29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Ν.ΠΑΝΤΖΙΑΡΑΣ:Η αναγνώριση μιας μεγάλης επιτυχίας

By on 22 Μαρτίου, 2019 0 510 Views

Πριν από το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Σαν Μαρίνο, η ΚΟΠ τίμησε την Εθνική ομάδα που πήρε το μεγάλο αποτέλεσμα 1-1 κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία το 1983. Για την βράβευση αυτή και όχι μόνο μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο αρχηγός της Εθνικής μας σε εκείνο το μεγάλο παιχνίδι Νίκος Παντζιαράς.

Για την βράβευση της Εθνικής που πέτυχε το μεγάλο 1-1 με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία το 1983;
«Η πρωτοβουλία τιμά και την ΚΟΠ και εμάς. Μετά από τόσα χρόνια αναγνωρίζεται μια επιτυχία που ήταν μεγάλη τότε. Ήταν ο πρώτος αγώνας της Ιταλίας αφού κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία η ισοπαλία με την Ιταλία…
«Ήταν ένα επίτευγμα τρομερό. Οι συνθήκες τότε είναι γνωστές για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Θα σταθώ περισσότερο στην υπερπροσπάθεια που έγινε από όλους τους παίκτες. Για εμάς η Εθνική ήταν κάτι ξεχωριστό και ήταν μεγάλη υπερηφάνεια να αγωνιζόμαστε με τα χρώματα της χώρας μας. Δίναμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θεωρούσαμε και τις στενές ήττες θετικά αποτελέσματα γιατί ήταν μεγαθήρια οι αντίπαλοι μας».

Ήταν κατάμεστο το Τσίρειο τότε;
«Δεν ήταν η πρώτη φορά. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και ιδιαίτερα στο Τσίρειο πάντα το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Με την Αγγλία το 1975 είχε αρκετό κόσμο. Όπου και να παίζαμε και με οποιονδήποτε αντίπαλο ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Τώρα πάμε στα γήπεδα και έχει αγώνες που δεν βλέπουμε ούτε 10 φιλάθλους. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες και να βρεθούν οι τρόποι να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».

Πως βιώσατε εκείνο το μεγάλο αποτέλεσμα;
«Όταν έγινε γνωστό ότι θα παίζαμε με την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Κύπρο, στο πίσω μέρος του μυαλού μας το πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να φέρουμε καλό αποτέλεσμα. Το ότι ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν τεράστιο κίνητρο για εμάς. Ήταν ευκαιρία να φανούμε κι εμείς στο εξωτερικό. Η ατμόσφαιρα ήταν πρωτοφανής. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίσαμε το παιχνίδι με τον προπονητή και μέχρι την ώρα που μπήκαμε στο γήπεδο το πιστεύαμε. Όταν έκλεισε το ημίχρονο 0-0 μας έδινε περισσότερη δύναμη. Θέλαμε να αρπάξουμε την ευκαιρία για να δώσουμε χαρά και στους εαυτούς μας και στον κόσμο. Μετά την ισοπαλία χαρές, πανηγύρια, αγκαλιές και κράτησε για αρκετές μέρες, δεν συζητούσαμε τίποτε άλλο. Ήμασταν μια οικογένεια και αυτό ήταν σημαντικό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωραία περνούσαμε στην Εθνική. Οι παλαίμαχοι μπορούν να βοηθήσουν χωρίς να σημαίνει ότι θα επεμβαίνουν στο έργο των διοικούντων, μπορούν να αξιοποιηθούν σε διάφορους χώρους».

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, δεν μπορούν καν οι ποδοσφαιριστές να μιλούν με τους αθλητικούς συντάκτες;
«Αν μιλήσει κάποιος με τους αθλητικογράφους θα βοηθηθούν και οι ίδιοι και η ίδια η Εθνική και η ίδια η ομάδα γενικότερα, γιατί να μην γίνεται, πρέπει να ακούγονται οι πρωταγωνιστές. Ήταν χαρά μας εμάς να μιλήσουμε και να έχουμε μια διαφορετική σχέση και με τον κόσμο».

Τι φταίει και δεν έχει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα η Εθνική μας;
«Εκείνο που βλέπουμε όλοι είναι ότι το Κυπριακό στοιχείο χάθηκε από τις ομάδες. Πως θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές αυτοί χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους να βοηθήσουν την Εθνική. Όταν ένας παίκτης παίζει ένα παιχνίδια με την ομάδα του και μετά από τρεις θα παίξει με την Εθνική πως θα μπορέσει να βοηθήσει;».

Για την φετινή προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα;
«Υπάρχουν οι δυσκολίες με σκαμπανεβάσματα. Θεωρώ ότι μετά και την τελευταία νίκη με τον Απόλλωνα, το ΑΠΟΕΛ είναι κοντά στην κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι παίζουμε το ελκυστικό ποδόσφαιρο που θέλουμε. Υπάρχει ποιότητα και είναι θέμα του προπονητή να πάρει το καλύτερο δυνατό από τον κάθε παίκτη. Έχει κουράσει το σύστημα με τα πλέι οφ, πρέπει να βρεθεί μια νέα διαδικασία για να μην παίζονται και παιχνίδια με 10 φιλάθλους».

Πόσο λείπει μια δυνατή Ομόνοια από το πρωτάθλημα;
«Πάρα πολύ. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η Ομόνοια θα έμενε πίσω από διεκδίκηση τίτλων, ούτε καν περνούσε από το μυαλό κου ότι θα κινδύνευε να μείνει και εκτός 6άδας. Οι διοικούντες θα βρουν τον τρόπο να την επαναφέρουν γιατί την χρειάζεται την Ομόνοια το ποδόσφαιρο μας».