19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΙΔΙΑΚΕΘ:Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εθνικότητες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές

ΙΔΙΑΚΕΘ:Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εθνικότητες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές

By on 28 Μαρτίου, 2019 0 9574 Views

Σημαντικές τοποθετήσεις έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα…

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Ξέρουμε την ποιότητα του Απόλλωνα, είναι μία ολοκληρωμένη ομάδα. Παλεύει για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Προερχόμαστε και οι δυο ομάδες από ήττες. Είναι πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες αυτό το παιχνίδι. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Παίζουμε ένα εντός έδρας παιχνίδι και είναι πάντα σημαντικό και ξεχωριστό. Παίζουμε με τον κόσμο μας και πάντα είναι σημαντικό. Να είναι κοντά στην ομάδα, στους παίκτες και ο κόσμος μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Για την ήττα από την ΑΕΚ και την αλλαγή που έκανε στο σύστημα…

«Σκέφτομαι τα πάντα όχι μόνο το σύστημα. Το σύστημα δεν είναι τα πάντα. Δεν ήταν θέμα μόνο συστήματος, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πνευματικά δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι. Σκεφτόμαστε να βρούμε τα αδύνατα σημεία για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Δεν μου αρέσουν τα μαθηματικά. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου τα πάντα διαφοροποιούνται. Όταν πήγαμε με τη Νέα Σαλαμίνα πολλοί θεώρησαν ότι θα παίρναμε το τρίποντο αλλά έγινε τα αντίθετο. Όπως και με το ματς με τον Απόλλωνα πολλοί θεωρούν ότι θα κερδίσει αλλά μπορεί να κερδίσουμε εμείς».

Για το στόχο της εξόδου στην Ευρώπη…

«Η 3η θέση είναι εκεί και αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος. Να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.
Αυτή την στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα μπορούν να ακολουθήσουν.

Για το μέλλον του…

«Ειλικρινά αυτό δεν μας απασχολεί αλλά θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο της Ευρώπης. Νιώθω στην ΑΕΚ να είμαι στο δεύτερο μου σπίτι. Επαναλαμβάνω, είναι ότι επιθυμούμε εγώ και η ομάδα να εκπληρώσουμε και είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Για το ότι δεν εμπιστεύεται τους Κύπριους ποδοσφαιριστές…
«Είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει στη ζωή μου ότι δεν εμπιστεύομαι τους Κύπριους παίκτες. Λατρεύω την χώρα και τον κόσμο. Αυτοί με έφεραν εδώ και μου συμπεριφέρονται άψογα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εθνικότητες. Ισπανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί κτλ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές και αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια παίρνοντας τις καλύτερες αποφάσεις. Θεωρητικά και ειλικρινά θα ήθελα να μπορώ να δώσω περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Είναι μεγάλο κεφάλαιο που αν το ανοίξουμε θα χρειαστεί μεγάλη συζήτηση. Δέχομαι την κριτική για τις αποφάσεις και τα λάθη μου, αλλά δεν δέχομαι ότι δεν εμπιστεύομαι τους Κύπριους. Ειλικρινά είμαι προπονητής αλλά δεν αποδέχομαι ότι δεν εμπιστεύομαι τους Κύπριους, γιατί είναι μεγάλο ψέμα. Το λέω ξεκάθαρα ότι δεν ισχύει και επειδή το ακούω συχνά δεν μου αρέσει».


Οι δηλώσεις του Νάτσο Κάσες:

«Προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με στόχο να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε με νίκη. Με τη Νέα Σαλαμίνα δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι και τώρα πιστεύω μπορούμε να κερδίσουμε τον Απόλλωνα. Είναι δύσκολη ομάδα, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο με συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Στην Αρένα είναι επικίνδυνο, όμως είμαστε δυνατοί, επικίνδυνοι και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Ναι, αισθάνομαι πολύ καλά. Ξεκίνησα να προπονούμαι εδώ και μία βδομάδα με την ομάδα και δεν έχω καθόλου πόνο. Έχω καλό προαίσθημα για το ματς και αν παίξω θα κάνω το καλύτερο. Μου αρέσει ο Απόλλωνας. Μπορώ να σας πω πολλούς παίκτες όπως ο αρχηγός Παπουλλής. Τακτικά όμως είναι πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα».