29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με αντίπαλο την Πορτογαλία αρχίζει σήμερα την προσπάθεια της στον Elite round η Εθνική Νέων

Με αντίπαλο την Πορτογαλία αρχίζει σήμερα την προσπάθεια της στον Elite round η Εθνική Νέων

By on 20 Μαρτίου, 2019 0 421 Views

Σε ρυθμούς πρεμιέρας η Εθνική μας ομάδα των Νέων U19 και με στόχο την καλή αγωνιστική παρουσία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε διεκδικητικοί και στους τρεις αγώνες που θα δώσουμε στην Πορτογαλία από σήμερα μέχρι τις 26 Μαρτίου.

Η παρουσία στις καλύτερες 28 ομάδες της Ευρώπης μας φέρνει ενώπιον νέας πρόσκλησης και σε αυτή τη φάση οι υποχρεώσεις είναι σαφώς πιο δύσκολες, αφού θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την κάτοχο του τροπαίου της προηγούμενης διοργάνωσης ομάδα της Πορτογαλίας.

Χορηγός της Εθνικής Νέων, είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΚΟ.

Ο κύκλος της προετοιμασίας ενόψει της σημερινής πρεμιέρας με την Πορτογαλία ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικά προβλήματα και οι νεαροί διεθνείς μας είναι πανέτοιμοι για να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό κόντρα στους διοργανωτές του ομίλου. Μέχρι το φινάλε θα ακολουθήσουν οι αγώνες με τη Σκοτία (23/3) και την Τουρκία (26/3).

«Είμαστε εδώ για να παλέψουμε όλους τους αγώνες και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Θέλουμε να δείξουμε ότι η παρουσία της ομάδας μας σε αυτή τη φάση δεν ήρθε τυχαία και υπάρχουν και οι δυνατότητες αλλά και η θέληση για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια έντονη παρουσία.

Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες θα είναι περισσότερες από την προηγούμενη φάση, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα το παλέψουμε για να δείξουμε ότι έγιναν ουσιαστικά βήματα προόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Χρίστος Σιέλης.

Ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί στο «Estádio Cidade de Barcelos», χωρητικότητας 12,016 θέσεων. Θα αρχίσει στις 18:15 (ώρα Κύπρου) και θα μεταδίδεται απευθείας από το τηλεοπτικό κανάλι της Πορτογαλίας RTP1.

Θα διαιτητεύσει ο Μαλτέζος Alan Mario Sant με βοηθούς το συμπατριώτη του Edward Spiteri και το Φινλανδό Turkka Joonas Valjakka. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Τσέχος Miroslav Tulinger και παρατηρητής διαιτησίας ο Βέλγος Jean Paul Mievis.

Η αυλαία στον έκτο όμιλο θα ανοίξει νωρίτερα (16:00) με τον αγώνα μεταξύ της Τουρκίας με τη Σκοτία.

Απευθείας στον Elite round
Η Πορτογαλία σημειώνεται πως μαζί με τη Γερμανία δεν συμμετείχαν στην προκριματική φάση της διοργάνωσης. Στα τελευταία της δύο φιλικά μέσα στο 2019, νίκησε ισάριθμες φορές το Πράσινο Ακρωτήρι με 2-0 και 2-1 αντίστοιχα.

Με την Πορτογαλία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι σε επίπεδο Νέων στις 19 Μαϊου 2008 στο δεύτερο όμιλο του Elite round στην Ουγγαρία και τότε χάσαμε με 5-0.

*Η Σκοτία τερμάτισε πρώτη στον τέταρτο όμιλο της προκριματικής φάσης, αήττητη με 7 βαθμούς. Η Τουρκία τερμάτισε πρώτη στον πέμπτο όμιλο με 6 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της την Αγγλία.

*Στον Elite round συμμετέχουν 28 ομάδες που κληρώθηκαν σε επτά ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο θα εξασφαλίσει εισιτήριο πρόκρισης για την τελική φάση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Αρμενία.