18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

Εύκολα η Ιταλία ,δύσκολα η Βοσνία

By on 23 Μαρτίου, 2019 0 509 Views

Άρεσε η νέα version της Ιταλίας που έκανε ότι ήθελε την Φινλανδία στο εύκολο 2-0, με πολλές δυσκολίες η επικράτηση της Βοσνίας επί της Αρμενίας (2-1), τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας.

Σε ένα μέρος που η Εθνική Ελλάδας θα το επισκεφτεί σε τρεις ημέρες, η Αρμενία έβαλε δύσκολα στην Βοσνία, η οποία όμως βρήκε τον τρόπο να κερδίσει με 2-1 και να μπει με το δεξί στην μάχη της προκριματικής φάσης.

Οι Αρμένιοι αποδείχθηκαν πολύ σκληρά καρύδια, αφόπλισαν τα μεγάλα αστέρια των αντιπάλων τους (Πιάνιτς, Τζέκο), ωστόσο την πάτησαν από παίκτες που δεν υπολόγιζαν.

Μία γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Κρούνιτς (33’) έφερε το 1-0 για την ομάδα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι, που έπαιξε με την φωτιά, αφού στην επανάληψη έριξε ρυθμούς και παραλίγο να το πληρώσει, όταν ο Μχιταριάν έχασε χρυσή ευκαιρία για το 1-1 (70’).

Οι Βόσνιοι έδωσαν μέτρα στο γήπεδο και σε μία υποδειγματική κόντρα βρήκαν το 2-0, όταν ο Μιλόσεβιτς τελείωσε ιδανικά την σέντρα του Βίστσα (80’), όμως η τελευταία λέξη ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ένα πέναλτι του Μχιταριάν στις καθυστερήσεις έκανε το 2-1, με την Βοσνία να προβληματίζει ενόψει του ραντεβού της Τρίτης με την Ελλάδα.

Άφησε υποσχέσεις η νέα Ιταλία
Στο Ούντινε, η πολύ ανανεωμένη Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έβγαλε μάτια, αλλά έκανε την δουλειά. Βρήκε τα γκολ εκεί που έπρεπε, περιόρισε την Φινλανδία σε εντελώς παθητικό ρόλο και πήρε κεφάλι από νωρίς στον όμιλο.

Ένα σουτ του Νικολό Μπαρέλα το οποίο κόντραρε σε κάποιο σώμα έκανε από νωρίς το 1-0 και έδιωξε το άγχος από την «σκουάντρα ατζούρα», η οποία ναι μεν είχε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά όχι τις κλασικές φάσεις.

Αυτές τις βρήκε στην επανάληψη, όταν οι Σκανδιναβοί ανέβηκαν πιο ψηλά για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Αυτή τη φορά ήταν ένας άλλος ρούκι που βρήκε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ιταλίας.

Ο νέος Μπαλοτέλι, όπως αποκαλείται ο Μόισε Κεν κινήθηκε άψογα στον χώρο, πήρε την ιδανική μπαλιά από τον Ιμόμπιλε και με ψύχραιμο τρόπο έκανε το 2-0 (74’), με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ λίγο αργότερα με τον Χράντετσκι να αρνείται με εκπληκτικό τρόπο το 3-0 σε κεφαλιά του Κουαλιαρέλα, ο οποίος είχε και δοκάρι πέντε λεπτά πριν το τέλος.