29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Εκπληκτικό ντέρμπι με την Ίντερ νικήτρια (2-3)

By on 18 Μαρτίου, 2019 0 332 Views

Η Ιντερ νίκησε ξανά (2-3) την Μίλαν, συνέχισε τη θετική παράδοση και παράλληλα έγινε φαβορί για έξοδο στο Champions League αφού την προσπέρασε στη βαθμολογία.

Οι προβλέψεις ήθελαν τους Ροσονέρι να επικρατούν και να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη σε derby della Madonnina -για την Serie A- από τον Ιανουάριο του 2016. Τα ντέρμπι, όμως, είναι τα κατάλληλα παιχνίδια για να ανατρέπονται οι προβλέψεις και αποδείχθηκε ξανά. Με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, σαν… άλλος Ικάρντι, να έχει ασίστ και γκολ, η Ιντερ πήρε ακόμη μία νίκη κόντρα στη Μίλαν και ανέβηκε ξανά στην 3η θέση, ελπίζοντας ότι θα βρει πλέον ηρεμία ενόψει της συνέχειας. Οσο για την συμπολίτισσα, ελπίζει να μη χάσει τη δική της (ηρεμία) έπειτα από αυτή την ήττα, πέφτοντας πλέον στην 4η θέση, με την 5η Ρόμα να είναι στο -4, ενώ η Λάτσιο είναι στο -6 αλλά με ματς λιγότερο…

Το ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν ονειρικό για την Ιντερ και εφιαλτικό για την Μίλαν… Σέντρα του Πέρισιτς στο 3′, κεφαλιά-γύρισμα του Λαουτάρο και ο Βεσίνο στην κενή εστία έγραψε το 0-1. Η αντίδραση των Ροσονέρι ήταν δύο καλές στιγμές με τον Πακετά αλλά όχι κάτι πειστικό σε ό,τι αφορά την απόδοση τους, με τους Νερατζούρι να πρεσάρουν σωστά, να σπάνε το πρέσινγκ των αντιπάλων, να αναπτύσσονται πιο ορθολογικά και στο 30′ να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Βεσίνο για το 0-2. Σκορ που θα μπορούσε να “γραφτεί” και στο 41′, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από την κεφαλιά του Σκρίνιαρ μετά το κόρνερ του Πέρισιτς.

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν ήταν ικανοποιημένος από όσα έβλεπε και άρχισε τις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αλλά και πάλι ήταν η Ιντερ αυτή που “χτύπησε”. Η σέντρα του Πολιτάνο στο 51′ είχε ως αποτέλεσμα το 0-2 από την κεφαλιά του Ντε Βράι, ο οποίος νίκησε Ρομανιόλι και Ντοναρούμα, βάζοντας βάσεις νίκης. Τουλάχιστον μέχρι το 57′, όταν ο Μπακαγιόκο -επίσης με πολύ ωραία κεφαλιά- μείωσε σε 1-2 και έβαλε ξανά στο ματς την Μίλαν. Εχοντας πάρει τα πάνω τους, οι παίκτες του Γκατούζο πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά οι Νερατζούρι ισορρόπησαν ξανά την κατάσταση και στο 66′ πίστεψαν ότι καθάρισαν την υπόθεση νίκη, όταν ο Γκουίντα έδειξε πέναλτι για ανατροπή του Πολιτάνο από τον Καστιγέχο και ο Λαουτάρο έκανε το 1-3!

Το ντέρμπι, όμως, δεν είχε τελειώσει… Στο 71′ ο Μουσάκιο από κοντά μείωσε ξανά για την Μίλαν, η οποία είχε περισσότερα από 20 λεπτά στη διάθεση της για την ισοφάριση, την οποία έψαξε ως το 96′. Ο Χαντάνοβιτς, όμως, έκανε μεγάλη επέμβαση στο 91′ σε κεφαλιά του Καστιγέχο και ο Ντ’Αμπρόζιο έγινε… ήρωας στο 96′ σταματώντας με το σώματο σουτ του Κουτρόνε που πήγαινε στα δίχτυα, για να ακολουθήσουν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί παικτών και οπαδών της Ιντερ για μια νίκη τεράστιας σημασίας!
Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες (58′ Κουτρόνε), Κεσί (69′ Κόντι), Μπακαγιόκο, Πακετά (46′ Καστιγέχο), Σούσο, Πιόντεκ, Τσαλχάνογλου.

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο, Ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο (92′ Ρανόκια), Μπρόζοβιτς (73′ Μπόρχα Βαλέρο), Γκαλιαρντίνι, Πολιτάνο (84′ Καντρέβα), Λαουτάρο Μαρτίνες, Πέρισιτς.