16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Γουλβς πέταξε εκτός κυπέλλου την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1)

Η Γουλβς πέταξε εκτός κυπέλλου την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1)

By on 17 Μαρτίου, 2019 0 491 Views

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των 12 κατακτήσεων Κυπέλλου Αγγλίας δεν θα είναι παρούσα στα ημιτελικά του φετινού θεσμού, με την Γουλβς να την νικάει 2-1 και να παίρνει πανάξια πρόκριση .

Η Γουλβς είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Premier League ούσα στην 7η θέση της βαθμολογίας (η πρώτη μετά από τα μεγαθήρια που συνθέτουν τις Big-6), ωστόσο το βράδυ του Σαββάτου ήρθε η ώρα να δείξει τα δόντια της και στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό διασυλλογικό θεσμό.

Υποδέχτηκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε νοκ-άουτ προημιτελικό στο “Μολινό” και πήρε μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά, εκεί όπου περιμένει ήδη Γουότφορντ και Μάντσεστερ Σίτι και μένει σε εκκρεμότητα ένα μόνο εισιτήριο που θα το διεκδικήσουν την Κυριακή Μίλγουολ και Μπράιτον.

Όσον αφορά στο ματς της Γουλβς με την Γιουνάιτεντ, το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο (7-5 οι τελικές, 3-1 εντός εστίας, με την ομάδα του Νούνο-Εσπίριτο Σάντο να “χτυπάει” στο τελευταίο 20λεπτο.

Πρώτα με τον Μεξικανό Ραούλ Χιμένες που άνοιξε το σκορ στο 70′ με σουτ μέσα από την περιοχή και έπειτα με τον Πορτογάλο Ντιόγκο Ζότα που έκανε το 2-0 με πλασέ στο 76′, με τους “κόκκινους διαβόλους” να πετυχαίνουν απλά το γκολ της τιμής με τον Ράσφορντ στις καθυστερήσεις.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα για την Γιουνάιτεντ επί εποχής Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ καθώς την περασμένη εβδομάδα είχε χάσει με 2-0 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ για το πρωτάθλημα.

ΓΟΥΛΒΣ: Ρούντι, Σαΐς, Κόουντι, Μπολί, Ντόχερτι, Ντεντόνκερ, Νέβες, Μουτίνιο, Χόνι, Χιμένες (90′ Κόστα), Ζότα (87′ Τραορέ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ρομέρο, Ντάλοτ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Ερέρα (71′ Περέιρα), Μάτιτς (86′ Μάτα), Πογκμπά, Λίνγκαρντ (86′ ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ FA CUP:
Σάββατο 16 Μαρτίου

Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας 2-1 (27′ Καπού, 79′ Γκρέι / 62′ Μπατσουαγί)

Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (20′ πεν. Γκριμς, 29′ Τσελίνα / 69′ Μπερνάντο Σίλβα, 78′ αυτ. Νόρντφελντ, 88′ Αγκουέρο)

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (70′ Χιμένες, 76′ Ζότα / 95′ Ράσφορντ)