19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Ραντεβού με το ΑΠΟΕΛ στον τελικό η ΑΕΛ

By on 17 Απριλίου, 2019 0 3796 Views

Η ΑΕΛ πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Coca-Cola και έδωσε ρανεβού με το ΑΠΟΕΛ στις 22 Μαίου στο ΓΣΠ. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ παρέσυρε τον Απόλλωνα στον δικό της ρυθμό, και με το αποτέλεσμα στην «λευκή» ισοπαλία σε συνδυασμό με το 1-2 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Σε ένα παιχνίδι που κυρίως στο β’ ημίχρονο, δεν παίχτηκε… καθόλου ποδόσφαιρο αφού είχαμε αρκετές διακοπές, κάρτες και… «ξύλο», η ΑΕΛ πανηγύρισε στο τέλος την πρόκριση. Ο Απόλλωνας που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβληθεί όμως παρασύρθηκε στον ρυθμό της ΑΕΛ. Υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις μέχρι το 30’ για τις δύο ομάδες με τον Απόλλωνα να απειλεί κυρίως με μακρινά σουτ και την ΑΕΛ να διαχειρίζεται το σκορ του πρώτου αγώνα.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό, με πολύ πάθος, πολλά φάουλ… πολλές κάρτες (θα μπορούσε να αποβληθεί στο 35’ ο Μάρκοβιτς σε χτύπημα πάνω στον Μακρή) χωρίς όμως καμία εκ των δύο ομάδων να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Απόλλωνας αν και προσπάθησε, με τον Σωφρόνη να πραγματοποιεί νωρίς τις αλλαγές του, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Βοζίνια, πέρα από την φάση του 75’ με την κεφαλιά του Φοπαλά που δεν βρήκε στόχο. Έτσι, το 0-0 ήταν… ότι έπρεπε για την ΑΕΛ που για να χάσει την πρόκριση, έπρεπε να χάσει με δυο γκολ διαφορά, που είχε την ευκαιρία της να πάρει με νίκη την πρόκριση στο 90+3’, όμως το σουτ του Μακρή κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάλε.

*Τρεις αποβολές είχαμε στο ημίχρονο του αγώνα από τον Τιμόθεο Χριστοφή που απέβαλε από πλευράς ΑΕΛ τον τιμ Μάνατζερ, Πάμπο Χριστοφόρου και τον προπονητή τερματοφυλάκων Μάριο Σταυρινίδη, ενώ από πλευράς Απόλλωνα τον Γιώργο Νικολάου προπονητή τερματοφυλάκων.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ντόσα, Α. Τεξέιρα, Γκαστανιάγα, Αβραάμ, Ζντραβφκόφσκι(90+1 Φιντέλις), Ντα Σίλβα(71′ Ανταμόβιτς), Μακρής, Γκοντάλ, Χουράδο(78′ Σχρανζ), Ν. Τεϊσέιρα

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Περέιρα, Μυτίδης, Γουήλερ, Ζαρσίνιο, Αγκάνοβιτς

Απόλλων: Βάλε, Μπρου, Φοπαλά, Μάρκοβιτς, Ζελάγια, Ουεντραόγκο, Ζοάο Πέδρο, Καραγιόλ(60′ Σκέμπρι), Στυλιανού(32′ Βασιλείου), Γιούστε, Σαρδινέρο(67′ Ψύχας)

Στον πάγκο: Κίσσας, Σακέτι, Βασιλειάδης, Παπαμιχαήλ, Σπόλιαριτς

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τιμόθεος Χριστοφή, Βοηθοί: Χαράλαμπος Γεωργίου και Σωτήρης Βίκτωρος, 4ος: Κυριάκος Χριστοδούλου, Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαΐδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντα Σίλβα, Ζντραβκόφσκι, Γκαστανιάγα, Τεϊσέιρα, Ντόσα Τζούνιορ / Μάρκοβιτς, Πέδρο, Καραγιόλ, Μπρου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: Τσίρειο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2604