18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Εθισμένο στους τίτλους το ΑΠΟΕΛ.Το +4 δεν εξασφαλίζει το 7ο

Εθισμένο στους τίτλους το ΑΠΟΕΛ.Το +4 δεν εξασφαλίζει το 7ο

By on 8 Απριλίου, 2019 0 8442 Views

Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Νεκτάριος Πετεβίνος.

Βγάλατε μια εβδομάδα με 100% επιτυχία σε Κύπελλο και πρωτάθλημα…
«Το κάθε αποτέλεσμα έχει την δική του σημασία. Το Κύπελλο θα το κοιτάξουμε από την ερχόμενη Δευτέρα και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε στο Παραλίμνι. Τώρα πρέπει να περιοριστούμε στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Είναι μια ομάδα που δεν την έχουμε κερδίσει και το τελευταίο της δείγμα δείχνει ότι αν δεν είμαστε 100% έτοιμοι θα στραβοπατήσουμε κι εμείς. Είναι ευτύχημα ότι έχουμε αρκετέ μέρες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα για να προετοιμαστούμε».

Πλέον είστε στο +4…
«Ξαναβρεθήκαμε σε αυτή την θέση όπως βρεθήκαμε και στην θέση που βρίσκεται τώρα ο Απόλλωνας. Αυτό που λέω συνεχώς είναι ότι η ομάδα η οποία κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα τότε δικαιούται να πανηγυρίζει, ενώ η ομάδα που δεν το κατέκτησε μαθηματικά αν σκέφτεται κάτι άλλο από αυτό θα την πατήσει. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να σκέφτεται διαφορετικά. Όπως σήμερα είμαστε στο +4, την επόμενη αγωνιστική μπορεί να βρεθούμε στο +1 και να είμαστε στον ίδιο παρονομαστή».

Για την συνέχεια;
«Βλέπουμε τις βαθμολογικές διαφορές να αυξομειώνονται και αυτό κάνει την διαφορά στα πλέι οφ. Οι ομάδες που συγκρούονται είναι αυτές που είναι στις έξι πρώτες θέσεις. Και να πω και κάτι. Πριν το ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ υπήρχε μαθηματική πιθανότητα και για την ΑΕΛ να σκέφτεται τον τίτλο. Η ομάδα που έχει βαθμολογικές πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο σημαίνει ότι δεν σέβεται τον εαυτό της αν δεν τις εξαντλήσει. Εμείς αν νομίσουμε ότι κερδίσαμε τον τίτλο το πιο πιθανό είναι να τον χάσουμε. Την επόμενη αγωνιστική υπάρχει η πιθανότητα να είμαστε στο +1. Θα το πω όπως το είπε και ο προπονητής, ότι σε κάποιο σημείο του Απόλλων-ΑΠΟΕΛ ήμασταν στο -5».

Για την προοπτική του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και την εμπειρία κάποιων ποδοσφαιριστών με την τριβή του πρωταθλητισμού;
«Οι ποδοσφαιριστές που είναι έμπειροι σε πρωταθλητισμό εθίζονται σε αυτό. Ο πρωταθλητισμός είναι δυνατός εθισμός που όταν τον μάθεις δεν είναι εύκολο να συμβιβαστείς με κάτι άλλο. Υπάρχουν παίκτες που δεν γνωρίζουν τι είναι ο πρωταθλητισμός και είναι αρκετοί στο ΑΠΟΕΛ φέτος. Αυτό που πιστεύω είναι ότι το ΑΠΌΕΛ είναι μια ποδοσφαιρική μηχανή που δείχνει ότι κάποτε πάει να ξεκινήσει για να παίξει το ποδόσφαιρο που όλοι προσδοκούμε και δεν το καταφέρνει λόγω της μίξης της εμπειρίας με την ανωριμότητα την ποδοσφαιρική. Αν πούμε ότι το ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που πάει για 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, μια ομάδα που άρχισε με ένα δυνατό ψυχολογικό πλήγμα και δούμε που βρίσκεται τώρα εντός και των δύο τίτλων πρέπει να το εκτιμήσουμε χωρίς να κρύψουμε τα προβλήματα. Ταυτόχρονα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν έχει κερδίσαμε ακόμα. Ο στόχος μας είναι ψηλός, δεν έχει γίνει ποτέ ξανά και τα πιο σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά που έρχονται».

Για τα αγωνιστικά. Τι γίνεται με τους τρεις που έλειψαν από το παιχνίδι με την ΑΕΛ;
«Όσες φορές και αν απαντήσουμε την ερώτηση, ποτέ δεν ξέρουμε τι θα προκύψει. Μιλούσαμε την περασμένη Παρασκευή για τους Καρλάο και Γκέντσογλου και στο τέλος βγήκαν δυο ποδοσφαιριστές στην αποστολή, οι Ντε Βινσέντι και Μπάλογκ. Περιμένουμε τον Γκέντσογλου να μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Το πόδι του Ντε Βινσέντι είναι φουσκωμένο μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ένωση, δεν μπορούσε να φορέσει ούτε παπούτσι. Ο Μπάλογκ ένιωσε μια ενόχληση και θα τον δούμε».

Για το κομμάτι προγραμματισμός;
«Απάντησα πριν δέκα μέρες. Ο κ. Τέτι έχει χωρίσει τον μεταγραφικό προγραμματισμό σε τρεις άξονες, στα θέματα δανεισμών, συμβολαίων και προσθαφαιρέσεων. Αυτή την στιγμή προτεραιότητα είναι η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Χρονικά βλέπω κάποιες εξελίξεις περί τα τέλη Απριλίου».