27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΒΟΛΕΪ
  • Xρονιά όνειρο για τις Κυρίες της πετόσφαιρας.(Πήρε και το κύπελλο η Ανόρθωση)

Xρονιά όνειρο για τις Κυρίες της πετόσφαιρας.(Πήρε και το κύπελλο η Ανόρθωση)

By on 13 Απριλίου, 2019 0 818 Views

Η Ανόρθωση πανηγυρίζει το 7ο Κύπελλο στην ιστορία της αφού ήταν η νικήτρια του φάϊναλ – φορ ΟΠΑΠ Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας. Η «Μεγάλη Κυρία» που ολοκλήρωσε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 μια ονειρική χρονιά κατακτώντας το τρεμπλ αφού προηγήθηκαν το Σούπερ – Καπ και το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών.

Η Ανόρθωση κέρδισε στον Τελικό την Robo Markets ΑΕΛ με 3-1 σετ στο «Λευκόθεο» σε ένα πολύ ωραίο αγώνα που κράτησε 1 ώρα και 55 λεπτά. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν καλύτερη γενικά στον Τελικό, ενώ η ομάδα της Λεμεσού ήταν εκπληκτική στο τρίτο σετ. Ο τίτλος για την Ανόρθωση αποκτά σημασία αφού αγωνίστηκε στο φάϊναλ – φορ χωρίς την τραυματία Ιβάνα Ράντονιτς.

«Καθάρισε»

Η Ανόρθωση μπήκε πιο δυνατά στον Τελικό και κατάφερε στα αρχικά στάδια του πρώτου σετ να διατηρεί αποστάσεις από την Robo Markets ΑΕΛ αφού προηγήθηκε (02-06 και 04-10) με άσο της Κάλιας Βασιλείου. H Robo Markets ΑΕΛ δεν είχε λύσεις πλην του μπλοκ. Η Άντρεα Χαραλάμπους με τέσσερεις συνεχείς πόντους (δυο καρφιά), χάρις το ωραίο μοίρασμα της Βασιλείου και δυο άσους έγραψε το (07-15) για την ομάδα της, ενώ η Ριαλά έστειλε τις δυο ομάδες στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ – άουτ (07-16).

Η υποδοχή της Robo Markets ΑΕΛ είχε πολλά προβλήματα και η Κιγιάκοβα διαμόρφωσε το (08-19) με τον Β. Ιβάνοβιτς να καλεί σε τάϊμ –άουτ. Ωστόσο, εντυπωσιακή πλάσα της Βασιλείου και κακή υποδοχή της Ζελένοβιτς σε προσπάθεια της Ριαλά έφερε το σκορ στο (09-22). Οι «γαλαζοκίτρινες» προσπάθησαν να αντιδράσουν με την νεαρή Κατσουνωτού να δυσκολεύει την υποδοχή της Ανόρθωσης, αλλά το διπλό μπλοκ των Σταυρινίδου, Κιγιάκοβα διαμόρφωσε το 14-25 για την Ανόρθωση σε 20 λεπτά. Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε 0-1 στον Τελικό.

Οι πρωταθλήτριες άρχισαν καλύτερα και στο δεύτερο σετ στο οποίο προηγήθηκαν (1-3) με την Καετάνο. Η Robo Markets ΑΕΛ ισοφάρισε (04-04), αλλά η Ανόρθωση πήγε στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ στο +3 (05-08). Ένας άσος της Κιγιάκοβα και ένα μονό μπλοκ της Καετάνο έφερε την Ανόρθωση να ξεφεύγει και άλλο (06-11). Η Robo Markets ΑΕΛ μείωσε και στους δυο πόντους (12-14), αλλά η Ανόρθωση κυρίως με την Κιγιάκοβα βρήκε τους τρόπους να χτυπήσει και να προηγηθεί (12-16) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ. Οι «κυανόλευκες» ήταν καλύτερες και με ένα νέο άσο η Κιγιάκοβα διαμόρφωσε το (15-21). Η Ανόρθωση διατήρησε τα ηνία και κατάφερε σε 28 λεπτά να κερδίσει το σετ (18-25) και να αυξήσει το σκορ στον Τελικό σε 0-2 σετ.

Έστησε μπλοκ(ο)

Αποφασισμένη μπήκε η Robo Markets ΑΕΛ στο τρίτο σετ. Οι παίκτριες του Ιβάνοβιτς παίζοντας με την «πλάτη στον τοίχο» δυσκόλεψαν την υποδοχή της Ανόρθωσης και προηγήθηκαν (08-03) στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ. Η ομάδα της Λεμεσού μέχρι τα μέσα του τρίτου σετ κυριάρχησε στο φιλέ και ξέφυγε (14-09) βάζοντας βάσεις για να μειώσει στον Τελικό. Ταυτόχρονα, η Σπύρου έπαιξε τις Μάγκντιτς και Πένε και οι «γαλαζοκίτρινες» διατήρησαν το +6 (16-10) στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ – άουτ.

Η Ανόρθωση δεν έβρισκε λύσεις με το μπλοκ της Robo Markets ΑΕΛ να σταματά τις Χαραλάμπους, Καετάνο και Κιγιάκοβα με συνέπεια να διαμορφωθεί το (19-11). Οι Λεμεσιανές βρήκαν και άλλες λύσεις με την Ζελένοβιτς και τέλειωσαν το σετ σε 27 λεπτά με (25-16) μένοντας «ζωντανές» στον Τελικό.

Εντυπωσιακές ήταν οι δυο ομάδες στο τέταρτο σετ αφού: Η Ανόρθωση προηγήθηκε (02-06), αλλά τα λάθη της στοίχισαν με την Robo Markets ΑΕΛ να προηγείται(07-06), αλλά τις «κυανόλευκες» να ανακτούν το προβάδισμα (07-08). Το προβάδισμα ήταν εναλλασσόμενο με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να πάρουν διαφορά (10-09). Οι πρωταθλήτριες όμως βρήκαν τρόπο να εξασφαλίσουν με την Κιγιάκοβα μια ισχνή διαφορά (10-12) και τον Β. Ιβάνοβιτς να καλεί σε τάϊμ – άουτ. Η Ανόρθωση συνέχισε να υπερέχει και αύξησε στο +5 (10-15). Η Robo Markets ΑΕΛ όμως, με ένα μικρό σερί μείωσε στους τρεις πόντους (13-16) στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ – άουτ.

Η Μιροσλάβα Κιργιάκοβα από το σέρβις, αλλά και η Καετάνο έφεραν τη διαφορά στο +5 για τις «κυανόλευκες» (13-18) σε ένα κρίσιμο σετ του σετ. Η Ανόρθωση τελικά «καθάρισε» το σετ με (20-25) σε 29 λεπτά και τον Τελικό με 1-3 σετ.

Robo Markets ΑΕΛ(Β. ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ): Πένε, Πεχλιβάνη, Μάγκντιτς, Ζελένοβιτς, Παύλου, Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Στεφάνου – Αλλαγές: Σαγιά, Κατσουνωτού, Σπύρου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Σταυρινίδου, Χαραλάμπους,Καετάνο, Ριαλά, Βασιλείου, Καετάνο – Λίμπερο: Δαϋίδ – Αλλαγές: Κακουρή, Σιακκίδου, Χριστοδούλου.

Πολυτιμότερη παίκτρια του Τελικού αναδείχθηκε η Βραζιλιάνα ακραία της ΑνόρθωσηςΤζουλιάνα Καετάνο.

Τις απονομές έκαναν οι: Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς, ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΠΕ Ανδρέας Σταύρου και ο γενικός διευθυντής της μεγάλης χορηγού της διοργάνωσης εταιρείας «Κρίστης» Αλέξης Χαραλαμπίδης.