29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Η Έβερτον έπληξε την Τσέλσι…

By on 17 Μαρτίου, 2019 0 430 Views

Η Εβερτον επικράτησε 2-0 της Τσέλσι και της έβαλε φρένο στον δρόμο για τ’ αστέρια. Στο -3 από την Αρσεναλ οι Λονδρέζοι.

Κόντρα στη Γουλβς το… έσωσε ο Αζάρ στις καθυστερήσεις, ωστόσο απέναντι στην Εβερτον δεν υπήρξε κανείς για να κάνει τη διαφορά! Η Τσέλσι ηττήθηκε 2-0 στο Goodison και βρέθηκε στο -3 από την τετράδα και την Αρσεναλ. Παράλληλα, τα Ζαχαρωτά βρήκαν δίχτυα για πρώτη φορά έπειτα από πέντε ματς με τους Μπλε και ήταν αρκετό για ένα μεγάλο τρίποντο ψυχολογίας.

Πολύ δυνατό το ξεκίνημα των Μπλε, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ! Στο 6′ ο Αζάρ νικήθηκε από τον εντυπωσιακό Πίκφορντ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βέλγος είδε το σουτ να σταματά στο δοκάρι. Οι Λονδρέζοι πίεσαν και στο 8′ ο Ιγουαϊν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κέιν έδιωξε στη γραμμή. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε, η Εβερτον τα πήγε περίφημα ανασταλτικά κι έκλεισε όλους τους χώρους προς την εστία του Πίκφορντ. Η Τσέλσι δεν μπορούσε να βρει λύσεις, οι γηπεδούχοι δημιουργικά δεν κατάφεραν να πείσουν και οι δυο ομάδες πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, η Εβερτον πήρε τον έλεγχο και στο 49′ άνοιξε το σκορ. Ο Κάλβερτ Λιούιν έκανε την κεφαλιά, ο Κέπα έδιωξε, αλλά ο Ριτσάρλισον από κοντά πέτυχε το 1-0. Ηταν το 12ο γκολ του Βραζιλιάνου με τα Ζαχαρωτά. Οι Μπλε προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Πίκφορντ ήταν εντυπωσιακός στη σουτάρα του Ιγουαΐν στο 60ο λεπτό. Λόφτους Τσικ και Ζιρού μπήκαν στο ματς, αλλά δεν έδωσαν λύσεις! Αντίθετα, η Εβερτον είχε την ουσία και στο 72′ ο Ριτσάρλισον κέρδισε πέναλτι από τον Αλόνσο. Ο Σίγκουρντσον νικήθηκε από τον Κέπα, αλλά με δεύτερη προσπάθεια διαμόρφωσε το 2-0!

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Μίνα, Ντίνι, Αντρέ Γκόμες (68′ Σνάιντερλεν), Γκέιγ, Ριτσάρλισον, Σίγκουρντσον (86′ Ντέιβις), Μπερνάρντ (78′ Γουόλκοτ), Κάλβερτ-Λιούιν

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Λουίς, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο (74′ Χάντσον-Οντόι), Μπάρκλεϊ (65′ Λόφτους-Τσικ), Πέδρο, Αζάρ, Ιγουαΐν (66′ Ζιρού)