28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Με αέρα κορυφής το ΑΠΟΕΛ(Εύκολα 4-0 τη Ν.Σαλαμίνα)

By on 13 Απριλίου, 2019 0 13608 Views

Με σφραγίδα ανωτερότητας και με τον αέρα της κορυφής το ΑΠΟΕΛ δεν συνάντησε πολλές δυσκολίες αυτή την φορά απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και πέτυχε μια σχετικά εύκολη νίκη με 4-0 που το κρατά στην πρώτη θέση με την άνεση της διαφοράς από τον Απόλλωνα που παίζει στο ΓΣΠ με την Ομόνοια.Το γρήγορο γκολ του Γιάκολις και το 2-0 στο 45΄από τον Τάμαρι που αξιοποίησε λάθος στην άμυνα της Ν.Σαλαμίνας έκαναν πιο εύκολη την αποστολή των πρωτοπόρων που στο β΄ημίχρονο εδραίωσαν τη νίκη τους κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων ενόψη του αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης.

 Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν σε μια ευρεία νίκη που θεωρείται πολύτιμη στην προσπάθεια που γίνεται για κατάκτηση του πρωταθλήματος για έβδομη συνεχή χρονιά.

Το συγκρότημα του Πάολο Τραμετσάνι είναι στο +7 από τη δεύτερη θέση, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Απόλλωνα, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής, θα αναμετρηθεί με την Ομόνοια εκτός έδρας. Από τη στιγμή που βγήκε νικηφόρα ακόμα μια αγωνιστική υποχρέωση, οι «γαλαζοκίτρινοι» έκαναν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της επιτυχίας ήταν ο Αντόνιο Γιάκολις. Ο Κροάτης ακραίος μπακ χαφ πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ. Αρχικά στο 10΄ με ωραίο πλασέ μετά από εξαιρετική ασίστ του Σόουζα και στο 74΄ με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή. Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στο 45΄+3 ο Μούσα Τάμαρι βρήκε δίκτυα, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των Φουστάρ και Λύτρα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 90΄+4 από τον Μοράις με πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος μετά από τρεις μήνες. Τελευταία επιτυχία ήταν στις 12 Ιανουαρίου κόντρα στην Ανόρθωση με 4-0.

Η Νέα Σαλαμίνα υστέρησε και δέχτηκε την ήττα με την ομάδα να μένει στους 37 βαθμούς και την 5ηθέση.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου (75΄ Μερκής), Γιάκολις, Καζού, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ (77΄ Αρτυματάς), Νατέλ (70΄ Μπέζιακ), Τάμαρι

Στον πάγκο: Ρόμο, Εφραίμ, Φακινέτι, Αλωνεύτης, Βιντιγκάλ, Μπάλογκ

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Λύτρας, Ρέινολντς, Γκαρσία, Φουστάρ, Τζαΐλσον, Κορέια, Μαργκάσα (74΄ Νουρ), Κωστή, Τιάγκο, Ελουντού (81΄ Πική), Κίνγκσλεϊ

Στον πάγκο: Βεσελόφσκι, Σεργίου, Γκολομπάρτ, Σικόρσκι, Νικολάου, Χατζηκωνσταντή

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βασίλης Δημητρίου (Ανδρέας Μιχαηλίδης – Γιώργος Σάββα), 4ος: Ροβέρτος Κώστα, Παρ.: Παναγιώτης Γερασίμου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρλάο / Φουστάρ, ΓκαρσίαΚ

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.688