20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Μερκής λυτρωτής του ΑΠΟΕΛ.Λύγισε τον Πέτρου στο 84΄

Ο Μερκής λυτρωτής του ΑΠΟΕΛ.Λύγισε τον Πέτρου στο 84΄

By on 3 Απριλίου, 2019 0 3448 Views

Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 1-0 την Ένωση παίρνοντας προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, χάρη σε γκολ του Γιώργου Μερκή στο 84’ και ενώ προηγουμένως έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, με κορυφαία ευκαιρία το χαμένο πέναλτι του Ντε Βινσέντι στο 79’.

Πολύ καλά ξεκίνησε το παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ που είχε την κατοχή ενώ από το 19’ και έπειτα είχε δημιουργήσει πάρα πολλές τελικές προσπάθειες. Βιντιγκάλ, Σόουζα και Τάμαρι, απείλησαν από δύο φορές την εστία του Πέτρου, όμως δεν κατάφεραν να τον νικήσουν. Καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους το δοκάρι του Τάμαρι στο 32’. Παρά τις… 12 τελικές και τα 9 κόρνερ που είχαν οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ένωση, αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και δεν απείλησε την εστία του Βάτερμαν.

Στο β’ ημίχρονο, η Ένωση έκλεισε καλά τους χώρους, και στο 62’ κατάφερε το ΑΠΟΕΛ να απειλήσει. Συνέχισαν την προσπάθειά τους οι γηπεδούχοι που όσο περνούσε ο χρόνος έδειξαν άγχος. Και ενώ ο Πέτρου όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρόν, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 78’ σε χέρι του Φυτανίδη. Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Πέτρου είπε και πάλι «όχι». Στο 84’ λύτρωσε, τους γαλαζοκίτρινους ο Μερκής, με δυνατή κεφαλιά που έπιασε στο δεύτερο δοκάρι, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

78′ Πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ. Σε κόρνερ που εκτελέστηκε από τα αριστερά, ο Μερκής έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο ανοικτό χέρι του Φυτανίδη αν και δεν έβλεπε την μπάλα και ο Τράττος παραχώρησε πέναλτι

79′ Χαμένο πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντε Βινσέντι νικήθηκε από τον Πέτρου από τα έντεκα βήματα.

84′ ΓΚΟΛ για το ΑΠΟΕΛ. Λύτρωση για τους γηπεδούχους με τον Γιώργο Μερκή. Σέντρα από τα δεξιά, ο Μερκής έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Πέτρου.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μερκής, Ιωάννου, Βούρος, Φακινέτι, Μοράις(64′ Μπέζιακ), Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Βιντιγκάλ(75′ Αλωνεύτης), Μπάλογκ, Τάμαρι(71′ Νατέλ)

Στον πάγκο: Ρομό, Καζού, Αρτυματάς, Ζαχίντ, Εφραίμ, Γιάκολις

ΕΝΠ: Πέτρου, Αγγελή, Κυριάκου, Φυτανίδης, Ενόχ, Μαϊσουράντζε, Αντωνίου, Ολίβα, Πίττας, Ουντόζι(89′ Γκλάβινα), Γκοζλάν(46′ Ζάρατε)

Στον πάγκο: Πιττάτζιης, Μουλαζίμης, Σερμπάκοφ, Κολοκούδιας, Κοσμάς, Ελευθερίου, Βαλλιάνος

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λεόντιος Τράττος(Σ. Νικήτα – Γ. Γκίνος) Ν. Νεοφύτου(Μ. Τσαγγάρης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Βινσέντι / Ενόχ, Πέτρου, Κυριάκου

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1930 (531 της Ένωσης)