19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Προβάδισμα η ΑΕΛ με Χουράδο…

By on 3 Απριλίου, 2019 0 1158 Views

Η ΑΕΛ ήταν η νικήτρια στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 αγωνιζόμενοι τυπικά εκτός έδρας και έτσι είναι το απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση στον τελικό. Στον επαναληπτικό ημιτελικό που θα γίνει στις 17 Απριλίου, ο Απόλλωνας θα πρέπει να πετύχει νίκη με δύο γκολ διαφορά, ή νίκη με 3-2, 4-3 κ.ο.κ.

Ο Ρούμπεν Χουράδο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης. Ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της ΑΕΛ. Αρχικά στο 40΄ με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα και στο 81΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Για τον Απόλλωνα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ψύχας στο 75΄ με διαγώνιο σουτ.

Στο επίκεντρο η διαιτησία της αναμέτρησης. Στο πρώτο γκολ της ΑΕΛ, ο Χουράδο έγινε αποδέκτης της μπάλας τη στιγμή που ήταν (έστω και οριακά) οφ σάιντ. Στο πέναλτι της ΑΕΛ φάνηκε πως ο Ψύχας ανέτρεψε τον Αβραάμ εκτός περιοχής. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν πέναλτι στο 53΄ σε σπρώξιμο του Πέδρο στον Χουράδο.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (66΄ Σελίμοβιτς), Μάρκοβιτς, Σακέτι, Σκέμπρι (85΄ Βασιλειάδης), Σαρδινέρο, Παπουλής (60΄ Ψύχας), Ζελάγια

Στον πάγκο: Κίσσας, Ουεντραόγκο, Παπαμιχαήλ, Σπόλιαριτς

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ν. Τεϊσέιρα, Τζούνιορ (32΄ Γκοντάλ), Α. Τεϊσέιρα, Λαφράνς, Αβραάμ, Γκαστανιάγα (72΄ Φιντέλις), Ζντραβκόφσκι, Ντα Σίλβα (62΄ Αντάμοβιτς), Μακρής, Χουράδο

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Λεάντρο, Μυτίδης, Γουίλερ, Τζαρσίνιο, Αγκάνοβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιάννης Αναστασίου (Πέτρος Πέτρου – Κυριάκος Κυριάκου), 4ος: Κώστας Ψευδιώτης, Παρ.: Ανδρέας Γεωργίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαρδινέρο, Σακέτι, Σελίμοβιτς / Αβραάμ, Χουράδο, Α. Τεϊσέιρα, Βοζίνια, Λαφράνς (2η)

ΓΗΠΕΔΟ: Τσίρειο

ΘΕΑΤΕΣ: 1.821