20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

Νικηφόρα ξεκίνησε η Ελβετία

By on 23 Μαρτίου, 2019 0 544 Views

Η Ελβετία άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία της στα προκριματικά του Euro 2020 καθώς έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Γεωργίας επικρατώντας με 2-0 .

Ποδαρικό με το δεξί έκανε η Ελβετία στην προκριματική φάση του Euro 2020, με την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς να κάμπτει με 2-0 την αντίσταση της Γεωργίας εκτός έδρας.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους Ελβετούς να έχουν δύο καλές στιγμές με τον Ροντρίγκες (ο Λόρια απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του στο 5′ ενώ στο 32′ ο μπακ της Μίλαν έστειλε τη μπάλα άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ) αλλά να μη βρίσκουν στόχο, για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός στο δεύτερο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό, με τη μπάλα να φτάνει στη μεγάλη περιοχή της Γεωργίας, τον Εμπολό να τροφοδοτεί τον Ζούμπερ και εκείνον με συρτό διαγώνιο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να νικάει τον Λόρια (η μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του).

Το δεύτερο γκολ με το οποίο “κλείδωσε” το ματς για τους Ελβετούς ήρθε στο 80′. Μετά από κάθετη πάσα ο Αγέτι είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Λόρια, με τη μπάλα να φτάνει στον Ζακάρια και εκείνον με δυνατό δεξί σουτ να στέλνει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το τελικό 2-0.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Κάσια, Ταμπίτζε (62′ Κβερκβελίγκα), Κβεκβεσκίρι, Καζαϊσβίλι, Κανκάβα, Γκβίλα, Ανανίτζε (84′ Κατσαράβα), Κβιλιτάια (74′ Λομπζανίτζε)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σάερ, Ακαντζί, Ροντρίγκες, Εμπολό (84′ Στέφεν), Ζακάρια, Γκρανίτ Τζάκα, Φρόιλερ (89′ Σο), Ζούμπερ, Γκαβράνοβιτς (61′ Αγέτι)