Like

Δήλωση -απάντηση Χρ.Πουλλαίδη

20 Απριλίου, 2019
1041 Views
0 Comments
Δήλωση -απάντηση Χρ.Πουλλαίδη

Ο κ.Χρίστος Πουλλαίδης έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

Φίλοι Ανορθωσιάτες,

Με έκπληξη αλλά και στεναχώρια πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ αυτούσιο το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου, όπου μάλιστα δεν δόθηκε ποτέ η ευχέρεια στους εκπροσώπους μου που ήταν εκεί να απαντήσουν και να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα.

Σε κάποια στιγμή της ανάγνωσης, αισθάνθηκα ότι είμαι εγώ υπαίτιος για όσα συμβαίνουν στην Ανόρθωση.  Ενώ για τον πραγματικό υπαίτιο και υπεύθυνο του αδιεξόδου στο οποίο βρισκόμαστε, σχεδόν δεν έγινε αναφορά.

Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου γιατί σέβομαι τον θεσμό που υπηρετεί, αλλά θα ήθελα να διορθώσω ψεύδη και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας που έχουν κυκλοφορήσει και είμαι βέβαιος ότι του μεταφέρθηκαν λανθασμένα, γιατί αποκλείεται να γνώριζε την αλήθεια και να είπε ψέματα στα μέλη:

1.     Για το ότι διαπραγματεύτηκα με τον Αντρέα Παντελή την επιστροφή του στην Ανόρθωση ως διευθυντή/εκτελεστικού προέδρου:  Η αλήθεια είναι ότι συναντήθηκα με τον Αντρέα Παντελή τον Σεπτέμβριο του 2017, του πρότεινα να αναλάβει εκτελεστικός πρόεδρος με μισθό €60.000 ετησίως και έθεσα προϋποθέσεις:

1.1.  Ελεγκτική επιτροπή η οποία θα διενεργεί οικονομικό έλεγχο κάθε τρεις μήνες

1.2.  Οικονομικό ελεγκτή τον οποίο θα διόριζα ο ίδιος

1.3.  Έγκριση του προϋπολογισμού εκ των προτέρων

1.4.  Μη προείσπραξη μελλοντικών εσόδων

Ο κ. Παντελή ουδέποτε απάντησε στην πρότασή μου και μείναμε μέχρι εκεί.

Μακάρι και ο Σύλλογος, στους δυο μήνες που διαπραγματευόταν με τον κ. Παντελή, να έθετε τις ίδιες ασφαλιστικές δικλίδες.

2.     Για το ότι δάνεισα χρήματα στον Ανδρέα Παντελή:  Κατ’ αρχάς δεν έκανα κανένα δάνειο στον Ανδρέα Παντελή, αλλά έδωσα σε δύο περιπτώσεις από €150.000 στην Ανόρθωση.  Την πρώτη φορά για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων του 2017, χρήματα τα οποία επεστράφησαν αρχές Ιανουαρίου και τη δεύτερη φορά όταν η ομάδα είχε μπροστά της καθοριστικά για την έξοδο στην Ευρώπη παιχνίδια και οι πληρωμές των μισθών των ποδοσφαιριστών αργούσαν καθώς η Bursaspor ήταν ασυνεπής στις υποχρεώσεις της για τη μεταγραφή Shehu. 

3.     Για το ότι το MoU είχε όρο εμπιστευτικότητας και γι’ αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε στο 20μελές ΔΣ του Συλλόγου:  Παρακαλώ θερμά να διαβαστεί ξανά ο εν λόγω όρος και να κοινοποιηθεί τόσο στο ΔΣ του Συλλόγου όσο και δημόσια.  Ξεκάθαρα αναφέρει ότι τόσο οι νομικοί σύμβουλοι, οι ελεγκτές, όσο και οι αξιωματούχοι του Συλλόγου – δηλαδή τα μέλη του ΔΣ – εξαιρούνται από τον όρο.  Δαιμονοποιήθηκε ένα έγγραφο το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι ήταν μια ανάσα από το να το υπογράψει.  Το απέσυρα για να ηρεμήσετε και πάλι το συζητάτε.  Και μάλιστα διαρρέετε την πρώτη του έκδοση και ευτυχώς που ο κ. Γιωρκάτζης στη Γενική Συνέλευση αποκατέστησε την πραγματικότητα παρουσιάζοντας την τελική του μορφή.

4.     Πάμε τώρα στο πιο χυδαίο και ανήθικο πράγμα που λέχθηκε στη Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου και δηλητηρίασε όλο τον κόσμο της Ανόρθωσης με αποτέλεσμα να βλέπουμε όσα βλέπουμε στα ΜΜΕ.

4.1.  Αναφέρθηκε ότι στο email στις 13/3/2018, ζητούμε να μάθουμε «total plot size if possible split between stadium parking and other»

4.2.  Υπάρχουν 18 άλλα σημεία στο συγκεκριμένο email που για κάποιο λόγο, εκ παραδρομής μάλλον, δεν διαβάστηκαν. 

4.3.  Όπως το σημείο που ρωτά πόσα αυτοκίνητα χωράνε στον χώρο στάθμευσης αφού η επάρκεια θέσεων στάθμευσης είναι προϋπόθεση για να εκδώσουμε πολεοδομική άδεια για το γήπεδο, η οποία είναι με τη σειρά της προϋπόθεση για να μας δώσει οποιαδήποτε χορηγία ο ΚΟΑ να το αναβαθμίσουμε.

4.4.  Όπως το σημείο που ρωτά με ποια ρύθμιση ρευματοδοτούμαστε από τη Γεννήτρια και την ΑΗΚ διότι κάθε φορά που διεξάγεται παιχνίδι κινδυνεύουμε να εκτεθούμε από απώλεια ρεύματος, όπως παρ΄ολίγον να συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια από βλάβες της Γεννήτριας.

4.5.  Ρωτήσαμε τι περιβαλλοντικές και άλλες άδειες έχει το Στάδιο και ποιες χρειάζεται να εκδώσουμε.

4.6.  Ζητήσαμε σύγκριση των τιμών εισιτηρίων διαρκείας και boxes με άλλες ομάδες.

4.7.  Θέλαμε κάποιες επεξηγήσεις για τις οικονομικές μας καταστάσεις προηγούμενων ετών.

4.8.  Ρωτήσαμε σε ποιους προμηθευτές χρωστούμε και πόσα.

4.9.  Ρωτήσαμε πόσες εισόδους έχουμε στο γήπεδο.

4.10.               Ρωτήσαμε πόσες καντίνες έχουμε.

4.11.               Ρωτήσαμε αν υπάρχει cashflow για την επόμενη χρονιά.

4.12.               Και πολλά άλλα… που ήταν χρήσιμα για να κάνουμε ένα οικονομικό πλάνο να δούμε πως σώζεται η κατάσταση οικονομικά, που μπορούμε να βρούμε χορηγίες για να επιδιορθώσουμε και να αναβαθμίσουμε το Στάδιο, πως θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίες στα VIP και τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

4.13.               Ελπίζω πραγματικά να δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο email και δεν με πειράζει εάν δεν υπάρξει απολογία για το λάθος και την αποσπασματική παρουσίασή του.

Από το τελευταίο σημείο και μόνο, αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες προθέσεις δεν είναι αγνές, δυστυχώς.  Ποτέ δεν υπήρχε ειλικρίνεια για να υπογράψουμε το MoU ή να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη συμφωνία.  Αυτό που ζητούν κάποιοι, είναι κορόιδα.  Κορόιδα να πληρώσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την εταιρεία την ώρα που οι ίδιοι ήταν υποτίθεται θεματοφύλακες…

Τα κορόιδα, ήταν διατεθειμένα να πληρώσουν και πάλι.  Αλλά όχι και να μας παρουσιάζετε ως απατεώνες που θέλουν να… φάνε το πάρκινγκ!  Ντροπή!

Προσωπικά, δεν επιτρέπω να με καταβάλει καμιά πικρία από στάσεις και συμπεριφορές που θέλησαν να με πληγώσουν και θα συνεχίσω να είμαι όπως πάντα κοντά στην Ανόρθωση όπως κάθε οπαδός της και δεσμεύομαι να βοηθήσω στα πλαίσια που μπορώ τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.  Το ίδιο προτρέπω να κάμουν όλοι οι Ανορθωσιάτες.

Σεβόμενοι την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 18ης Απριλίου, θα συναντηθούμε με την Τριμελή Επιτροπή που έχει οριστεί.

Με τιμή,

Χρήστος Πουλλαΐδης

Comments are closed.