χλευαστική απέναντι σε άτομα που δεν έχει κάνει τα μισά τους, τότε είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχει μάθει από τα λάθη του. Χαρακτηριστική ατάκα του εκπροσώπου του για ένα σημείο του συμφωνητικού που αφορούσε την μείωση της αντιπαροχής: “Εμείς υπολογίσαμε ότι ο Σύλλογος θα έχει 100 χιλιάδες έξοδα τον χρόνο γι’ αυτό προτείναμε την μείωση από τις 500 σε 100 για τα επόμενα 15 χρόνια”. Μια τόσο υποτιμητική δήλωση για τις αξίες και τα ιδανικά του Συλλόγου μας, που αν δεν σεβόμασταν κάποιους θεσμούς θα έπρεπε να βρεθεί στο πάρκινγκ να μετράει τα τετραγωνικά που τόσο πολλά ήθελαν να μάθουν. Ένας άνθρωπος που τοποθετήθηκε στην θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας και παραιτήθηκε μετά από 25 “ολόκληρες” μέρες. Αλήθεια από πότε είναι μέλος του Σωματείου ο συγκεκριμένος;
 • Συζητούσαμε ένα συμφωνητικό που έπαψε να έχει ισχύ 6 μέρες προηγουμένως, ενώ αναγνώσθηκε στα μέλη απλά προφορικά και αυτό αποσπασματικά. Εμείς το κατέχουμε ολόκληρο γι’ αυτό και γνωρίζουμε το περιεχόμενο του. Είμαστε σίγουροι πως τα “ευαίσθητα” σημεία δεν τα γνωρίζει ο πλείστος κόσμος γι΄αυτό καλό θα ήταν να ενημερωθεί από εμάς για να ξέρει πόσο καταδικαστική θα είναι μια τέτοια συμφωνία για το μέλλον του συλλόγου μας. Πλην των εξευτελιστικών όρων, είναι οξύμωρο ο δημιουργός και “εφευρέτης” της όλης ιδέας για την εταιρεία, να βάζει μνημόνια για να πάρει την δική του “δημιουργία” πίσω με καλύτερους όρους για εκείνον και χειρότερους για τον Σύλλογο. Είναι επίσης οξύμωρο ότι ο ίδιος την είχε εγκαταλείψει πριν 2 χρόνια και η ομάδα κινδύνευσε σοβαρά με αγωνιστικές και οικονομικές επιπτώσεις.
 • Οι σημαντικοί όροι που ζητούσε η πλευρά του κ.Πουλλαΐδη :
 1. Επιστροφή του 21% από τον σύλλογο τις οποίες έκανε δωρεά τον Ιανουάριο του 2017 ώστε να τον καταστήσουν μεγαλομέτοχο ξανά.
 2. Να του παραχωρηθούν προνομιούχες μετοχές που βάση της αρχικής συμφωνίας μόνο ο Σύλλογος δικαιούται να κατέχει.
 3. Να επεκταθεί η διάρκεια της επικαρπίας του Σταδίου “Αντώνης Παπαδόπουλος” μέχρι το 2034, με συμμετοχή της Κτηματικής Εταιρείας στην συμφωνία.
 4. Μείωση της αντιπαροχής από την εταιρεία προς τον Σύλλογο από 500 χιλιάδες σε 100.
 5. Από τις 100 πιο πάνω χιλιάδες, οι 50 χιλ. να επιστρέφονται στον κ.Πουλλαιδη ως μέρος της εξόφλησης δανείου του Συλλόγου προς τον ίδιο!!
 6. Μείωση του μηνιαίου τέλους χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων από 10 χιλιάδες σε ……… (το απόλυτο κενό!! Λογικά είναι το τζόκερ μας)
 7. Διαγραφή του όρου 6.4 στην αρχική συμφωνία, όπου δεν θα απαγορεύεται στον μέτοχο να κατέχει ολόκληρο των μετοχών που ήδη κατέχει.
 8. Οποιεσδήποτε οφειλές της εταιρείας προς τον Σύλλογο να διαγραφούν εντελώς με γραπτή βεβαίωση. (1 εκ. είναι οι οφειλές)
 9. Οποιεσδήποτε οφειλές της εταιρείας προς την Κτηματική να διαγραφούν εντελώς με γραπτή βεβαίωση. (δεν έχει δοθεί σχεδόν τίποτα)
 10. Ο Σύλλογος δεν θα αρνηθεί χωρίς εύλογο λόγο να δώσει την συγκατάθεση πώλησης μετοχών σε επενδυτή. (χωρίς να ξεκαθαρίζει τον εύλογο λόγο)
 11. Το παρόν συμφωνητικό είναι εμπιστευτικής φύσεως και δεν επιτρέπεται να το αποκαλύψει σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο, πέραν των αξιωματούχων, των νομικών ή των ελεγκτών μόνο όταν είναι αναγκαίο. ( να περάσει στα μουλωχτά κατά την κυπριακή)

Λοιπόν κ.Πουλλαΐδη και εκπρόσωποι του, κύριοι του Δ.Σ. Σωματείου Ανόρθωσης Αμμοχώστου, τριμελής διαπραγματευτική επιτροπή και μέλη της Ανόρθωσης. Επειδή το πιο πάνω είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ του Σωματείου Ανόρθωσις Αμμοχώστου και όχι η σωτηρία της, και επειδή επιχειρήθηκε πλάνο να περάσει στα μουλωχτά η καταδίκη του Σωματείου που ιδρύθηκε το 1911 και όχι το 2014,  εμείς θα σας τα πούμε απλά, αγνά, ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΙΚΑ και ΒΑΡΩΣΙΩΤΙΚΑ. Πέραν ότι με το γήπεδο μας δεν παίζει κανένας, γιατί ο πρώτος που θα υποψιαστούμε, τα τετραγωνικά είναι αρκετά και οι χώροι ευρύχωροι, για μας υπάρχουν ΜΟΝΟ 2 επιλογές και τις θέτουμε κάτω ως τελεσίδικες.

Α. Όποιος θέλει να αναλάβει την ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ως έχουν τα πράγματα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ και ντροπιαστικά μνημόνια, ας κοπιάσει στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου ενώπιων των μελών και να δηλώσει ότι επιθυμεί να αναλάβει. Δεν μας νοιάζει το όνομα του. Τα λάθη δεν γίνονται δύο φορές αλλά μια. Πλέον έχουν γνώση οι φύλακες. Κανόνες βάζει η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ στον οποιονδήποτε και όχι το αντίθετο.

Β. Αν μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση δεν γίνει πράξη το Α., τότε εμείς θα θέσουμε κάτω προς ψήφιση την έναρξη των διαδικασιών για διάλυση της εταιρείας και επιστροφή του ποδοσφαιρικού τμήματος στον νόμιμο κάτοχο του. Η εταιρεία έχει 4 συνεχόμενα χρόνια ελλειμματικούς ισολογισμούς κάτι που σημειώνεται κάθε χρόνο από τον ελεγκτικό οίκο που τους διενεργεί, τονίζοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι βιώσιμη και η εύρυθμη λειτουργία της είναι σε ρίσκο. Η παρατυπίες που έγιναν στην συμφωνία διαχείρισης, δεκάδες και τις γνωρίζουμε, άρα να ξέρετε ότι καθόλου δύσκολη απόφαση δεν είναι να το πράξουμε. Αντιθέτως.

Εν κατακλείδι, όπως σημειώσαμε και στην Γ.Σ. μέσω του εκπροσώπου μας, το πρόβλημα του Σωματείου δεν είναι εξ΄ ολοκλήρου οικονομικό. Υπάρχει έλλειψη ατόμων με όραμα, που μπορούν να διαχειριστούν αυτό το μεγάλο καράβι. Στρατιώτες μπορεί να έχουμε πολλούς, πιστούς, εργατικούς για να μην αδικήσουμε αρκετά μέλη διοικητικών συμβουλίων που διετέλεσαν για χρόνια και έδωσαν τα πάντα. Ηγέτες χρειάζεται η ΑΝΟΡΘΩΣΗ, να μπορούν να αντέξουν την πίεση, να γίνει προτεραιότητα και μοναδικός σκοπός της ζωής τους. Μακριά από συμφέροντα, από πολιτικές σκοπιμότητες, από προσωπικά επιχειρηματικά σχέδια, από καπρίτσια. Επίσης το Σωματείο μας γεννήθηκε μέσα από αγώνες, μεγαλούργησε από τις Ιδέες του, διασώθηκε από τον ίδιο τον κόσμο του που για δεκαετίες του συμπεριφερόταν με ρομαντισμό. Όταν κάποιοι του συμπεριφέρθηκαν σαν ένα άψυχο κομμάτι, αντίδρασε ο οργανισμός του και αρνείται να συμβιβαστεί με τα νεο-μοντέρνα καλούπια που επιχείρησαν να το βάλουν. Ας αφήσουμε ελεύθερο τον Φοίνικα να πετάξει ψηλά προς την αναγέννηση του.

ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ. Όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μας είτε στην σελίδα μας στο facebook είτε στο info@maxhtec94.com.

Υ.Γ. Καλούμε τον κόσμο να προσέχει τι διαβάζει δεξιά και αριστερά, και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από επιτήδειους που παρακινούν καταστάσεις προς κατευθύνσεις επικίνδυνες για την Ανόρθωση μας.

Υ.Γ. 2 Τέρμα στο ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ από το 2008…που πλέον αντιστρέφεται.

Υ.Γ. 3 Υ.Γ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ χωρίς εταιρεία έχει την δυνατότητα να συνεχίσει να υπάρχει. Εταιρεία χωρίς ΣΩΜΑΤΕΙΟ δεν μπορεί. ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΗ πρόσεχε τι λες, τι θέλεις και τι υποστηρίζεις.

Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Και ανάπλασε, και μόρφωσε, και ψυχαγώγησε τα παιδιά της. Και τα παιδιά των παιδιών της. Γενιές και γενιές. Από το 1911 μέχρι σήμερα. Μέχρι αύριο και μεθαύριο. Για πάντα…

Με εκτίμηση

Παν.Συ.Φι. Ανορθωσις Αμμοχώστου – MAXHTEC 1994

Comments are closed.