20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η μάχη της τετράδας στη Serie A(περίπατος ο τίτλος για την Γιουβέντους με τον Κριστιάνο)

Η μάχη της τετράδας στη Serie A(περίπατος ο τίτλος για την Γιουβέντους με τον Κριστιάνο)

By on 30 Μαρτίου, 2019 0 650 Views

Δέκα αγωνιστικές έμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της τρέχουσας σεζόν στη Serie A. Η πρώτη κατηγορία στην Ιταλία μπαίνει στην τελική της ευθεία με την Γιουβέντους να έχει “κλειδώσει” τον τίτλο.

Η Νάπολι θα είναι σίγουρα δεύτερη, ενώ οι δύο ομάδες του Μιλάνο – Μίλαν και Ίντερ – έχουν το προβάδισμα για τετράδα και έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Οι δύο της Ρώμης – Ρόμα και Λάτσιο – θα παλέψουν για το Europa League (οι τζαλορόσι είναι σε θέση ισχύος), ενώ τέσσερις ομάδες παλεύουν για ν’ αποφύγουν τη 18η θέση.

1. Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Η Γιουβέντους δεν συνάντησε καμία αντίσταση στη Serie A. Στην πρώτη του σεζόν στη Serie A ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κατακτήσει τον τίτλο στην Ιταλία. Πρώτος σκόρερ των “μπιανκονέρι” ο Πορτογάλος, ετοιμάζεται να πανηγυρίσει με τη Γηραιά Κυρία το “σκουντέτο”.

Η ομάδα από το Τορίνο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες δεν είχε γνωρίσει καν την ήττα! Τη γνώρισε στο “Λουίτζι Φεράρις” της Γένοβας από τους “ροσομπλού” της Τζένοα. Αυτός θα είναι ο όγδοος διαδοχικός πρωταθληματικός τίτλος της “Γιούβε”.

2. ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΝΑΠΟΛΙ, ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΙ ΜΙΛΑΝΕΖΟΙ
Η Νάπολι θα βρίσκεται στην κληρωτίδα των ομίλων του Champions League της επόμενης σεζόν. Στην πρώτη σεζόν του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο τους, οι “παρτενοπέι” δεν κατάφεραν ν’ απειλήσουν την πρωτοπόρο, Γιουβέντους.

Έτσι, έμειναν με τη δεύτερη θέση. Προβάδισμα για την τρίτη και τέταρτη θέση – αμφότερες οδηγούν στους ομίλους της κορυφαίες ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης – έχουν οι δύο ομάδες του Μιλάνο.

Η Ίντερ έχει 53 βαθμούς, η Μίλαν 51. Δεν έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τετράδα, είναι όμως γκραν φαβορί τούτη τη στιγμή.

3. ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ EUROPA LEAGUE
Η Ρόμα είναι πέμπτη κι αυτή τη στιγμή κρατά στα χέρια της τη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League. Μπορεί να ελπίζει ότι με κάποιο τρόπο θα μπει στην τετράδα και θα δει “αστέρια”, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία.

Η Αταλάντα βρίσκεται στην έκτη θέση – η οποία δίνει το εισιτήριο για το δεύτερο προκριματικό της διοργάνωσης – γιατί υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Λάτσιο. Η Τορίνο δεν βρίσκεται μακριά – μόλις ένα βαθμό – ενώ από κοντά (στη μία νίκη) και η Σαμπντόρια.

Όλα ανοικτά, προβλέπεται “θρίλερ” μέχρι τελικής πτώσης…

4. ΔΥΟ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ “ΓΚΡΕΜΟ”
Η Κιέβο ήδη έχει αποχαιρετίσει τη Serie A. Η ομάδα από τη Βερόνα είναι ουραγός με 11 βαθμούς, ενώ στη Serie B θα την ακολουθήσει η Φροζινόνε η οποία βρίσκεται στην προτελευταία (19η) θέση με 17 βαθμούς.

Τρεις πέφτουν κι εάν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα έπεφτε η Μπολόνια. Οι “ροσομπλού” όμως θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων. Ένα βαθμό περισσότερο έχει η Έμπολι και η Ουντινέζε, δύο η ΣΠΑΛ. Τέσσερις ομάδες παλεύουν να μην είναι αυτή που θα υποβιβαστεί!

5. ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ
Εξαιρετικά “θολό” είναι το τοπίο για την άνοδο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία. Οι δύο πρώτες θέσεις οδηγούν από τη Serie B στη Serie A, η Μπρέσια είναι πρώτη με 50 βαθμούς, η Παλέρμο δεύτερης με 49.

Δείτε τι γίνεται όμως από την τρίτη έως την όγδοη θέση, οι οποίες οδηγούν στα playoffs. Λέτσε με 48, Ελλάς Βερόνα με 46, Πεσκάρα με 45, Μπενεβέντο με 43, Περούτζα με 41, Σπέτσια με 40. Βάσιμες ελπίδες να μπει στην οκτάδα έχει και η Τσιταντέλα, το πρωτάθλημα όμως έχει κι έξι αγωνιστικές ακόμη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (28 ΜΑΤΣ)
1. Γιουβέντους 75

2. Νάπολι 60

3. Ίντερ 53

4. Μίλαν 51

5. Ρόμα 47

6. Αταλάντα 45

7. Λάτσιο 45

8. Τορίνο 44

9. Σαμπντόρια 42

10. Φιορεντίνα 37

11. Τζένοα 33

12. Πάρμα 33

13. Σασουόλο 32

14. Κάλιαρι 30

15. ΣΠΑΛ 26

16. Ουντινέζε 25

17. Έμπολι 25

18. Μπολόνια 24

19. Φροζινόνε 17

20. Κιέβο 11

*Οι τέσσερις πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

**Ο πέμπτος απευθείας στους ομίλους του Europa League

***O έκτος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League

****Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται απευθείας στη Serie B

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
21 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Σαμπντόρια)

19 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Κριστόφ Πιάτεκ (Τζένοα/Μίλαν)

17 γκολ

Ντουβάν Σαπάτα