26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Διαφωνίες συλλόγου-Πουλλαίδη καθυστερούν τις εξελίξεις στην Ανόρθωση

Διαφωνίες συλλόγου-Πουλλαίδη καθυστερούν τις εξελίξεις στην Ανόρθωση

By on 11 Απριλίου, 2019 0 1932 Views

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του συλλόγου της Ανόρθωσης με τον Χρήστο Πουλλαΐδη, για υπογραφή μνημονίου συν αντίληψης, του λεγόμενου Memorandum of Understanding.Σύμφωνα με το anorthosis24.net oι όλες διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν, όταν ο σύλλογος εξέφρασε την πρόθεση να παραχωρήσει πίσω στον Χρήστο Πουλλαΐδη, το 21% των μετοχών που του είχε παραχωρηθεί προ διετίας. Ο έτερος  μεγαλομέτοχος έκανε αποδεκτή την εν λόγω πρόθεση, ωστόσο ζήτησε όπως υπογραφεί το MoU. Αυτό περιλαμβάνει και όρους που άπτονται της συμφωνίας διαχείρισης,  όπως και καταρχήν συμφωνία για διαφοροποίηση αυτής αλλά και αναφορικά με τη σύνθεση του συμβουλίου της εταιρείας.To σχετικό ρεπορτάζ της οπαδικής ιστοσελίδας της Ανόρθωσης αναφέρει και τα πιο κάτω:

Αν και οι διαπραγματεύσεις διαρκούν για περίπου ένα μήνα, κατάληξη δεν είχαμε, μιας και προκύπτουν διαφωνίες με όλο το σκηνικό να είναι στον αέρα. Αυτή τη στιγμή με το σωματείο να είναι ο μεγαλομέτοχος και να ασκεί διοίκηση, οφείλει να βρεθούν οι τρόποι για να χρηματοδοτηθεί η ομάδα. Ωραίες οι εκδηλώσεις και συγκινητική η υποστήριξη από τον κόσμο, ωστόσο τα ποσά που χρειαζόμαστε άμεσα είναι πολύ μεγάλα και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντληθούν.

Ο Χρήστος Πουλλαΐδης στις επαφές που είχε με τους ιθύνοντες του συλλόγου, έκανε σαφές πως δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση είτε ο ίδιος, είτε μέσω άλλου επενδυτή εάν δεν υπογραφεί το MoU. Απαίτηση, απόρροια και της κακοδιαχείρισης από τον Ανδρέα Παντελή, που ενώ έπρεπε η διοίκηση του συλλόγου να τον ελέγχει αφενός ως μεγαλομέτοχος και αφετέρου όπως προκύπτει από τη συμφωνία διαχείρισης εταιρείας – συλλόγου, κάτι τέτοιο δεν έπραξαν και ως εκ τούτου το έλλειμα είναι τέτοιο που το ταμείο της εταιρείας χρειάζεται ρευστότητα για να μπορεί να λειτουργήσει και να καλύψει την τρύπα.

Υπάρχει προφορική συμφωνία με την Όρενμπουργκ και τον Μαμούκα. Συμφωνία υπάρχει και με τους Λαβόρδε και Ιγκιεμπόρ, ιδιαίτερα με τον Κολομβιανό που το ποσό που παίζεται είναι σεβαστό, ωστόσο οι συμφωνίες δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν δια το ένα και μοναδικό λόγο, πως δεν υπάρχει ρευστότητα στο ταμείο. Να σημειωθεί πως σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις η ομάδα μας δεν είναι σε θέση ισχύος, μιας και οι πιο πάνω εάν κινηθούν νομικά, θα δικαιούνται πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έχει προφορικά συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει υπογραφεί.

Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που υπογραφές δεν πέφτουν έπρεπε και πρέπει στον σύλλογο να δουν και την επόμενη μέρα και άμεσα. Πρέπει να βρεθεί άμεσα ρευστότητα ούτως ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις. Εάν κάτι τέτοιο δεν γίνει κατορθωτό, τότε θα πρέπει γίνει και ο υπολογισμός της περαιτέρω ζημιάς από τη μη επίτευξη των προφορικών συμφωνιών.